Καλύτερα τώρα που προλαβαίνει να δει την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

Καλύτερα τώρα που προλαβαίνει να δει την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα αυτονόητα που πρέπει να κάνει τώρα η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ κουβαλάει μια τόσο άθλια αγωνιστικά τετραετία, θα πρέπει και να θεωρεί δεδομένο ότι σε κάθε… στραβή, όσο διαφορετικά και αισιόδοξα κι αν έχει ξεκινήσει η επόμενη σεζόν (στην προκειμένη η φετινή), οι τριγμοί θα είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους κανονικούς για μια μεγάλη ομάδα.

Δεδομένο ήταν λοιπόν ότι στο πρώτο στραβοπάτημα, για αρκετούς ο Αλμέιδα θα… θύμιζε Γιαννίκη, οι παίκτες θα… γίνονταν ξανά ανεπαρκείς, τα στελέχη… επικίνδυνα, η διοίκηση… ανίκανη και όλα τα συναφή.

Θα χρειαστεί χρόνος και φυσικά πολλές μα πολλές σερί νίκες, για να αρχίσει να αποτινάζει από πάνω της η ΑΕΚ, όλες αυτές τις ταμπέλες. Είπαμε, τέσσερα χρόνια ηττοπάθειας και αποτυχίας ήταν αυτά. Η ΑΕΚ τα δημιούργησε, η ΑΕΚ οφείλει και να τα ξεπεράσει αφού πρώτα μάθει να ζει με τους τριγμούς που θα υπάρχουν σε κάθε… στραβή. That’s life!

Μέχρι τέλους χωρίς την παραμικρή έκπτωση

Πάμε τώρα και στην ουσία. Στην ΑΕΚ πήραν την απόφαση στις αρχές του καλοκαιριού να δημιουργήσουν τη νέα ομάδα, όχι διώχνοντας ανεξέλεγκτα 15 παίκτες και φέρνοντας άλλους 15, αλλά κάνοντας στοχευμένες μεταγραφές ενδεκάδας. Ήταν μια σωστή απόφαση, ΑΡΚΕΙ…

ΑΡΚΕΙ να γινόνταν και να γίνουν δηλαδή μιας και δεν έχουν λήξει ακόμα οι μεταγραφές, ΟΛΕΣ οι στοχευμένες κινήσεις που απαιτούνται, χωρίς την παραμικρή έκπτωση. Είχα γράψει από την αρχή ότι για μένα αυτές οι κινήσεις θα πρέπει να είναι συνολικά οχτώ, όλες όμως μία προς μία, με παίκτες υψηλού επιπέδου, για τους οποίους προφανώς, κάνεις και οικονομική υπέρβαση.

Ο Ελίασον θα είναι η έκτη μεταγραφή της ομάδας, με την ΑΕΚ να δαπανά ένα μεγάλο ποσό για την απόκτησή του, προκειμένου να έχει ένα εξτρέμ με στοιχεία που λείπουν από την ομάδα. Ο Σουηδός έρχεται να προστεθεί στους Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Βίντα και Μουκουντί.

Η ομάδα όμως ακόμα δεν είναι πλήρης. Και δεν χρειάζεται απλά δύο παίκτες για να δείχνει πιο πλήρες το ρόστερ της. Δεν το «φώναξε» απλά, αλλά το «ούρλιαξε» η εμφάνιση στην Ριζούπολη. Μόλις το δεύτερο ματς της σεζόν, μόλις το πρώτο εντός έδρας.

Γι’ αυτό δεν σκόραρε η ΑΕΚ

Κόντρα στον Βόλο, που είχα γράψει ότι είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα από τη μέση και μπροστά, αλλά αν μη τι άλλο, δεν φημίζεται για την άμυνά του. Τρία γκολ δέχτηκε στην πρεμιέρα από τον Αστέρα και κράτησε με σχετική ευκολία το μηδέν απέναντι στην ΑΕΚ, δεχόμενος ανούσια πίεση από το 19′ ως το τέλος.

Γιατί δεν σκόραρε η ΑΕΚ και έκανε την άμυνα του Βόλου στο συγκεκριμένο ματς να δείχνει άμυνα… Σιμεόνε; Για δύο λόγους. Θα ξεκινήσω από τον δεύτερο, που είναι ότι ακόμα δεν έχει μάθει να επιτίθεται καλά. Και σίγουρα δεν μπορεί να το πετύχει αυτό εύκολα και γρήγορα, όσο πορεύεται αναγκαστικά με αλχημείες. Ο πρώτος λόγος επειδή ξεκάθαρα δεν έχει ένα φορ περιοχής, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Αραούχο.

