Πλέον η ΑΕΚ αλλάζει ουσιαστικά...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όλα όσα έχουν συμβεί -αλλαγές, γήπεδο, κόσμος, διαιτησία και μεταγραφές- ενόψει της νέας σεζόν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η περσινή χρονιά ήταν ένα αδιανόητο «ναυάγιο». Όσα συνέβησαν ομολογουμένως ξενέρωσαν πολύ κόσμο που δεν μπορούσε να δεχθεί το κάζο. Η εσωστρέφεια και η μιζέρια έκαναν την επανεμφάνισή τους, μαζί με πολλά άλλα που δεν είχαν θέση στην ΑΕΚ. Όλα όμως ήταν λογικά και αναμενόμενα.

Τι ζητούσε – απαιτούσε (γιατί έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει) λοιπόν ο ΑΕΚτζής; Να τα αλλάξει όλα ο Μελισσανίδης. Το ημερολόγιο δείχνει πλέον 2 Ιουλίου και οι αλλαγές που έχουν γίνει σε όλα τα επίπεδα μπορεί να θεωρηθούν χωρίς καμία δόση υπερβολής κοσμογονικές. Νέος προπονητής μέσα στο χρονικό όριο που είχε «προγραμματιστεί».

Νέος Τεχνικός Διευθυντής, νέος Αθλητικός Διευθυντής, αποχωρήσεις στελεχών μικρών ή μεγάλων από το οργανόγραμμα οι οποίες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση μέχρι να συμπληρωθεί το παζλ. Η ΑΕΚ κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία, όμως όταν βλέπεις τόσα πράγματα να αλλάζουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς ότι και η ίδια η ΑΕΚ κατάλαβε ότι έκανε κάτι λάθος.

Την Κυριακή θα πάρουμε και εμείς και εσείς μία πρώτη δόση από τον Ματίας Αλμέιδα. Θα είναι η πρώτη του επαφή με εμάς τους ρεπόρτερ και με τον κόσμο. Θα μιλήσει για το δικό του πλάνο και για τις σκέψεις που έχει και δε θα ζούμε όλοι με τις… εικασίες.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ είναι έτοιμη μετά από 19 χρόνια προσφυγιάς και ξεριζωμού να επιστρέψει σπίτι της. Ο ΝΑΟΣ μας, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα ετοιμάζεται καθημερινά να ανοίξει τις πύλες του και να μας υποδεχθεί τον Σεπτέμβρη επισήμως. Εκεί όλα θα είναι διαφορετικά. Πιο όμορφα, πιο οικογενειακά, απλά μαγικά!

Για τον κόσμο το μόνο που μπορεί να πει κανείς, είναι να κάνει μία βαθιά υπόκλιση, διότι και πάλι δίνει δυναμικό και βροντερό «παρών». Το έκανε στη Γ’ Εθνική, το έκανε πέρσι και το κάνει και φέτος. Με ακριβότερα διαρκείας, χωρίς να έχουν γίνει καν μεταγραφές. Βλέπει όμως και αντιλαμβάνεται όλες αυτές τις αλλαγές και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γυρίσει την πλάτη του στην ομάδα που λατρεύει.

Στο καλό και να μη μας γράφεις

Η ιστορία με τη διαιτησία είναι μία άλλη υπόθεση που κυριαρχεί στο ρεπορτάζ. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναχώρησε για άλλες πολιτείες και παρότι από τα «ερυθρόλευκα» και τα… εξαρτώμενα μέσα τους, γίνεται μία προσπάθεια να υποβιβαστεί η ιστορία, η αλήθεια είναι ότι τους «πονάει» πολύ.

Δεν είναι άλλωστε λίγο, τόσο καιρό να διατυμπανίζεις ότι μένει και τελικά ο Άγγλος να μετακομίζει στο Κάιρο σε μία χρονική συγκυρία όπου ο Βαγγέλης ένιωσε πως κάνει κουμάντο ξανά (εξαιτίας της κωλοτούμπας κάποιων προέδρων που για μία χορηγία παράτησαν την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση και «άδειασαν» κάποιον που είχαν πει ότι θα ψηφίσουν). Ρόδα όμως είναι και γυρίζει και σύντομα όλοι θα νιώσουν… Πλατανιάς!

Πλέον η ΑΕΚ αλλάζει ουσιαστικά...

