Μόνο μ’ αυτόν που ξέρει την κανονική ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο

Μόνο μ’ αυτόν που ξέρει την κανονική ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης (κατα)πιάνεται για το παρόν και το μέλλον μόνο από (με) έναν άνθρωπο από τον οργανισμό της ΑΕΚ, μόνο με τον Αραούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη, αλλά δεν πρόκειται καθόλου να ασχοληθώ με τον προπονητή της ΑΕΚ, που μετρά τέσσερις ήττες τον τελευταίο μήνα, χωρίς κανένα ντέρμπι, τις άξιζε όλες και ακόμα δεν βλέπει τι πήγε (και αν πήγε κάτι) στραβά. Ούτε θα ασχοληθώ καθόλου με τους εκτελεστικοτεχνικούς διευθυντές της ΑΕΚ, που πάλευαν από τον Οκτώβρη να κλείσουν την τρύπα σαν κρατήρα ηφαιστείου στα χαφ και στο τέλος έριξαν λίγο στόκο για σημάδι από πινέζες. Επίσης δεν θα ασχοληθώ ούτε με το αφεντικό της ΑΕΚ, που έκανε τις επιλογές στις παραπάνω θέσεις και έκανε και 14 μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι για να μην ξανακατέβει η ομάδα χωρίς φρένα τον Μπράλο και τώρα κινδυνεύει να φουντάρει από τον Όλυμπο χωρίς αλεξίπτωτο.

Επιτρέψτε μου να ασχοληθώ μόνο μ’ αυτόν που ξέρει τι θα πει κανονική ΑΕΚ. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ καν, πως θα ήταν η φάση ειδικά όλες αυτές τις τελευταίες μέρες, αν δεν υπήρχε ο Αραούχο για να κάνει αυτά που κάνει. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε είναι κάτι που το βλέπουμε για πρώτη φορά στον Τσίνο. Παρά την περί του αντιθέτου μπουρδολογία, είναι από την αρχή της σεζόν, ότι καλύτερο και πολυτιμότερο έχει η ΑΕΚ. Είτε το προσεγγίσεις με όρους αμιγώς ποδοσφαιρικούς, είτε με όρους ΑΕΚτζήδικους. Μόνο που τώρα, αυτό το έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Τον έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Έχουμε ανάγκη να βρίσκεται ο Τσίνο μέσα στο γήπεδο, για να πετυχαίνει ένα διαστημικό γκολ και να ισοφαρίζει σ’ ένα ημίχρονο που η ΑΕΚ παρότι έχανε, έδειχνε να μην μπορεί να κάνει ούτε μισή κλασική ευκαιρία. Έχουμε ανάγκη να βγαίνει έξω από το γήπεδο και να δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ΑΕΚ, όταν όλοι οι υπόλοιποι γύρω του, δείχνουν είτε να τον έχουν χάσει, είτε να μην τον βλέπουν καν. Αυτό που είπε ο Αραούχο και μετά το παιχνίδι με τον Βόλο και μετά το ματς με τον Άρη, είναι και η αλήθεια και μαζί και ο τρόπος να βγει η ΑΕΚ από το τέλμα που έχει βυθιστεί. Και δεν έχει νόημα καν να ψάχνουμε να ερμηνεύσουμε σε ποιους αναφέρεται.

Θυμίζω πως μετά το παιχνίδι με τον Βόλο, είχε πει ο Τσίνο πως «δείχνουμε σαν να συμβιβαζόμαστε με την ισοπαλία». Περιέγραψε δηλαδή, αυτό που έγινε την Τετάρτη στο Χαριλάου, πριν καν γίνει. Διότι ο Γιαννίκης έκανε την πιο αντιποδοσφαιρική αλλαγή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ακριβώς επειδή καιγόταν να κρατήσει την ισοπαλία και όχι να ψάξει τη νίκη. Αλλά φυσικά όταν έλεγε αυτή την κουβέντα ο Αραούχο την περασμένη Κυριακή, δεν ήταν μάντης. Δείτε πως λειτούργησε η ΑΕΚ με τον Βόλο στο δεύτερο ημίχρονο. Δείτε πως έχει λειτουργήσει σ’ όλα τα ματς. Βάζει γκολ, μπαίνει πίσω από την μπάλα να το κρατήσει και δεν ξεμυτάει. Της βγήκε με τον Άρη και τον ΠΑΟ και κέρδισε, δεν της βγήκε με τον Βόλο και με τον Παναιτωλικό και έχασε. Όπως έχασε και με τον Άρη.

