Η ΑΕΚ έσπασε την "κατάρα" στην έδρα του Ολυμπιακού και έστειλε μηνύματα (VIDEO)

Η ΑΕΚ έσπασε την "κατάρα" στην έδρα του Ολυμπιακού και έστειλε μηνύματα (VIDEO)

Στις 12 Ιουνίου του 1960, η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 1-0 στο Καραϊσκάκη, καταρρίπτοντας μια αρνητική παράδοση 13 ετών!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώτος τίτλος Α’ Εθνικής το 1960 χάθηκε μέσα από τα χέρια της ΑΕΚ, αλλά άφησε και κάποιες ωραίες αναμνήσεις από μεγάλες νίκες που έγραψαν ιστορία. Μία από αυτές ήταν το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη στις 12/6/1960 με γκολ του Ανδρέα Σταματιάδη. Ηταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Φάληρο μετά από 13 χρόνια, αφού είχαν μεσολαβήσει τα χρόνια της κυριαρχίας των ερυθρολεύκων, αλλά και μια πολύ δύσκολη δεκαετία για την ΑΕΚ.

Μετά το 2-3 του 1947 για το Πρωτάθλημα Ελλάδας, η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να νικήσει εκεί. Είχε μεσολαβήσει η δεκαετία του ’60 που ήταν η καλύτερη του Ολυμπιακού και πολύ κακή για την ΑΕΚ, η οποία μάλιστα δεν κατάφερνε να προκριθεί κάθε χρόνο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πριν την έλευση του Κώστα Νεστορίδη ήταν μια μέτρια ομάδα που τερμάτιζε χαμηλά ακόμα και στο πρωτάθλημα της Αθήνας.

Το καλοκαίρι του 1960 όμως –στα τελειώματα του πρώτου πρωταθλήματος Α’ Εθνικής- ήταν μια ομάδα σαφώς ανώτερη από τον γερασμένο Ολυμπιακό, τον οποίον είχε νικήσει με 1-0 και στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ήταν μάλιστα πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και μετά από εκείνη τη νίκη ήταν «σίγουρη» πρωταθλήτρια, καθώς απείχε τρεις βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και απέμεναν τέσσερις αγωνιστικές. Όμως, στο τέλος… κατάφερε να χάσει τον τίτλο.

Το  γκολ της νίκης (σε ένα μάλλον μέτριο ματς) είχε πετύχει με κεφαλιά ο Ανδρέας Σταματιάδης στο 64’ μετά από κόρνερ του Κώστα Νεστορίδη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Πολύζος, Παπαποστόλου, Σοφιανίδης, Πετρίδης, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Αμπος

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X