Ξανά μαύρα Χριστούγεννα για την ΑΕΚ, φέρτε επειγόντως χαφ!

Ξανά μαύρα Χριστούγεννα για την ΑΕΚ, φέρτε επειγόντως χαφ!
Photo Credits: INTIME

Με ανύπαρκτη μεσαία γραμμή σε όλο το παιχνίδι και κωμικά λάθη στην άμυνα, η ΑΕΚ έχασε από τον ΟΦΗ με 1-2 και έμεινε 11 βαθμούς από την κορυφή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πικρά και μαύρα Χριστούγεννα θα βιώσει για ακόμα μια χρονιά η ΑΕΚ. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος της χρονιάς, οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και ηττήθηκαν από τον ΟΦΗ με 1-2. Η ΑΕΚ έμπαζε από την αρχή ως το τέλος, δείχνοντας ακόμα και στον τελευταίο πως έχει τεράστιο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή. Ηταν κομμένη στα δύο, η άμυνα της έμπαζε από παντού και γνώρισε σκληρή ήττα που την αφήνει 11 βαθμούς από την κορυφή.

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ πρέπει να βρει μεταγραφική ενίσχυση για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Αλλά επίσης είναι δεδομένο, πως μέχρι να συμβεί αυτό, ο Γιαννίκης θα έπρεπε να είχε βρει άλλες λύσεις για να μακιγιάρει τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει κανέναν παίκτη που να γίνει αφεντικό στο κέντρο, οι αλλαγές του Γιαννίκη δεν συνέβαλαν και σε συνδυασμό με τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους ήρθε η ήττα.

Νέο δίδυμο

Ο Γιαννίκης διατήρησε εξ ολοκλήρου την 11άδα που πήρε τη νίκη στη Νίκαια, αλλάζοντας ωστόσο τη μεσαία γραμμή. Αντί των Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι που έπαιξαν κόντρα στον Ιωνικό, έβαλε τους Σιμόες και Σάκχοφ. Προφανέστατα επιβραβεύοντας τον Ουκρανό για τις καλές τελευταίες εμφανίσεις του, αλλά και ποντάροντας στη φρεσκάδα που θα είχε ο Πορτογάλος, που δεν είχε παίξει στο ματς με τον Ιωνικό. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν διόλου καλά.

Από το πρώτο λεπτό, όπου η ΑΕΚ δέχτηκε φάση χωρίς να καταλάβει κανείς πως χάθηκε η μπάλα και πόσο γρήγορα έφτασε ο ΟΦΗ στην περιοχή του Τσιντώτα. Η Ενωση πίεσε, είχε σε μεγάλα κέφια τους Μάνταλο, Αμραμπατ και τον Τσούμπερ με διάθεση (αλλά κυρίως ατομικές ενέργειες, που δεν είχαν ουσία), αλλά δεν είχε τρόπο να μετουσιώσει την υπεροχή της σε ευκαιρίες. Πίεζε, έφερνε εύκολα την μπάλα γύρω από την περιοχή, αλλά έλειπε η σωστή τελική.

Γκολ και ψυχρολουσία

Φαινόταν πως η ΑΕΚ υπέφερε στη μεσαία γραμμή, με τον Σιμόες να δείχνει εκτός ρυθμού και τον Σάκχοφ να δυσκολεύεται αμυντικά (αν και δημιουργικά συνέβαλε σημαντικά στο να «γλυκάνει» το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων». Εστω και έτσι, έστω και με την ομάδα κομμένη στα δύο, το γκολ ήρθε. Από την εξέλιξη μιας στατικής μπάλας, με τον Μάνταλο να κερδίζει έξοχα από τον Μαρινάκη, να μπαίνει και να δίνει γκολ πάρε βάλε στον Βράνιες.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να επενδύσει σε αυτό το προβάδισμα της και να «καθαρίσει» το ματς. Αν και πλέον είχε ευκαιρίες, με την άμυνα του ΟΦΗ να ανοίγει και να παίζει με αρκετή αφέλεια, πλήρωσε πάλι τις αμυντικές αδράνειες. Η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά με τρύπες στην άμυνα της και ο ΟΦΗ το εκμεταλλεύθηκε με τον Λάμπρου να σκοράρει από κοντά, ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα.