«Θέλω να κερδίζω» είχε πει ο Αραούχο μετά το ματς με τον Βόλο και δεν εννοούσε τον εαυτό του, αλλά την ΑΕΚ. Δεν παίζει τένις. Είχε μόλις χάσει από τον Βόλο και μετά από τρεις μέρες έχασε και από τον Άρη. «Χρειάζεται μια δραστική αλλαγή η ΑΕΚ» ξαναείπε ο Τσίνο αμέσως μετά το παιχνίδι στο Χαριλάου. Όταν όλοι μέσα στην ΑΕΚ ήταν σαν χαμένοι μέσα στο σκοτάδι μιας ακόμα συνεχόμενης στραβής, ο Αραούχο έδειξε τον δρόμο προς το φως. Είναι πολύ ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ χρειάζεται μια δραστική αλλαγή. Ας μην ψάχνουμε τι και ποιόν εννοούσε ο Σέρχιο. Δεν είναι αυτό το νόημα. Άλλωστε μπορεί να μην εννοούσε καν (μόνο) πρόσωπα, αλλά και νοοτροπία και συμπεριφορές. Έτσι όπως είναι η ΑΕΚ, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, μόνο χειρότερα μπορεί να πάει το πράγμα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Εννοείται πως δεν είναι δουλειά του Αραούχο να βρει και να υποδείξει, ούτε πολύ περισσότερο να δρομολογήσει αυτή την αλλαγή. Άλλοι έχουν την ευθύνη για αυτό και είναι δουλειά άλλων, για να μην χάνουμε εντελώς την μπάλα. Όμως ένα παιδί μέσα στην ομάδα, ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες, ένας από τους πιο παλιούς πλέον μέσα στα αποδυτήρια, που αποδεδειγμένα και νιώθει και ξέρει τι είναι ΑΕΚ, έδειξε τον δρόμο. «Δραστική αλλαγή». Αυτό χρειάζεται επειγόντως η ΑΕΚ. Ποια θα είναι και πως θα είναι αυτή η αλλαγή, δεν είναι δουλειά του Αραούχο να το βρει. Ούτε της αφεντομουτσουνάρας μου, ούτε και του κόσμου. Αλλά αυτό που όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε, είναι πόσο απίθανο είναι να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα, κάνοντας τα ίδια πράγματα. Και απλώς αυτό ο Σέρχιο το έβαλε σε λέξεις.

Το έβαλε σε λέξεις, διότι αυτό που περνάει τώρα η ΑΕΚ τον κάνει να ασφυκτιά. Τον πονά. Διότι νιώθει πως είναι η πραγματική ΑΕΚ. Όπως επίσης είναι ένα παιδί που νιώθει πως (πρέπει να ) είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο. Με ένταση, με τρέλα και με πάθος για την ομάδα, με «ξύλο» πάνω στην μπάλα, αλλά χωρίς μαχαίρια, αίμα και νεκρούς. Αυτό το ποδόσφαιρο. Γι αυτό και όταν έβαλε το γκολ της χρονιάς, με δέκα χιλιάδες παλμούς να του κτυπούν την φλέβα του μετώπου του, τον πρώτο που σκέφτηκε να τιμήσει, ήταν την μνήμη του παλικαριού που έφυγε απ΄αυτόν τον κόσμο επειδή απλώς αγαπούσε (αυτό) ποδόσφαιρο. Και δεν έσκασε ούτε χαμόγελο, γιατί αυτό που τόσο καλά κάνει μέσα στο γήπεδο, δεν το γουστάρει όταν βάφεται με αίμα.

Και κάτι τελευταίο που ελάχιστα έχει σημασία αυτές τις ώρες, απλώς το σημειώνω. Ως τροφή για σκέψη. Έγραφα από τις αρχές του Γενάρη, πως ίσως είχε νόημα να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό ο προπονητής ως προς τον σχηματισμό. Ενδεχομένως με μια τριάδα στην άμυνα. Στο Χαριλάου το έκανε για λίγο στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να το έχει δουλέψει καθόλου. Και ο Λε Ταλέκ ήταν πολύ πιο πειστικός ως λίμπερο σ’ αυτά τα λίγα λεπτά, απ’ ότι σ’ όλα τα ματς που έχει παίξει ως χαφ από την αρχή της σεζόν. Αυτά.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X