Εορταστικό και άκρως απολαυστικό ξεβράκωμα!

Εορταστικό και άκρως απολαυστικό ξεβράκωμα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ΑΕΚ που ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ την ΕΟΚ, τον Λιόλιο και το Περιστέρι!

Η ΑΕΚ των χιλίων οικονομικών προβλημάτων, της απώλειας του Γέλοβατς, των αποχωρήσεων, χτυπημένη και από τον κορονοϊό, ξεφτίλισε την Ομοσπονδία, τον πρόεδρό της και μία ομάδα που θα μείνει για πάντα συνοικιακή. Ξέρετε γιατί; Γιατί η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά!

Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, κάποια πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ! Το μέγεθος αυτού του συλλόγου είναι τεράστιο και επειδή έχει αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του, εκεί όπου όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να τον ξεγράψουν, ή να τον διαλύσουν, τρώει τα μούτρα του.

Το δίκαιο και το ηθικό

Σε όλα τα πράγματα και ειδικά στον αθλητισμό υπάρχει το δίκαιο και το ηθικό. Πρακτικά αυτό που έγινε χθες ήταν σωστό. Ηθικά ήταν απόλυτα ανήθικο! Και από την ΕΟΚ του νέου προέδρου της Βαγγέλη Λιόλιου και από το Περιστέρι!


Τα ματς στο μπάσκετ αναβάλλονται όταν έχεις τέσσερα κρούσματα, ή όταν υπάρχει συναίνεση και των δύο ομάδων. Πριν από λίγο καιρό, το Άρης – Ολυμπιακός αναβλήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ για λόγους ανωτέρας βίας με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων παρότι τα κρούσματα ήταν τρία.

Χθες η ΕΟΚ του Βαγγέλη Λιόλιου που δήθεν κόπτεται για τη βελτίωση και την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ, δεν έκανε δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ που έχει ήδη δύο κρούσματα (Κολόμ και Μαυροειδή) και δύο εμπύρετους (Καρλή και Σαξιώνη).

Μπορεί ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ να είναι δύο διαφορετικοί οργανισμοί, αλλά μιλάμε για το ίδιο άθλημα, για την ίδια χώρα και για δύο ομάδες που είχαν τον ίδιο στόχο! Στο ένα πάρθηκε η σωστή απόφαση και στο άλλο δεν υπήρξε ούτε ένας λόγος ανωτέρας βίας, ούτε φόβος διασποράς.


Η ομοσπονδία λοιπόν αποφάσισε και ρίσκαρε να υπάρξει διασπορά του κορονοϊού ανάμεσα σε αθλητές, προκειμένου να παίξει η ΑΕΚ αποδεκατισμένη το ματς και να μην έχει δίκαιες πιθανότητες κόντρα στο Περιστέρι, όπου κρινόταν το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το Final-4.

Η δε συνοικιακή ομάδα του Περιστερίου, όπου προπονητής της είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μίλαν Τόμιτς, όχι μόνο δεν συναίνεσε στην αναβολή του αγώνα, αλλά αντιθέτως επέμενε να γίνει πάση θυσία!

Ενα επικό ξεβράκωμα από την ΑΕΚ

Ε μετά από όλα αυτά, αυτό που έγινε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων ήταν ένα επικό ξεβράκωμα! Και της ΕΟΚ και του Λιόλιου και του Περιστερίου! Καλοχώνευτο και αν πονάει πολύ, υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία για την αλοιφή!

Με τη διαιτησία να κάνει ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα όργια, με τον Τόμιτς να προκαλεί, με μία… πεντάδα παικτών, η ΑΕΚ προκρίθηκε στο Final 4!


Μπορεί να μην κατακτήσουμε το τρόπαιο διότι υπάρχουν καλύτερες ομάδες, μπορεί να μην καταφέρουμε να περάσουμε καν στον τελικό. Όμως το αποψινό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τον Στέφανο Δέδα και τους παίκτες του. Είναι μία επιτυχία για την ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων που ακόμα και σε αυτή την κατάσταση θα δώσει ένα ακόμα «παρών» σε τελική φάση διοργάνωσης.

Είναι μία νίκη ακόμα και για τον Μάκη Αγγελόπουλο. Διότι μόνος του προσπαθεί να λύσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Δεν ζητάει τίποτα και από κανέναν. Δεν κάνει ΑΜΚ για να ζητήσει χρήματα από τον κόσμο, δεν ζητάει ελεημοσύνη. Προσπαθεί να βρει τη λύση που χρειάζεται, δίχως να απαιτεί από κανέναν!

Ναι είναι τεράστια τα προβλήματα. Ναι τα δημιούργησε η διαχείρισή του. Ναι η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει βαθμό ή και βαθμούς, λόγω των οικονομικών ζητημάτων. Όμως ο Μάκης είπε ότι θα βρει λύση και θα το κάνει. Και θα φέρει ξανά την ΑΕΚ στο δρόμο των τίτλων, εκεί που την οδήγησε (ξανά μετά από χρόνια) αυτός!


ΥΓ: Ανγκόλα! Παικταράς και ηγέτης από τους λίγους. Ο Χάμερ σκυλί του πολέμου. Ο Γκρίφιν όταν… αποφασίζει να παίξει είναι εξαιρετικός. Και ο Δέδας με το σημερινό του κοουτσάρισμα έδειξε ότι μπορεί να φτιάξει μία ομάδα που θα μπορεί να ανέβει σκαλοπάτι. Ακόμα και εν μέσω χιλίων προβλημάτων.

ΥΓ 2: Ο κόσμος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αποψινή νίκη. Ακόμα και το κράξιμο που έριξε πάνω από τον πάγκο του Περιστερίου, ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Και δεν έκαναν τίποτα μεμπτό. Δεν πέταξαν αντικείμενα, δεν χτύπησαν. Απλά δημιούργησαν να γίνει η κατάσταση ροντέο και το Περιστέρι και ο Τόμιτς να βγούνε εκτός παιχνιδιού.

ΥΓ 3: Μακάρι ο κόσμος να ήταν περισσότερος, να γέμιζε το κλειστό. Με γενική είσοδο 5 ευρώ, οφείλαμε να πάμε περισσότεροι.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X