Όταν εστιάζεις στα ανύπαρκτα, τότε χάνεις και τα αληθινά projects

Όταν εστιάζεις στα ανύπαρκτα, τότε χάνεις και τα αληθινά projects
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον υποβιβασμό του Λάτσι και τη σωστή απόφαση που πρέπει η ΑΕΚ να πάρει για το μέλλον του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα η οποία εδώ και χρόνια αδυνατεί να εμφανίσει στο προσκήνιο νεαρούς ποδοσφαιριστές στους οποίους έχει τη διάθεση να επενδύσει. Ή τουλάχιστον λέει ότι έχει την επιθυμία να το κάνει καθώς η θεωρία από την πράξη απέχουν τελικά έτη φωτός.

Το αντιπαράδειγμα του περασμένου καλοκαιριού στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ασφαλώς και η ομάδα είχε ανάγκη από δύο βαρβάτους στόπερ, ορθώς δεν ήταν η προτεραιότητά της να δώσει φανέλα βασικού στον Ζίγκα Λάτσι. Το να τον εξαφανίσει όμως για χάρη του διδύμου Τζαβέλλα – Βράνιες, ή ακόμα και να τον χαμηλώσει τόσο πολύ στην ιεραρχία πίσω από τον Μήτογλου αλλά και τον Σβάρνα, συνιστά ακόμα μία τρανή απόδειξη της έλλειψης τεχνογνωσίας που υπήρχε (και υπάρχει;) στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Τι κατάφερε τελικά η ΑΕΚ; Να παρουσιάσει ίσως το πιο αταίριαστο δίδυμο της τελευταίας 20ετίας στο κέντρο της άμυνάς της και να σπαταλήσει μία ολόκληρη σεζόν δίχως να δώσει ευκαιρίες σε έναν εξελίξιμο νεαρό ο οποίος την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε με το σπαθί του καταφέρει να παίξει 11 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Δικαίως λοιπόν ο Λάτσι γκρίνιαζε για τον υποβιβασμό του στην ΑΕΚ Β και τον περασμένο Γενάρη προσπάθησε να φύγει, ζητώντας το δανεισμό του σε ομάδα πρώτης κατηγορίας, εστω και στην πατρίδα του, τη Σλοβενία.

Οι σωστές αποφάσεις γι’ αυτά τα παιδιά

Πόσο χειρότερα θα τα είχε πάει αλήθεια ο Λάτσι από τον ανεπιθύμητο πλέον Βράνιες ή τον παρηκμασμένο Τζαβέλλα ο οποίος περισσότερο μένει στην ομάδα επειδή επέδειξε καλή διαγωγή στα αποδυτήρια παρά γιατί έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ ως βασικός. Αν τα πράγματα ήταν άλλωστε διαφορετικά δεν θα ζητούσε επιτακτικά ο Ματίας Αλμέιδα δύο κεντρικούς αμυντικούς για να χτίσει από την αρχή την αμυντική γραμμή.

Τι κέρδισε αλήθεια ο Λάτσι από την παρουσία του στην ΑΕΚ Β και στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας; Τι περισσότερο αποκόμισε από τα οφέλη που θα υπήρχαν αν είχε παραχωρηθεί ως δανεικός το περασμένο καλοκαίρι σε μία ομάδα πρώτης κατηγορίας που θα του έδινε την ευκαιρία να παίξει αισθανόμενος χαρά για το ποδόσφαιρο και περισσότερο σίγουρος για την προσωπική βελτίωσή του; Όταν αποφασίζεις ότι δεν θέλεις άμεσα έναν παίκτη αλλά ποντάρεις σε αυτόν για το μέλλον, τότε πρέπει να παίρνεις και τις σωστές αποφάσεις για εκείνον. Αν λοιπόν ο Λατσι δεν βρει χώρο στα σχέδιά του Αλμέιδα, καλό θα είναι να επιστρέψει στη Σλοβενία όπου τον θέλουν τρεις-τέσσερις ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Αν μάλιστα γίνεται και στην Ελλάδα, τότε ακόμα καλύτερα.

Στην ΑΕΚ πρέπει επιτέλους να μπουν κάποιες προτεραιότητες όσον αφορά στη διαχείριση αυτών των ποδοσφαιριστών. Καταπιάνομαι περισσότερο με τον Λατσι γιατί όταν αποκτήθηκε, οι συζητήσεις εντός της ΠΑΕ τον παρουσίαζαν ως project που μελλοντικά θα πωληθεί πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Οι άνθρωποι της ομάδας το έλεγαν, όχι εγώ. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι δεν γνωρίζουν το πως θα το κάνουν και να συμβεί. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Μιτάι και καμιά δικαιολογία δεν βρίσκω επειδή είναι δύο χρόνια μικρότερος. Αυτά τα παιδιά πρέπει να παίζουν στο πιο υψηλό επίπεδο που γίνεται. Το πώς θα το καταφέρεις, δεν διδάσκεται, στελέχη χρειάζεται που να ξέρουν και και να έχουν τη μέθοδο. Ας ελπίσουμε ότι ισχύει με τους καινούργιους…

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X