Το πρώτο Σούπερ καπ της ΑΕΚ, νίκη στα πέναλτι επί του Ολυμπιακού (VIDEO)

Το πρώτο Σούπερ καπ της ΑΕΚ, νίκη στα πέναλτι επί του Ολυμπιακού (VIDEO)

Το πρώτο Σούπερ καπ στην ιστορία της ΑΕΚ κατακτήθηκε στο μακρινό 1971, με διπλή κόντρα και επικράτηση στα πέναλτι επί του Ολυμπιακού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο θεσμός του Σούπερ Καπ «έζησε» για λίγα χρόνια, από το 1987 έως και το 1996, και στη συνέχεια έσβησε υπό τον φόβο των επεισοδίων, αφού σε αυτόν συμμετείχαν συνήθως, ως Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι, οι μεγάλες ομάδες του λεκανοπεδίου.

Πριν και μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, είχαν γίνει κάποιες επίσημες και ανεπίσημες προσπάθειες να αναδεικνύεται ο «υπερκυπελλούχος» και μία από αυτές ήταν η διπλή κόντρα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ με τον Κυπελλούχο Ολυμπιακό το 1971. Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 30 Ιουνίου 1971 στο Καραϊσκάκη και ήρθε 2-2 (1΄ Παπάς, 67΄ Καπερνέκας οι σκόρερ για τον Ολυμπιακό και δύο γκολ ο Γιώργος Κάχρης για την ΑΕΚ στο 52΄ και στο 82’) και η ρεβάνς έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τελικό σκορ 1-1 και με την νικήτρια στα πέναλτι.

Ήταν ένας από τους πρώτους βραδινούς αγώνες στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία διέθετε πλέον προβολείς εν όψει της συμμετοχής της ΑΕΚ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του (μετέπειτα παίκτη της ΑΕΚ το 1980-82) Πέτρου Καραβίτη στο 13’ και η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Παναγιώτη Βεντούρη στο 22’. Στα πέναλτι σούταραν εύστοχα για την ΑΕΚ οι Κ. Νικολαϊδης, Βεντούρης και Παπαϊωάννου, ενώ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Μυλωνάς απέκρουσε το πέναλτι του Τόσκα. Από τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Παπαδημητρίου και Καραβίτης, αλλά είχαν χάσει τα πρώτα δύο πέναλτι οι Γιούτσος (άουτ) και Σιώκος (απόκρουση Κωνσταντινίδη).

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X