Αποφασίστε ποια ΑΕΚ θέλετε!
Photo Credits: INTIME

Επειτα από την απώλεια (και) του φετινού πρωταθλήματος, ο Σταύρος Καζαντζόγλου θέτει το βασικό ζητούμενο για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξανά, κοντά στο σημείο μηδέν. Λίγο πριν να συμπληρωθεί ημερολογιακά ο χρόνος, να βρίσκεται νοκ άουτ από το πρωτάθλημα. Εχει προηγηθεί το καλοκαιρινό κάζο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και είναι ξεκάθαρο, πως αυτή η ομάδα ψάχνει να βρει ξανά προσανατολισμό. Προφανώς και το κύπελλο είναι ένας σημαντικός στόχος, αλλά πιο σημαντικό απ’ όλα εν τέλει είναι να κατανοήσει η ΑΕΚ που βρίσκεται και που πηγαίνει.

Υπάρχουν πολλές φορές που μπορεί να πιστεύεις πράγματα σε θεωρητικό επίπεδο. Σε αυτήν την κατηγορία εντασσόμαστε και εμείς. Κάνουμε εκτιμήσεις, αναλύσεις, καταθέτουμε απόψεις που διαμορφώνονται ρεπορταζιακά, γιατί δεν έχουμε άμεση σύνδεση με την ομάδα. Για όλους, καθρέπτης είναι μόνο το γήπεδο. Και εκεί, όσες ξεχωριστές ιστορίες και εάν υπάρχουν, υπάρχει μια αλήθεια. Η ΑΕΚ απέτυχε εκ νέου να φτάσει στο επίπεδο που θέλει.

Η μόνη σταθερά της ΑΕΚ

Οσοι θέλουν να βαυκαλίζονται για πλάνα και αεροπλάνα που κανείς δεν ξέρει ποιον και τι αφορούν, όσοι πιστεύουν πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου για μια ήττα, ας το πάρουν αλλιώς. Διότι, η ΑΕΚ αυτό που δεν επιτρέπεται με τίποτα να απεμπολήσει είναι το dna της. Δεν είναι ανεκτό σε κανέναν, από όποιον ρόλο και εάν βρίσκεται, να επιχειρεί να χαμηλώσει τον πήχη, επειδή απλά δεν μπορεί να καλύψει τις πραγματικές απαιτήσεις και μέχρι εκεί φτάνουν τα πόδια του και να βάζει διαρκώς στοιχήματα που χάνονται το ένα μετά το άλλο.

Η ΑΕΚ πρέπει να βρεθεί μπροστά στον καθρέπτη και να αποφασίσει ποια ΑΕΚ θέλει να εμφανίζεται. Θέλει μια ομάδα που θα ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί ή μια ομάδα που θα ακολουθήσει – επιτέλους – βασικές αρχές του ποδοσφαίρου και θα στηθεί σε στέρεες βάσεις. Κατά τη δική μου κρίση, δεν υπάρχει δίλημμα. Είναι μονόδρομος αυτός που πρέπει να ακολουθήσει η ΑΕΚ, για να βγει από αυτόν τον κύκλο της αποτυχίας και να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Ετσι γίνονται ομάδες

Για να μη μιλάμε μόνο θεωρητικά, τα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ της εποχής στηρίζονται σε συγκεκριμένες σταθερές. Υψηλά μπάτζετ, σωστές επιλογές στελεχών, στοχευμένες μεταγραφές, διόρθωση των λαθών. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να κατανοήσεις, πως η ΑΕΚ κάνει επαναλαμβανόμενα λάθη. Δίνει λεφτά, σκορπά λεφτά για την ακρίβεια, αλλά δίχως να υπάρχει η σωστή οργάνωση, αποδεικνύονται πολλές φορές σε λεφτά που πετιούνται στον κουβά και αχρηστεύουν κάθε καλή κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα για το βασικό ζητούμενο της ΑΕΚ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X