Ο Βίντα μπορεί να παίξει με το χρόνο, η ΑΕΚ όχι!

Ο Βίντα μπορεί να παίξει με το χρόνο, η ΑΕΚ όχι!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό που η υπόθεσή του «ζεματάει»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τη στιγμή που έσκασε μέσω… Κροατίας το θέμα του Ντομαγκόι Βίντα στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα, είναι αλήθεια πως ο κόσμος της ΑΕΚ, ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία του ενθουσιάστηκε και όχι άδικα. Μιλάμε άλλωστε για έναν κεντρικό αμυντικό με πολύ καλό βιογραφικό και… συγκριτικά ακόμα μεγαλύτερο λογαριασμό στην… τράπεζα (όταν από 4,5 χρόνια έχεις αποταμιεύσει παραπάνω από 15 εκατ. ευρώ).

 

Μάλιστα η ιστορία ήρθε λίγο μετά το ελαφρύ «στραπατσάρισμα» της υπόθεσης του Μπόγκνταν Πλάνιτς, εξαιτίας των χειρισμών των ανθρώπων της Μακάμπι και δη του προέδρου της, ο οποίος εκεί που έλεγε ότι δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού με την ΑΕΚ, ζήτησε να καταβληθεί η ρήτρα του 1,8 εκατ. ευρώ για τον 30χρονο Σέρβο.

 

Το γεγονός ότι στην υπόθεση του Βίντα οι «πληροφορίες» έρχονταν από την Κροατία, εύκολα, πάρα πολύ εύκολα, η τρίχα γινόταν τριχιά. Και έγινε! Τα κροατικά ΜΜΕ έλεγαν από την Παρασκευή πως ήρθε, ή έρχεται ο Βίντα στην Αθήνα και ο Βίντα έκανε κρουαζιέρα στην Αδριατική με τη γυναίκα του και το παιδί του.

 

Την Κυριακή τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως είναι καθοριστική μέρα, αλλά από την ΑΕΚ δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα έκαναν. Κρατούν τη μπάλα πολύ χαμηλά. Βέβαια και στο παρελθόν η ΑΕΚ έχει ακολουθήσει αυτή την τακτική. Όμως στην υπόθεση του Βίντα πρέπει να δείξουμε και υπομονή και αυτοσυγκράτηση (όλοι μας). Ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα; Κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

 

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι όταν ένας παίκτης έχει συμβόλαιο 3,5 εκατ. ευρώ είναι πολύ δύσκολο να πέσει στο 1,5 (όσο δύσκολο και αν είναι να το καταλάβουν ορισμένοι αυτό). Ειδικά όταν πρόκειται για πολύ ενεργό ποδοσφαιριστή που έπαιζε μέχρι τις 6 Ιουνίου και την τελευταία σεζόν πραγματοποίησε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Ο Βίντα φέρεται να έχει προτάσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ από τα Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, αλλά δε θέλει να πάει εκεί για να μη χάσει τη θέση του στην Εθνική Κροατίας ενόψει Μουντιάλ. Ο Βίντα έχει το περιθώριο να περιμένει όσο χρειαστεί -ακόμα και μέχρι το τέλος του Αυγούστου για παράδειγμα- διότι έχει ήδη στα χέρια του προτάσεις και μπορεί να παίξει με το χρόνο. Να περιμένει κάποιο ντόμινο που να του ανοίξει κάποια άλλη πόρτα ενός πιο γκλαμουράτου πρωταθλήματος, ή ενός συλλόγου που θα παίζει στην Ευρώπη.

 

Η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο

 

Η ΑΕΚ όμως δυστυχώς δεν έχει χρόνο. Αν είχε πάρει τον ένα τουλάχιστον από τους δύο στόπερ που χρειάζεται, τότε ίσως να μπορούσε να «παίξει» και αυτή λίγο. Όμως η ΑΕΚ δεν έχει δύο στόπερ (και όχι απλά ένα). Κάτι που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Διότι ο Αλμέιδα που εδώ και τρεις μήνες, άντε δύο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και επίσημα, περιμένει στόπερ και στόπερ δε βλέπει. Και η εικόνα στο πρώτο 25’ του φιλικού με τη Φόλενταμ πίσω θύμιζε τρικυμία. Ένα γκολ δέχθηκε η ΑΕΚ και γλίτωσε άλλα δύο.

 

Ανάμεσα στον Βίντα που ξέρουμε και στον Πλάνιτς εγώ θα ψήφιζα ξεκάθαρα υπέρ του Κροάτη. Άλλωστε αγωνιστικά και στατιστικά υπερτερεί του Σέρβου. Εκτός όλων των άλλων φτάνει να δει κάποιος κάτι απλό: Ο Πλάνιτς έχει παίξει σε Σερβία, Ρουμανία και Ισραήλ και ο Βίντα σε Κροατία, Γερμανία, Ουκρανία και Τουρκία. Ο Σέρβος έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Ρουμανίας, δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ στο Ισραήλ και ο Κροάτης δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Κροατίας, δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ Ουκρανίας, ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Τουρκίας.

 

Ο Πλάνιτς έχει όλη και όλη μία διεθνή συμμετοχή με την U-19 της Εθνικής Σερβίας, ενώ ο Βίντα έχει παίξει σε όλες τις εθνικές ομάδες της Κροατίας και ήταν βασικότατο (και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας της πατρίδας του, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία (όπου η Γαλλία κατέκτησε το τρόπαιο), ως παρτενέρ του Λόβρεν!

 

Το μόνο δεδομένο στην υπόθεση του Βίντα είναι ότι για να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα», η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει οικονομική υπέρβαση για τα δικά της δεδομένα. Να του προσφέρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει προτείνει σε παίκτη. Μεγαλύτερο και από αυτό του Ολιβέιρα.

 

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου πόσα θα ξοδέψει η ΑΕΚ για να ενισχυθεί πραγματικά. Δεν είμαι… λογιστής, ούτε Οικονομικός Διευθυντής. Αν μπορεί να φέρει τον Βίντα ή τον όποιο Βίντα με 900.000 ή με 1,5 εκατ. ας το κάνει. Αν κρίνει ότι πρέπει να κάνει την υπέρβαση με τον Πλάνιτς ή τον όποιο Πλάνιτς επίσης ας το κάνει. Φτάνει να φέρει -επιτέλους- παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση όλη αυτή η ιστορία θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X