Οι κορυφαίοι παίκτες που μπορούν να φύγουν ως ελεύθεροι από Ουκρανία και Ρωσία

Οι κορυφαίοι παίκτες που μπορούν να φύγουν ως ελεύθεροι από Ουκρανία και Ρωσία
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καλά κρατεί, με συνέπεια το ποδόσφαιρο να επηρεάζεται άμεσα. Το ουκρανικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί, ενώ και οι ποδοσφαιριστές και προπονητές των εισβολέων επηρεάζονται από την όλη κατάσταση και την αποβολή των ομάδων τους από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η FIFA γνωστοποίησε μία αλλαγή στους κανονισμούς μεταγραφών εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών, ώστε να διευκολύνει αυτούς τους παίκτες και προπονητές που επηρεάζονται από τις εξελίξεις, ώστε να μη μείνουν χωρίς προπόνηση, δουλειά και μισθό μέχρι το τέλος της σεζόν.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, κηρύσσει ανενεργά όλα τα συμβόλαια παικτών και προπονητών στην Ουκρανία, εκτός αν τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνήσουν από κοινού διαφορετικά. Στη Ρωσία πράττει το ίδιο με τους ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές, οι οποίοι θα μπορούν μονομερώς να σπάσουν τα συμβόλαιά τους, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη συμφωνία με τους συλλόγους τους μέχρι και την Πέμπτη.

Υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να φύγουν με… ελευθέρας από το εμπόλεμο περιβάλλον και να αναζητήσουν νέο σταθμό στην καριέρα τους.

Νταβίντ Νέρες (Σαχτάρ)

Μέλος του εξαιρετικού Άγιαξ των τελευταίων ετών μέχρι το φετινό Ιανουάριο, όταν αποχώρησε με μεταγραφή για 12.000.000 ευρώ. Η άνοδος του Άντονι άφησε τον Βραζιλιάνο εξτρέμ εκτός βασικών επιλογών, αν και τα προηγούμενα χρόνια συνδέθηκε με τις επιτυχίες του “Αίαντα” και μάλιστα το όνομά του είχε ακουστεί για πολλές μεγάλες ομάδες. Στα 25 πλέον, ο διεθνής Βραζιλιάνος θα αποτελέσει ένα “λαβράκι” για κάθε ενδιαφερόμενο.

Αξία Transfermarkt: 20.000.000

Κουίνσι Πρόμες (Σπαρτάκ)

Τον Φεβρουάριο επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, αφού την τετραετία 2014-2018 έκανε σπουδαία πράγματα στη Σπαρτάκ Μόσχας. Τα εξαργύρωσε με μεταγραφή στη Σεβίλλη κι από εκεί στον Άγιαξ, από τον οποίο πωλήθηκε τον Φεβρουάριο πίσω στη ρωσική ομάδα για 8.500.000. Κι αυτός έπεσε θύμα των πολλών επιλογών του Έρικ τεν Χαχ στον “Αίαντα”, με συνέπεια -αν το επιθυμεί- να μπορεί να φύγει από τη Ρωσία. Στα 30 του και με σπουδαία θητεία στη Μόσχα, δεν αποκλείεται να παραμείνει, ειδικά από τη στιγμή που στην Ολλανδία είναι ύποπτος για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αξία Transfermarkt: 12.000.000

Μανόρ Σολομόν (Σαχτάρ)

Ο επιθετικός μέσος από το Ισραήλ με πορτογαλικό διαβατήριο αποτελεί ένα ταλέντο που έδειξε ακόμα και στο Champions League τις δυνατότητές του, ωστόσο πλέον το μέλλον του στην Ουκρανία μοιάζει αμφίβολο. Ο 22χρονος διεθνής μετρά πάνω από 200 αγώνες με συλλόγους και εθνική ομάδα και δύσκολα θα επιστρέψει στη χώρα.

Αξία Transfermarkt: 18.000.000

Μάλκομ (Ζενίτ)

Η Μπαρτσελόνα τον αγόρασε για 41.000.000 το 2018 από την Μπορντό και τον πούλησε χωρίς απώλεια ένα χρόνο αργότερα στη Ζενίτ. Ο 25χρονος δεξιός εξτρέμ έδειξε τα διαπιστευτήριά του στην Αγία Πετρούπολη, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα μεταξύ άλλων, με 12 γκολ και 14 ασίστ σε 65 αγώνες όλων των διοργανώσεων.

Αξία Transfermarkt: 24.000.000

Χβίτσα Κβαρατσχέλια (Ρούμπιν)

Η Εθνική Ελλάδας τον γνωρίζει καλά από τα γκολ που σημείωσε εναντίον της στα παιχνίδια με τη Γεωργία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ο 21χρονος εξτρέμ τα πηγαίνει εξαιρετικά και στη Ρούμπιν, έχοντας φανέλα βασικού από τα τέλη της προπέρσινης σεζόν και τιμωρώντας με κάθε ευκαιρία τη Λοκομοτίβ που δεν τον κράτησε, αν και τον είχε δανεικό νωρίτερα από τη Ρουστάβι.

Αξία Transfermarkt: 16.000.000

Γιουσούφ Γιαζιτζί (ΤΣΣΚΑ)

Ο 25χρονος Τούρκος διεθνής πέρυσι υπήρξε ένας από τους κινητήριους μοχλούς του θαύματος της Λιλ, παίζοντας είτε ως μέσος είτε ως κρυφός κυνηγός, πίσω από τον Μπουράκ Γιλμάζ. Η κατάκτηση του τίτλου όμως δεν σήμανε καταξίωση, αφού φέτος, με νέο προπονητή κι ενίσχυση στη θέση του, πήρε φανέλα βασικού λίγες φορές. Παραχωρήθηκε δανεικός στην ΤΣΣΚΑ, όπου μέχρι στιγμής έχει δύο γκολ και δύο ασίστ σε τρεις αγώνες.

Αξία Transfermarkt: 15.000.000

Γουιλμάρ Μπάριος (Ζενίτ)

Αποκτήθηκε το 2019 για να βοηθάει ανασταλτικά και ο Κολομβιανός αμυντικός μέσος τα έχει πάει περίφημα, κάνοντας απόσβεση τα 15.000.000 ευρώ που έδωσε η Ζενίτ στην Μπόκα. Ο 28χρονος διεθνής είναι βασικός και αναντικατάστατος, αλλά τώρα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθεί σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα, χωρίς η Ζενίτ να ζητάει τα χρήματα που θα μπορούσε, αφού το συμβόλαιο των δύο πλευρών ανανεώθηκε τον Οκτώβριο και λήγει το 2026.

Αξία Transfermarkt: 20.000.000

Πηγή: Sport24

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X