Η ΑΕΚ οφείλει να είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και για όλα τα συστήματα

Η ΑΕΚ οφείλει να είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και για όλα τα συστήματα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για μια συζήτηση που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Ποτέ δεν θέλω να… κλειδώνω τον εαυτό μου σε ένα σύστημα. Όταν ήμουν στη Μπάνφιλντ, παίζαμε 3-3-1-3. Στη Ρίβερ, παίζαμε 4-4-2 και 4-4-1-1, στην Τσίβας παίζαμε 4-2-1-3 και κάποια στιγμή παίξαμε με 3-4-1-2. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όποιο σύστημα και να χρησιμοποιούμε, αυτό που δεν θέλω να αλλάζουμε είναι η ένταση στη διάρκεια του παιχνιδιού και το στόχο που έχουμε για το παιχνίδι. Δεν είμαι ο τύπος του προπονητή, που θα συνεχίσει να δουλεύει μόνο με ένα σύστημα αν δει ότι δεν βγαίνει. Κι αν δω ότι δεν αισθάνονται άνετα οι ποδοσφαιριστές ή δεν καταφέρνουμε αυτό που έχουμε ως στόχο, τότε θα το αλλάξω».

Με τις παραπάνω ατάκες, ο Αλμέιδα (ελπίζω να) έδωσε ένα τέλος σε αυτή την ανόητη συζήτηση του τύπου «αφού θα παίζει έτσι, τι να τον κάνει τον τάδε». Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο βέβαια, αλλά στην ΑΕΚ έχουμε μάθει να αυτο-εγκλωβιζόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις και δυστυχώς δεν τις κάνουμε στο… καφενείο, αλλά σοβαρά. Και εννοώ και εντός της ομάδας και όχι μόνο γύρω γύρω. Και έχουμε φτάσει αρχές Σεπτεμβρίου.

Το θέμα είναι το υλικό

Με λίγα λόγια και για να μην το κουράζουμε, αυτό που είπε ο Αλμέιδα, είναι ότι κάποιες στιγμές θα παίξει και με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, κάποιες και με τετράδα, κάποιες και με έναν επιθετικό, κάποιες άλλες και με δύο. Επαναλαμβάνω, μιλάμε για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά εμείς στην Ελλάδα και ειδικά στην ΑΕΚ, βλέπουμε έναν προπονητή να δουλεύει ένα σύστημα, να δείχνει ότι το προτιμά και μετά… τεντώνουμε και στο τέλος ξεφτιλίζουμε κάθε συζήτηση γύρω από αυτό.

Το θέμα είναι όπως παραδέχτηκε ο Αλμέιδα το «υλικό» και όχι τα συστήματα. Οπότε, όλη η κουβέντα αφορά στο αν η ΑΕΚ είναι πλήρης για κάθε σύστημα και διάταξη. Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να δουλεύει με το υλικό που έχει στα χέρια του και να μην βγάζει προς τα έξω ότι θέλει παίκτες. Και καλά κάνει, αν θέλετε τη γνώμη μου, γιατί αυτό πρέπει να κάνει και για το κλίμα στην ομάδα και για την ψυχολογία του κάθε ποδοσφαιριστή.

(Θα έπρεπε να…) Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι πλήρης

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η ποδοσφαιρική λογική, που πρέπει να υπαγορεύει στο κλαμπ τι να κάνει. Μπορεί να βγάλει χρονιά η ΑΕΚ με μοναδικό δεξί μπακ τον Ρότα και με εναλλακτική του τις… αλχημείες; Μπορεί να βγάλει χρονιά η ΑΕΚ με μοναδικό φορ τον Αραούχο και με δεύτερο τον Λιβάι; Δεν ξέρω τι απάντηση μπορεί να δίνει σε αυτά τα ερωτήματα ο Αλμέιδα, όταν μιλάει με τους διοικούντες; Μπορεί να απαντάει και θετικά, δεν το αποκλείω.

Αλλά η ομάδα δεν θεωρείται πλήρης με τέτοια κενά. Και δεν πάω καν την κουβέντα για το αν για παράδειγμα είμαστε καλυμμένοι με Χατζισαφί και Μοχαμάντι αριστερά. Έστω ποσοτικά εκεί, λέω ότι είμαστε. Αλλά στο δεξί άκρο της άμυνας και μέσα στο «κουτί» στην επίθεση, υπάρχουν δεδομένα κενά αριθμητικά, χωρίς να εξετάζουμε καν παίκτες.

Αυτά νομίζω ότι είναι πολύ πιο σημαντικά να μας απασχολούν τώρα που η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου, με γνώμονα το πώς η δική μας ομάδα θα είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης, πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική και δευτερευόντως το τι κάνουν οι άλλοι.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X