Το Αγρίνιο μπορεί να είναι σταθμός για την ΑΕΚ!

Το Αγρίνιο μπορεί να είναι σταθμός για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναλύει τα πολλαπλά οφέλη της ΑΕΚ στο Αγρίνιο και τη νίκη επί του Παναιτωλικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξέρετε, το στοιχείο που διαχωρίζει μια καλή ομάδα από εκείνη που είναι φτιαγμένη με στόφα πρωταθλητισμού, είναι ο χαρακτήρας. Μπορεί να έχεις παίκτες με ποιότητα, να διαθέτεις πράγματα που σε κάνουν ικανό, αλλά αν λείπει ο χαρακτήρας, δεν πας πουθενά. Η ΑΕΚ πήγε στο Αγρίνιο, έστω και εάν δεν ήθελαν να το αποδεχθούν, με την πλάτη στον τοίχο. Έπειτα από δυο ήττες (και ισάριθμες νίκες) στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, δεν την έπαιρνε να χάσει κι άλλο έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος. Και ας είναι τόσο νωρίς, και ας υπάρχουν τόσα πολλά νέα πρόσωπα που πρέπει να ενωθούν.

Το έλεγε με παραπονάκι ο Αλμέιδα μετά το ματς. «Κρινόμαστε από τα αποτελέσματα». Αυτή είναι η ζωή. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, σε όλα. Δοκάρι και μέσα, πετυχαίνεις. Δοκάρι και έξω, όλα είναι στραβά και ανάποδα. Μόνο που βέβαια, όταν για την ΑΕΚ η μπάλα χτυπούσε στο δοκάρι έπειτα από τη βολίδα του Λιβάι και κατέληγε στα δίχτυα, δεν ήταν απλά μια συγκυριακή κατάληξη. Ηταν το αποτέλεσμα της πιο πλήρους εμφάνισης της ΑΕΚ στην τρέχουσα σεζόν και σίγουρα μια από τις καλύτερες των (θλιβερών) τελευταίων χρόνων.

Καθηλωτική εμφάνιση

Η ΑΕΚ γέμισε κέρδη στο Αγρίνιο. Ενδεχομένως, στο πέρασμα του χρόνου και όταν θα γίνει απολογισμός, το ματς με τον Παναιτωλικό να αναδειχθεί σε «σταθμό» για την ΑΕΚ. Γιατί δεν είναι μόνο πως η Ενωση έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε την πίεση από πάνω της και μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Εκανε μια παρουσία καθηλωτική κατά διαστήματα, άρεσε στο μάτι με το ποδόσφαιρο που έπαιζε και έκανε άπαντες να πιστέψουν στη δουλειά που γίνεται από τον Αλμέιδα και τους συνεργάτες του όλο αυτό το διάστημα.

Για να μη χάνουμε το νόημα, προφανώς η ΑΕΚ δεν νίκησε κάποιο μεγαθήριο. Μπορεί ο Παναιτωλικός να είναι μια επικίνδυνη ομάδα που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα φέτος, αλλά δεν παύει να είναι μια ομάδα χαμηλού βεληνεκούς. Αλλά μήπως η Λαμία, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βόλος που έπαιξε πριν η ΑΕΚ ήταν φόβητρα; Ακόμα και στα ματς που είχε νικήσει, με τον Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ δεν έπειθε με την εικόνα της.

Σε έπειθε πως θα βρει λύσεις

Φαινόταν μια ομάδα που δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα όταν την είχε στα πόδια της, είχε εγκλωβιστεί με μεταθέσεις παικτών σε θέσεις που δεν έβγαιναν, έπαιζε πράγματα που δεν ταίριαζαν στα χαρακτηριστικά της. Ετσι, ακόμα και όταν νικούσε, το έκανε κάποιες φορές με το στανιό και δίχως να υπάρχει πειστικός τρόπος. Στο Αγρίνιο όμως, ήταν μακράν η πιο πλήρης εμφάνιση της ΑΕΚ, που έκανε τον διψασμένο για θέαμα κόσμο της να χαρεί από όσα έβλεπε.

Φαινόταν, ακόμα και στο στείρο πρώτο ημίχρονο, πως το γκολ θα ερχόταν. Η ΑΕΚ έκανε παιχνίδι, είχε επιλογές στα άκρα και στον άξονα, γέμιζε σωστά την περιοχή, δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να κάνει καθαρές φάσεις. Όλα αυτά, είναι στοιχεία άκρως σημαντικά για να επενδύσει η ΑΕΚ από εδώ και πέρα. Να τονωθεί η αυτοπεποίθηση και η πίστη σε αυτό που δουλεύεται και να υπάρξει σταδιακή εξέλιξη μέσα στο παιχνίδι.

Φοβερός Σιμάνσκι, εξαιρετικός Γκατσίνοβιτς

Άλλωστε, πέραν όλων των άλλων, η ΑΕΚ κέρδισε βαθμούς, αυτοπεποίθηση, αλλά και παίκτες. Θα ξεκινήσω από τον εκπληκτικό Σιμάνσκι, που έκανε μακράν την πιο επιβλητική του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ. Εκοβε, έραβε, έκανε πολλά και σημαντικά μέσα στο γήπεδο, έδινε τρεξίματα, σωστές αλλαγές παιχνιδιού, είχε καθαρό μυαλό. Πλέον, έχω έναν ενδοιασμό κατά πόσο μπορεί να ταιριάξει με τον Γιόνσον, αλλά αυτό ας το βρει ο Αλμέιδα όταν θα έρθει η ώρα.

Τρομερό ματς και ο Γκατσίνοβιτς, που επιτέλους ήρθε πιο κοντά στον άξονα και αυτό έκανε τη διαφορά σε όλη τη λειτουργία της ΑΕΚ. Ο Σέρβος είναι άδικο να χαραμίζεται στα άκρα και να μην παίρνει η ΑΕΚ όλα όσα μπορεί να της δώσει. Αποφασιστικός ο Βίντα, θωρηκτό ο Λιβάι, που δείχνει να γουστάρει στην επίθεση, ο Πινέδα ήρθε να αποδείξει πως δεν είναι δεκάρι, αλλά ένας σύγχρονος κεντρικός χαφ που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο κέντρο.

Μουκουντί και Γαλανόπουλος

Βέβαια, πέραν όλων αυτών, έλαμψε το άστρο του Μουκουντί. Όχι βέβαια για το γκολ, έστω και εάν το πρώτο που παίρνει η ΑΕΚ από στατική φάση και αυτό μετρά σημαντικά σε μια ομάδα. Είναι εντυπωσιακό, πως ο Καμερουνέζος μπήκε έτοιμος και αποφασισμένος να κάνει τη δική του νέα αρχή. Είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, ήταν ανίκητος στον αέρα, δεν έχασε μονομαχία και έπεισε πως μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση στο κέντρο της άμυνας.

Εξίσου σημαντική για την ΑΕΚ, η επιστροφή του Γαλανόπουλου. Ένα χρόνο και βάλε από την πρεμιέρα του περυσινού πρωταθλήματος, όταν τον είδαμε για τελευταία φορά, ενόσω ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τραυματισμούς και προβλήματα, έπαιξε και ήταν καλός. Δεν είχε φόβο, έβγαλε νεύρο και ένταση. Με τον Γαλανόπουλο υγιή και δυνατό, η ΑΕΚ έχει την καλύτερη μεσαία γραμμή του πρωταθλήματος και δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

«Καμπανάκι» για αριστερό μπακ

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X