Δεν αντέχω να ακούσω ξανά ότι δεν μας αρέσει ο Σέρχιο, δεν τον αγαπάμε, δεν σκεφτόμαστε μην ξενερώσει, δεν, δεν, δεν… Και παικταράς είναι και αρχηγός που αρμόζει στην ΑΕΚ είναι. Και μετά την ήττα από τον Βόλο, ξενέρωσε τελικά κι αυτός, αλλά και όλοι μας! Όμως η ΑΕΚ θέλει και φορ περιοχής, ρε παιδιά, χωρίς ναι μεν αλλά…

Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Χωρίς να πρέπει σώνει και καλά να «βαφτίσουμε» τον Λιβάι δεύτερο επιθετικό. Θέλει να τον εκμεταλλευτεί ο Αλμέιδα και ως τέτοιο, σύμφωνοι. Προπονητής είναι, δική του η απόφαση και μαζί του κι εμείς.

Θα τη βελτιώσει πολύ ο Ελίασον

Αλλά δεν νομίζω ότι και ο ίδιος ο Αλμέιδα, δεν θα προτιμούσε τις στιγμές που πάλευε με τις κινήσεις του να γυρίσει το ματς, να έβαζε από το 60′ έναν φορ που να παίζει στο κουτί και όχι τον Αλμπάνη στο 82′. Καμιά δεκαριά σέντρες βγήκαν από τα άκρα στο δεύτερο ημίχρονο, στις μισές θα έπρεπε να είναι κάποιος φορ μέσα στην περιοχή, μπας και τις εκμεταλλευτεί.

Οι άλλες μισές σέντρες, είναι η αλήθεια ότι κατέληγαν στο… γάμο του καραγκιόζη. Γιατί; Επειδή ο Ελίασον δεν είχε έρθει ακόμα και σίγουρα με αυτόν εξτρέμ, θα βελτιωθεί πολύ η ΑΕΚ και στο κομμάτι της σέντρας. Αλλά εκτός από τον Ελίασον, χρειάζεται κι ένα ακόμα αξιόπιστο δεξί μπακ, είτε θα πρέπει η ομάδα να παίζει με 3-6-1, είτε με τετράδα στην άμυνα. Δεν γίνεται να υπάρχει δεξί μπακ μόνο ο Ρότα.

Και θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αυτά τα πράγματα, τόσο για τον φορ περιοχής, όσο και για το δεξί μπακ και ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν είναι και τα συζητάμε κάθε τρεις και λίγο και διχαζόμαστε και έχουμε δεύτερες σκέψεις και λέμε «ναι μεν αλλά» και υφαίνουμε θεωρίες συνωμοσίας. Ειλικρινά, αυτό στην ΑΕΚ δεν το καταλαβαίνω.

Παρομοιώσεις που δεν στέκουν για Αλμέιδα

Χάθηκε μία μάχη, σίγουρα όχι μόνο επειδή έλειπαν τρεις παίκτες, δηλαδή ο Ελίασον, ο φορ και το δεξί μπακ, αλλά κι επειδή η ομάδα λογικά δεν είναι ακόμα έτοιμη και αυτή τη φορά εν αντιθέσει με το ματς της πρεμιέρας, η τύχη δεν ήταν με το μέρος της ΑΕΚ. Θα πρέπει τώρα η ομάδα να καλύψει αυτό το χαμένο «τρίποντο», σίγουρα με νίκη στη Λεωφόρο κι αφού πρώτα νικήσει τον ΠΑΣ.

Ούτε ισοπέδωση χρειάζεται, ούτε το ρόστερ είναι της πλάκας, ούτε παρομοιώσεις του Αλμέιδα που δεν στέκουν. Κι εδώ που τα λέμε, οι αλλαγές του και σωστές ήταν και έγκαιρες. Και φανέρωσαν ότι δεν… μασάει κιόλας και δεν στέκεται σε ονόματα. Είναι σημαντικό αυτό κι ας το περάσαμε στο ντούκου λόγω της πίκρας από το αποτέλεσμα.

Θα τον βρει η ομάδα το δρόμο της, αρκεί να κάνει τα αυτονόητα και να ενισχυθεί με τους παίκτες που το πράγμα «φωνάζει» από μακριά πως δεν τους έχει. Το έδειξε και η… καμπάνα του Βόλου για όσους δεν το έβλεπαν και δεν το άκουγαν, ευτυχώς υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X