«Πάγωσε» η ΑΕΚ και στην Καισαριανή, 1-1 με την Κηφισιά

«Πάγωσε» η ΑΕΚ και στην Καισαριανή, 1-1 με την Κηφισιά
Photo Credits: INTIME

Με αγγαρεία σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ, ισοπαλία 1-1 με την Κηφισιά στην παγωμένη Καισαριανή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θέμα πρόκρισης για την ΑΕΚ δεν υπήρχε, έπειτα από τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι. Αλλά εάν κάποιος περίμενε αντίδραση στις προβληματικές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων κόντρα σε μια αδύναμη ομάδα όπως η Κηφισιά, αυτή δεν ήρθε ποτέ. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν αγγαρεία στην Καισαριανή, δεν έχει να θυμάται σχεδόν τίποτα από αυτό το παιχνίδι και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Κηφισιά, σφραγίζοντας παρόλα αυτά την παρουσία της στην προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Με δεδομένες τις απουσίες στη μεσαία γραμμή, αλλά και τη δυνατότητα να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν πολύ τελευταία έπειτα από το 4-0 του πρώτου ματς, ο Γιαννίκης εμφάνισε μια 11άδα με ανομοιογένεια και πολλά νέα πρόσωπα. Ο Μουστακόπουλος ντεμπουτάρισε με την ΑΕΚ σε επίσημο παιχνίδι (απόκτημα του καλοκαιριού από την Παναχαϊκή, με προορισμό τη δεύτερη ομάδα) δίπλα στον Λε Ταλέκ, ενώ οι Τάνκοβιτς και Λιβάι που χρησιμοποιήθηκαν στα άκρα, έπαιξαν κόντρα ρόλους, με τον Σουηδό δεξιά και τον Γκαρσία αριστερά.

Μουστακόπουλος και τα άκρα

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Καισαριανής και την παγωνιά που υπήρχε λόγω των ημερών, έκαναν το θέαμα πολύ κακό. Η ΑΕΚ είχε την ποιότητα, είχε έναν Μουστακόπουλο να δίνει νεύρο και ένταση στη μεσαία γραμμή (άλλωστε ξέρει την κατηγορία καλά, ενώ είχε και το κίνητρο), αλλά μέχρι εκεί. Η έμπνευση του Γιαννίκη να παίζει ο Λιβάι αριστερά τον είχε θέσει εκτός ματς και είναι χαρακτηριστικό, πως όταν στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου 45λεπτου γύρισε δεξιά ήταν πολύ καλύτερος.

Ισως το πλέον ενδιαφέρον για την ΑΕΚ αφορούσε την παρουσία του Τάνκοβιτς, που σε έκανε να αναρωτιέσαι εάν είναι τόσο κακός που δεν αξίζει ευκαιρίες και σε άλλα παιχνίδια. Ο Γέβτιτς έδειξε μόνο το καλό πόδι που έχει με μακρινά σουτ, ο Λε Ταλέκ λίγα πράγματα. Σε ρηχά νερά και με πολλά ζητήματα και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, το σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν πως ο Τσιντώτας είναι σε σούπερ κατάσταση και καθάριζε κάθε επικίνδυνη κατάσταση.

Γκολ Λιβάι, τρύπες στην άμυνα

Μοιραία, η ΑΕΚ έκανε μετρημένες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, η Κηφισιά ήθελε, αλλά δεν είχε την ποιότητα και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, μόνο που εκεί η Ενωση βρήκε γρήγορα τον τρόπο να απειλήσει και να σκοράρει. Ατομική έμπνευση του Λιβάι, που ελίχθηκε έξω από την περιοχή της Κηφισιάς, σούταρε ανάμεσα σε τρεις παίκτες αιφνιδίασε τον Αντωνόπουλο και άνοιξε το σκορ (55’).

Φάνηκε πως αυτό το γκολ «ξεκλείδωσε» την ΑΕΚ, που έβαλε λίγο το πόδι στο γκάζι. Από εκεί και έπειτα, υπήρξαν κάποιες φάσεις που προέκυψαν έπειτα από συνδυασμούς, αλλά δεν υπήρχε σοβαρότητα στην τελική προσπάθεια. Και σα να μην έφτανε αυτό, προέκυψε ξανά και τεράστια αμυντική τρύπα. Ολη η άμυνα της ΑΕΚ βρέθηκε στη μεσαία γραμμή, ο Τετέι πέρασε στο σπριντ τον Λάτσι και αφού απέφυγε και την έξοδο του Τσιντώτα, ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Γιαννίκης δοκίμασε για πρώτη φορά και διάταξη 4-3-3 (με τον Λε Ταλέκ κόφτη και τους Μουστακόπουλο, Γέβτιτς εσωτερικούς χαφ). Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης, πως όταν αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων ο Γέβτιτς, επέλεξε τον Χατζισαφί για να παίξει στον άξονα ως χαφ, λύση που μπορεί να είναι χρήσιμη στο μέλλον. Οπως βέβαια και ό,τι κράτησε τον Λιβάι αριστερά και όταν μπήκε στο γήπεδο ο Τσούμπερ. Η ΑΕΚ δεν είχε κάτι άλλο ενδιαφέρον και θα μπορούσε ακόμα και να ηττηθεί, εάν δεν είχε κάνει μεγάλη επέμβαση στο φινάλε ο Τσιντώτας σε σουτ του Τετέι.

Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Κηφισιά (Ν. Κούστας, 4-3-3): Αντωνόπουλος, Σμπώκος, Τόλιος, Γκότοβος, Μκρτσιάν, Ντοριβάλ, Αγγελόπουλος (83’ Παυλάκης), Πρίτσας (66’ Οικονομίδης), Γιαννιτσάνης (58’ Καλλέργης), Καραγκούνης (58’ Σόουζα), Κρητικός (66’ Τετέϊ)

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Μήτογλου (58’ Λάτσι), Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ, Μουστακόπουλος, Γέβτιτς (82’ Χατζισαφί), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (66’ Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μκρτσιάν (37’), Τόλιο (81’) – Μήτογλου (4’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X