Ο μεταγραφικός απολογισμός, η πίστη στον Αλμέιδα και ο κόμβος της Λεωφόρου

Η ΑΕΚ οφείλει να είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και για όλα τα συστήματα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, γράφει για την κρίσιμη συνέχεια της ΑΕΚ του Αλμέιδα και δηλώνει... απαλλαγμένος από μεταγραφικά άγχη.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με δεξί μπακ τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σιντιμπέ, δίπλα του τον Βίντα (ίδιας κλάσης παίκτη στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα) και παρτενέρ του Κροάτη, τον θηριώδη Μουκουντί, προκύπτει σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλαγή στην αμυντική τετράδα κατά τα 3/4 της.

Για το αριστερό άκρο της άμυνας, υπάρχουν οι Μοχαμάντι και Χατζισαφί. Ας μου επιτραπεί, κόντρα στο ρεύμα, να θεωρώ ότι μπορούν να δώσουν λύσεις και να είναι καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι, ειδικά ο Μοχαμάντι.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αφού έρθουν σε αγωνιστική ετοιμότητα, όλοι οι νεοαποκτηθέντες, θα μπορούμε να δούμε την τριάδα των Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα. Εδώ έχουμε αλλαγή τριάδας σε ποσοστό 100% σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Στην επίθεση, έχουμε επίσης δύο πολύ σημαντικές προσθήκες με τους Ελίασον και Φαν Βέερτ, που έρχονται να πλαισιώσουν τους Αραούχο, Τσούμπερ Άμραμπατ και Μάνταλο.

Το ζητούμενο μετά το «8 στα 8» στις μεταγραφές

Ανεξαρτήτως του πόσες φορές μπορεί να δούμε μέσα στη σεζόν και τους οχτώ παίκτες που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι στην ίδια ενδεκάδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για οχτώ «ενδεκαδάτους» ποδοσφαιριστές. Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι να μετράμε κάθε αγωνιστική στην ενδεκάδα, πόσοι νέοι και πόσοι… παλιοί παίζουν, αλλά να ξεκινάνε πάντα, οι καταλληλότεροι ανάλογα με την περίσταση και οι πιο φορμαρισμένοι.

Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ωστόσο, όταν ρίχνεις μια ματιά στους παίκτες που έχει η ΑΕΚ, είναι ότι το ρόστερ αναβαθμίστηκε ποιοτικά, στοχευμένα και ουσιαστικά. Και νομίζω ότι ένας πάγκος με Αθανασιάδη, Μάνταλο, Σιμάνσκι, Τζαβέλλα, Άμραμπατ, Ρότα, Γαλανόπουλο, Λιβάι και Χατζισαφί, είναι αν μη τι άλλο, ένας πάγκος με δυνατές λύσεις που «φωτογραφίζει» ένα πλήρες, δυνατό και ανταγωνιστικό ρόστερ.

Αυτό που…. λέγαμε στις αρχές του καλοκαιριού

Αυτονόητο είναι πως εχθρός του καλού πάντα είναι το καλύτερο. Αυτονόητο είναι ότι για κάθε παίκτη που έχει η ΑΕΚ σε κάθε θέση, υπάρχει και κάποιοι καλύτεροί του στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αυτονόητο είναι ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει ποτέ να σταματά να αναζητεί αξιόλογους ποδοσφαιριστές και πως όταν θα κλείνει μια μεταγραφική περίοδος, θα πρέπει να… αρχίζει για τους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού, η επόμενη.

Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, αν μας έδειχναν αυτούς τους οχτώ παίκτες που ήρθαν στην ομάδα (συν την αγορά του Τσούμπερ) στις αρχές του καλοκαιριού, δύσκολα θα πιστεύαμε ότι θα φορούσαν τα κιτρινόμαυρα όλοι αυτοί μαζί και ειδικότερα παίκτες όπως ο Βίντα, ο Γιόνσον, ο Πινέδα και ο Σιντιμπέ. Σε ένα μεταγραφικό καλοκαίρι, θυμίζω, που ξεκίνησε λέγοντας οι περισσότεροι «άντε να πείσεις τώρα καλούς παίκτες να έρθουν χωρίς Ευρώπη».

Μέχρι να βρει η ομάδα συνοχή και ομοιογένεια

Προσωπική μου άποψη, ανεξαρτήτως αν θα γίνει μέχρι τα τέλη της μεταγραφικής περιόδου που διανύουμε άλλη κίνηση ενίσχυσης, είναι πως πλέον το μεταγραφικό άγχος του περιβάλλοντος της ομάδας, θα πρέπει να πάψει να υφίσταται. Τουλάχιστον, έτσι όπως το βλέπω εγώ, νιώθω ικανοποίηση για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, εκτιμώ ότι υπήρξε σωστή ποδοσφαιρική προσέγγιση και η όποια αγωνία μου πλέον στρέφεται στο να μείνει η ΑΕΚ κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι να αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια και να παίξει αυτό που έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα.

Θα επαναλάβω ότι για πολλούς λόγους, θεωρώ ότι ο Αργεντινός τεχνικός αξίζει τη στήριξη όλων μας. Είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα από όλους τους προπονητές της Σούπερ Λιγκ κι έχει πετύχει σε χρόνο-ρεκόρ (μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του), να μεταμορφώσει την ψυχολογία σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα και να διαμορφώσει ένα κλίμα που σε σύγκριση με εκείνο που υπήρχε πριν από τέσσερις μήνες, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Τα αποτελέσματα είναι τώρα τα πλέον σημαντικά για να βοηθήσουν ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ να συνεχίσει να δουλεύει με ηρεμία. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι ένας πολύ σημαντικός κόμβος ενόψει της συνέχειας κι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται επεξήγηση.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X