Από το -11 δεν περισσεύει για κανέναν δικαιολογία

Από το -11 δεν περισσεύει για κανέναν δικαιολογία
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για το πως πρέπει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τη δύσκολη κατάσταση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αποχαιρετά το 2021 μέσα σε έντονο κλίμα προβληματισμού. Και απογοήτευσης. Περισσότερο προβληματισμού θα πω.

Είναι η ΑΕΚ στον σωστό δρόμο; Πάει στην σωστή κατεύθυνση το ποδοσφαιρικό σχέδιο που εκπόνησε η διοίκηση της μετά το περσινό κάζο; Δεν έχω απαντήσεις ακόμη. Γιατί θεωρώ ότι ακόμη είναι πρόωρο να βγει το πόρισμα για αυτό το σχέδιο. Η γρήγορη αλλαγή προπονητή και κάποια σημαντικά κενά στο ρόστερ δεν αφήνουν την ΑΕΚ να μας δείξει αν όντως μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Στο τέλος της σεζόν θα έχουμε μία σαφή απάντηση. Και την πρώτη σοβαρή και ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα αν συνεχίσει η ΑΕΚ με τον Αργύρη Γιαννίκη, μετά την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του που έχει συμβολικό χαρακτήρα περισσότερο.

Η ΑΕΚ λοιπόν αφήνει το 2021 στο -11 και μετά από ένα ευρωπαϊκό κάζο το καλοκαίρι. Ο Γιαννίκης την πήρε στο -2 και οι απώλειες με Απόλλωνα Σμύρνης και ΟΦΗ σίγουρα τον βαραίνουν ως κόουτς. Πέντε βαθμοί που ουσιαστικά αποχαιρέτισαν τον φετινό τίτλο, αν δεν γίνει το… θαύμα θαυμάτων.

Η ΑΕΚ όμως φέτος έχει στόχο να φτιάξει μία καλή ομάδα με ισχυρές βάσεις, να προσπαθήσει να κάνει πρωταθλητισμό και να διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος. Για το 1ο και το 3ο είναι ακόμη νωρίς, για το δεύτερο πρέπει να μειώσει την ψαλίδα για να την πάρει κάποιος στα σοβαρά.

Τα βασικά στελέχη της ΑΕΚ υπό κρίση

Και για να μειώσει την ψαλίδα από τον Ολυμπιακό που δείχνει χειρότερος από πέρυσι μα πιο κυνικός και προσηλωμένος στο αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το πως έχει προστατεύσει εξωαγωνιστικά την αγωνιστική προσπάθεια, πρέπει να κάνει πολλά σωστά σε μικρό χρονικό διάστημα. Και η ΑΕΚ δεν φημίζεται για τέτοιες επιτυχίες. Υπάρχει αμφισβήτηση για το αν τα στελέχη της είναι ικανά για το βάρος και τις απαιτήσεις του κλαμπ. Και μιλάω ονομαστικά: Αργύρης Γιαννίκης, Παναγιώτης Κονέ, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να πάρει ρίσκα και στις τρεις θέσεις και να μην περπατήσει την οδό των μεγάλων συμβολαίων σε ονόματα του εξωτερικού με μεγαλύτερα βιογραφικά. Και στις τρεις θέσεις επιλέγει να επιχειρήσει να φτιάξει η ΑΕΚ στελέχη επιπέδου και όχι να τα αγοράσει έτοιμα. Θα κριθεί και αυτός όπως κάθε χρόνο. Και την τελευταία τριετία κρίνεται αρκετά αυστηρά για τις πολλές αποτυχίες που μαζεύτηκαν στο κλαμπ.

Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΑΕΚ στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Θα καταθέσω μόνο ότι χρειάζεται έναν χαφ να της αλλάξει την ζωή. Ίσως και έναν δεύτερο, που θα είναι πολύ θετική κίνηση. Χρειάζεται πολύ και έναν στόπερ-ηγέτη, που θα μπορεί να καθοδηγήσει τους γύρω του. Και αυτός δεν είναι ο Τζαβέλλας, ούτε ο Βράνιες. Θα πρέπει να δει και αριστερά τι θα κάνει πίσω από τον Τσούμπερ, εφόσον ο Τάνκοβιτς δεν κάνει αυτά που απαιτεί το πλάνο Γιαννίκη.

Πολλά μπορείς να πεις για το -11. Πολλά μπορείς να αναλύσει για αυτό τους 2,5 μήνες Γιαννίκη στην ΑΕΚ. Για ένα πράγμα δεν μπορείς να πεις πολλά. Για τον χρόνο. Είναι λίγος ποδοσφαιρικά. Η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο και εκτός από τον από πάνω, πρέπει να έχει στο νου της και τους από κάτω.

ΥΓ: Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με όλες τις ευχές να συνοδεύουν τον καθένα. Περάστε καλά γιατί το έχουμε ανάγκη. Υγεία, υγεία, υγεία και τύχη…

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X