Πόσους χαφ πρέπει να έχει ο Αλμέιδα στις 12 Ιούλη;

Πόσους χαφ πρέπει να έχει ο Αλμέιδα στις 12 Ιούλη;
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης μετράει τα «κουκιά» της ΑΕΚ στην πιο κομβική γραμμή του γηπέδου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Το ποδόσφαιρο πυρηνική φυσική δεν είναι. Πολύ πιο απλό και ας προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Κατά το παρελθόν και μέσα από την ΑΕΚ, αλλά δεν είναι της παρούσης. Αντιθέτως είναι και λίγο μαθηματικά. Απλά μαθηματικά. Μέτρημα σε… κουκιά. Πόσους στόπερ θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να ξεκινήσει να δουλέψει σωστά στην προετοιμασία. Τέσσερις συν έναν. Δυο που θα είναι βασικοί, δυο που θα βρίσκονται πιο πίσω στην ιεραρχία, συν έναν πιτσιρικά.

Από την στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Βράνιες, ο Σβάρνας έχει φύγει και ο Μήτογλου με τον Τζαβέλλα είναι οι δυο που πάνε για πιο πίσω στην ιεραρχία, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμα δυο βασικούς στόπερ για την προετοιμασία. Και να δει και τι θα κάνει με τον Λάτσι. Απλά μαθηματικά. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά είναι άλλο καπέλο και φυσικά είναι ζήτημα των εισηγήσεων που έχει κάνει ο Αλμέιδα. Όταν όμως μιλάμε για βασικού στόπερ της ΑΕΚ, πρέπει επιτέλους να συζητάμε για κάτι πολύ ποιοτικό. Αριθμητικά όμως, η ΑΕΚ μέχρι τις αρχές Ιουλίου ή το αργότερο μέχρι και τις 12 του μηνός που θα φύγει για την Ολλανδία, πρέπει να έχει πάρει δυο κεντρικούς αμυντικούς. Πάμε παρακάτω.

Πάλι με βάση τα μαθηματικά και μετρώντας τα κουκιά, πόσους χαφ χρειάζεται ο Αλμέιδα για να δουλέψει σωστά στην προετοιμασία και να κτίσει αυτό που θέλει αγωνιστικά. Ιδού η απορία. Να βάλουμε κάτω τα δεδομένα που υπάρχουν. Από το περυσινό ρόστερ, δεν υπολογίζεται ο Λε Ταλέκ, έχουν ήδη χαιρετίσει ο Σιμόες με τον Σάκχοφ και ο Κριχόβιακ παλεύει να ξεμπερδέψει με την Κράσνονταρ, χωρίς γενικώς να γνωρίζει κάποιος τι θα κάνει στη ζωή του. Υπάρχει και ο Φράνσον που ο Αλμέιδα σκέφτεται να του δώσει μια ευκαιρία. Αλλά με την εικόνα που έχουμε ήδη και με τις εντάσεις που θέλει ο Αργεντινός, θα είναι έκπληξη γίγας αν καταφέρει να πείσει πως έχει θέση στο ρόστερ.

Από το περυσινό ρόστερ με λίγα λόγια, ο μόνος σίγουρος είναι ο Σιμάνσκι. Εκτός αν έρθει κάποια καλή πρόταση και παραχωρηθεί, αλλά ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει σ’ αυτή την βάση. Υπάρχει ο Σιμάνσκι και έχει ένα ενδιαφέρον αν ο Αλμέιδα τον υπολογίζει ως «εξάρι», όπως δηλαδή ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν ή οκτάρι όπως τον χρησιμοποιούσαν όλοι οι προηγούμενοι προπονητές πλην Οφρυδόπουλου. Η ποδοσφαιρική λογική λέει, όπως και η φιλοσοφία του Αλμέιδα, πως μάλλον ο Πολωνός θα πάει για «εξάρι». Το «εξάρι» όπως το έχει στο μυαλό του ο Αργεντινός και όπως γενικώς είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.Πόσους χαφ πρέπει να έχει ο Αλμέιδα στις 12 Ιούλη;