Δύο μεταγραφές που ανεβάζουν την ποιότητα

Άφησα για το τέλος τα… πανηγυρικά. Η ΑΕΚ μέσα σε μία εβδομάδα ανακοίνωσε δύο μεταγραφές. Η πρώτη χρονικά του Γκατσίνοβιτς και η δεύτερη που μένει να επισημοποιηθεί του Γιόνσον.

Η ΑΕΚ που δε θα έχει έσοδα από την Ευρώπη, που έχει πολλούς παίκτες «βαρίδια» στο ρόστερ της, έκανε δύο κινήσεις οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ θα της κοστίσουν μίνιμουμ 3 εκατ. ευρώ για το τρέχουν έτος. Τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ για την αγορά του Γκατσίνοβιτς και 900 χιλιάρικα συμβόλαιο συν τα 900 χιλιάρικα στον Γιόνσον, χωρίς να υπολογίζεται το μπόνους υπογραφής.

Η ΑΕΚ με αυτές τις δύο κινήσεις της άλλαξε ήδη τα 2/3 της μεσαίας της γραμμής. Νέο 6άρι με παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβιζιόν και νέο 8άρι με παραστάσεις από τη Μπουντεσλίγκα που είδαμε τι μπορεί να κάνει στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Απομένει η τρίτη μεταγραφή στον άξονα κάτι που σημαίνει ότι η μεσαία της γραμμή θα αλλάξει εξ ολοκλήρου ενόψει της νέας σεζόν. Δεν ξέρω ποιος θα παίζει και δε με νοιάζει. Ας παίζει ο καλύτερος. Αυτός που τα δίνει όλα στις προπονήσεις. Αλλά με αυτή την εξέλιξη έχεις πλέον να περιμένεις ένα 8αρό-10άρι που θα δώσει μάχη με τον Μάνταλο, πιθανότατα αυτός θα είναι ο Πινέδα και θα έχεις πίσω τους, τους Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο που όλοι ευχόμαστε να εμφανιστεί γερός.

Δε φτάνουν όμως μόνο αυτά

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η ΑΕΚ βαδίζει στο σωστό δρόμο. Μάντης δεν είμαι και μπορώ να προδικάσω τι θα γίνει τη νέα χρονιά που θα είναι ιδιαίτερη και λόγω του Μουντιάλ. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η ΑΕΚ χρειάζεται και άλλες δυνατές προσθήκες κάποιες εξ αυτών σύντομα. Μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για την Ολλανδία.

Προτεραιότητα πλέον είναι οι κεντρικοί αμυντικοί. Ο ένας εκ των δύο πρέπει να έρθει άμεσα μέσα στις επόμενες δέκα μέρες δηλαδή. Τουλάχιστον ο ένας. Και πρέπει να έρθει για να πάρει φανέλα βασικού, να έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Να είναι ένας Γκαμάρα, ένας Τσιγκρίνσκι. Θα έγραφα Μανωλάς, αλλά ποδοσφαιριστή σαν τον Στέλιο, δεν πρόκειται να ξαναδούμε.

Μετά έπονται και οι υπόλοιπες θέσεις. Φορ και εξτρέμ και ό,τι άλλο προκύψει και από την αξιολόγηση που θα γίνει στην Ολλανδία.

ΥΓ: Είδατε τι ωραία που το βούλωσαν ο Λουτσέσκου και οι νεόπλουτοι, μόλις η ΑΕΚ τους απάντησε; Αυτό έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Από το 2018. δεν χρειαζόταν κανένας να κάνει τον… ακατανόμαστο του Πειραιά που στοχοποιεί κόσμο. Ένας να έβγαινε και να μιλούσε. Όπως έγινε με τον Μπεναλουάν, όπως έγινε με τον Κλαψέσκου τώρα. Επιτέλους η ΑΕΚ λειτουργεί και επικοινωνιακά όπως πρέπει…

ΥΓ 2: Ρε παιδιά έμαθε κανείς τι κάνει αυτή η ψυχούλα με την αλυσίδα των καφέ; Τα γιουσουφάκια του καλά; Κανένα ρεπορτάζ για το αν θα παίξει η ΑΕΚ τη νέα χρονιά στην Α1 και αν θα παίξει στο BCL δε θα γράψουν για να μας ενημερώσουν; Που χάθηκαν όλες αυτές οι ψυχές. Βαγγέλη μήπως θέλεις καμία wild card;

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X