Ανάποδα ο Κουμπαράκης

Εάν στα ήδη αρκετά ζητήματα που υπήρχαν μέσα στο γήπεδο προσθέσετε και την εχθρική διαιτησία του Κουμπαράκη, έχετε την εικόνα γιατί οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Ο διαιτητής δεν πήγε καν να ελέγξει στο VAR την ανατροπή του Τσούμπερ από τον Μεγιάδο, έδωσε πολλά ανάποδα φάουλ και κυρίως ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΟΦΗ, γεμίζοντας με κάρτες τους παίκτες της…ΑΕΚ!

Το παιχνίδι είχε ζορίσει και στράβωσε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κουμπαράκης συνέχισε να αγνοεί την κάρτα στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του ΟΦΗ, ακύρωσε (σωστά) την γκολάρα του Σιμόες και το ματς ήταν γεμάτο νευρικότητα και ένταση. Τα κωμικά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ συνεχίστηκαν και έτσι ο ΟΦΗ χτύπησε για δεύτερη φορά. Λάθος του Βράνιες στο κέντρο, λάθος του Χατζισαφί στην περιοχή, η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ.

Τελευταία ζαριά

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Γιαννίκης τα έπαιξε πλέον όλα για όλα, κάνοντας τριπλή αλλαγή και παίζοντας πλέον με 4-4-2. Ωστόσο, φάνηκε πως ήταν κάτι που δεν συνέβαλε. Η ΑΕΚ έπαιζε πλέον με ανορθόδοξο τρόπο, καθώς δεν υπήρχε εκείνος που θα μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, να την προωθήσει σωστά στη μεσαία γραμμή και να βγάλει κάποια επικίνδυνη στιγμή για την εστία του Επασί. Την ίδια στιγμή, τα χαφ συνέχιζαν να μπάζουν από παντού.

Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς και τον Λιβάι για να πιέσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, φέρνοντας τον Τσούμπερ στον άξονα για να τα παίξει όλα για όλα. Ωστόσο, ο ΟΦΗ είχε κλειστεί πλέον στα καρέ του, είχε περιορίσει τους ελεύθερους χώρους και με πρεσάρισμα που ξεκινούσε από τη μεσαία γραμμή είχε αποσυντονίσει την ΑΕΚ. Η τελευταία ζαριά αφορούσε την είσοδο του Γέβτιτς, σε μια προσπάθεια να σωθεί η παρτίδα.

Η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς στο 86’, όταν το σουτ του Αμραμπατ σταμάτησε στο χέρι του Μπαλογιάννη και ο Κουμπαράκης καταλόγισε το καταφανές πέναλτι. Αλλά ούτε και τότε η ΑΕΚ κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι, καθώς η εκτέλεση του Αμραμπατ πέρασε άουτ και εκεί τελείωσαν όλα. Ηταν φανερό πως αυτό το χαμένο πέναλτι τελείωσε μια και καλή τις ελπίδες της ΑΕΚ για να πάρει κάτι από το παιχνίδι και έτσι ήρθε μια νέα απρόσμενα αποτυχία.

ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μισελέν (66’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σάκχοφ (77’ Γκαρσία), Σιμόες (66’ Σιμάνσκι), Αμραμπατ, Μάνταλος (65’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ (84’ Γέβτιτς), Αραούχο

ΟΦΗ (Ν. Νιόμπλιας, 4-5-1): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν (58’ Καμάου), Τοράλ (77’ Γιαννούλης), Λάμπρου (65’ Τσιλιανίδης), Φαν Νταϊνέν (65’ Καστάνιος)

Ο Κουμπαράκης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σάκχοφ (17’), Βράνιες (25’) – Μεγιάδο (15’), Μαρινάκη (63’), Βούρο (81’), Μπαλογιάννη (87’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X