Υπάρχει και ο Γαλανόπουλος. Ιατρικώς είναι απολύτως εντάξει εδώ και αρκετό καιρό. Στην δουλειά και στις προπονήσεις «λιώνει» επίσης εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα κάνει πιθανότατα ούτε μονοήμερη εκδρομή, τώρα που όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ΑΕΚ έχουν καλοκαιρινές διακοπές. Είναι πεισματάρης, είναι ψυχολογικά γερό σκαρί. Μένει να φανεί μέσα στο γήπεδο, πως θα επιστρέψει μετά από την περιπέτεια που έχει περάσει όχι μόνο αυτούς τους 10 μήνες, αλλά ουσιαστικά τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Υπάρχει επίσης και ο Μπότος. Επέστρεψε από 1,5 χρόνο δανεισμού στην Ολλανδία. Ήταν 1,5 χρόνος παραγωγικός και με σκληρή και ουσιαστική δουλειά. Είναι ένα οκτάρι που βγάζει ένταση στο παιχνίδι του και που έχει καλή τεχνική κατάρτιση. Στα στοιχεία δηλαδή που θέλει ο Αλμέιδα. Μένει όμως να φανεί αν και στην πράξη, δηλαδή μέσα στο γήπεδο, είναι αυτό που πραγματικά θέλει να έχει ο Αργεντινός τεχνικός ως εναλλακτική στα χαφ του.

Η ουσία είναι πως με τα τωρινά δεδομένα, ο Αλμέιδα ξεκινά την προετοιμασία έχοντας σίγουρο τον Σιμάνσκι, περιμένοντας να δει τον Γαλανόπουλο και με ερωτηματικά δίπλα στο όνομα του Μπότου και του Φράνσον. Για να μπορέσει να γίνει σωστά το μέτρημα στα κουκιά στα χαφ, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το τι θα παίξει τελικά ο Αλμέιδα. Αν δηλαδή θα πάει περισσότερο σ’ ένα 4-3-3 ή σ’ ένα 4-4-1-1 αλλά με δυο επιθετικούς και όχι με δεκάρι. Και στις αυτές εκδοχές, πρέπει, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένά, να υπολογιστεί στα οκτάρια και ο Μάνταλος.

Βεβαίως η συζήτηση για το αν μπορεί ή όχι, αν πρέπει ή όχι, αν θέλει ή όχι, να παίξει ο Μάνταλος ως οκτάρι, κρατάει από το καλοκαίρι του 2015 και από τότε που προπονητής ήταν ο Δέλλας. Και από τότε που ο παίκτης ήταν στα 24 του. Δεν ξέρω αν μπορεί να δοθεί απάντηση τώρα που είναι στα 31. Ειδικά αν μιλάμε για την θέση του βασικού. Πάντως και αυτό θα πρέπει να μπει στην μαθηματική εξίσωση με τα χαφ. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, το επαναλαμβάνω και το υπογραμμίζω.Πόσους χαφ πρέπει να έχει ο Αλμέιδα στις 12 Ιούλη;

Επομένως για να κάνουμε την σούμα, πρακτικά ο Αλμέιδα μπορεί να βασιστεί με σιγουριά μόνον στο Σιμάνσκι και να ποντάρει στην δύναμη επιστροφής του Γαλανόπουλου. Αυτό σημαίνει, αριθμητικά πάντα, πως για να ξεκινήσει η δουλειά στην προετοιμασία, θα πρέπει να έχουν προστεθεί τουλάχιστον δυο ακόμα χαφ. Και χωρίς να είναι ακόμα απολύτως βέβαιο πως ο Αλμέιδα υπολογίζει για βασικό τον Σιμάνσκι και πολύ περισσότερο τον Γαλανόπουλο, πρακτικά και οι δυο χαφ που θα προστεθούν θα πρέπει να είναι με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής για να κάνει το παιχνίδι του. Με ταχύτητα, με τεχνική, με ικανότητα να πάρουν την πρώτη μπάλα και χωρίς καθόλου να θεωρούν έξτρα δουλειά την μεγάλη συμμετοχή του στην ανασταλτική λειτουργία.

Αυτό που είναι ως χαφ ο Πινέδα και το γεγονός πως ο Αλμέιδα επιμένει πολύ σ’ αυτόν, μας δείχνει και είναι αυτό που θέλει και ψάχνει και χρειάζεται ο προπονητής. Αριθμητικά όμως, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, χρειάζεται δυο Πινέδα. Και από εκεί και πέρα να κινηθεί η ΑΕΚ μεταγραφικά, ανάλογα με τις απαντήσεις στα ερωτήματα, τι θέλει να παίξει ο προπονητής και τι ψάρια πιάνουν στο γήπεδο και στα θέλω του προπονητή, ο Γαλανόπουλος, ο Μπότος, ο Φράνσον και ο Μάνταλος. Με την πρόβλεψη, πως πιθανόν να χρειαστεί ακόμα έναν χαφ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X