ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και φοβερό ποδόσφαιρο! (VIDEO)

ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και φοβερό ποδόσφαιρο! (VIDEO)

Mεγάλη μπάλα από την ΑΕΚ που μάγευε και διέλυσε τον Πανιώνιο, αλλά έμενε χωρίς τίτλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ του 1959 ήταν ομάδα για μεγάλα πράγματα. Ηταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, μάζευε τον περισσότερο κόσμο, αλλά το πρωτάθλημα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός. Εκείνη τη χρονιά, όμως, πήρε το τελευταίο από τα έξι συνεχόμενα της δεκαετίας του ’50, αφού από την επόμενη σεζόν καθιερώθηκε η Α’ Εθνική και η διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή έγινε λίγο πιο δύσκολη.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, με τον κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή της εποχής Κώστα Νεστορίδη, ήταν το απόλυτο ποδοσφαιρικό θέαμα. Η Νέα Φιλαδέλφειας ήταν ο ιδανικός ποδοσφαιρικός προορισμός και ήδη η διοίκηση του συλλόγου είχε βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο για το μεγάλωμα του γηπέδου, αφού οι 10-15 χιλιάδες θέσεις των τότε υπαρχουσών εξεδρών ήταν πολύ λίγες.

Ο τίτλος χάθηκε για δύο βαθμούς στο 2-2 με τον πολύ πιο έμπειρο και πολύ πιο ισχυρό παρασκηνιακά Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο, όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή η ΑΕΚ είχε χορτάσει τον κόσμο της με θέαμα και γκολ. Στον πιο παραγωγικό αγώνα εκείνου του τελευταίου Πρωταθλήματος Ελλάδος, είχε νικήσει με 4-2 τον Πανιώνιο σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια στο (ακόμα χωμάτινο) γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Και δεν είναι μόνο τα έξι γκολ που μπήκαν αλλά και τα έξι… που δεν μπήκαν ή που δεν μέτρησαν!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 πολύ νωρίς από τα γκολ του Κώστα Νεστορίδη (21 γκολ σε 18 αγώνες σε εκείνη τη διοργάνωση) στο 2′ και του 32χρονου αρχηγού Γιάννη Κανάκη στο 7′. Ο Μπραουδάκης μείωσε στο 15′ για τον Πανιώνιο, η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Χρήστο Αμπο στο 22′, όμως στο 35′ ο Ανδρέας Σταματιάδης έκανε το 3-1 με σουτ μέσα από την περιοχή. To ημίχρονο έκλεισε με ένα ακόμα δοκάρι, αυτή τη φορά από τον Παπουλίδη του Πανιωνίου στο 45′.

Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν άλλα δύο γκολ, αλλά άργησαν πολύ. Μέχρι να διαμορφωθεί το τελικό σκορ, μεσολάβησαν δύο γκολ των Σταματιάδη και Νεστορίδη που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, ενώ ενδιάμεσα, στο 59′, ο Αμπος είχε ένα ακόμα δοκάρι. Το 4-1 ήρθε τελικά στο 81′ από τον Νεστορίδη, ενώ στο 83′ ο Θανάσης Σαραβάκος (πατέρας του πολύ πιο γνωστού σε όλους μας Δημήτρη).

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μελισσής, Βερνέζης, Πολύζος, Παπαποστόλου, Χατζημιχαήλ, Κανάκης, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Αμπος

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X