Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΑΕΚ;

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της ΑΕΚ;
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά τη νέα πίκρα της ήττας από τον ΟΦΗ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επειδή η ΑΕΚ δεν δέχτηκε γκολ στα παιχνίδια με ΠΑΟ, Αστέρα και Ιωνικό, δημιουργήθηκε κακώς, μια εντελώς εσφαλμένη εντύπωση, ότι η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας δεν έχει πρόβλημα. Κι αντιστοίχως, δημιουργήθηκε πάλι κακώς, η εξίσου εσφαλμένη εντύπωση ότι υπάρχει επιθετικό πρόβλημα, επειδή στα ίδια ματς, η «Ένωση» σκόραρε με το… σταγονόμετρο.

Για την ΑΕΚ, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει κάτι. Από τη μέση και μπροστά, είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, που όσο θα δουλεύεται από τον προπονητή της και θα βγάζει περισσότερους αυτοματισμούς, θα τρομάζει όλο και περισσότερο τους αντιπάλους της.

Κι από τη μέση και πίσω, είναι μια ομάδα με τρομερά προβλήματα, με αργούς χαφ και μεγάλα κενά στην ανασταλτική λειτουργία, που όταν θα βρίσκει μπροστά της, αντιπάλους με ποιότητα και ταχύτητα, θα συνεχίσει να δέχεται γκολ και να χάνει βαθμούς.


Δεν υπάρχει διαφορά με τα άλλα ματς

Το ότι ένα ματς που έγινε μέσα στις λάσπες, έληξε 0-0 γιατί πολύ απλά δεν μπορούσε να παιχτεί μπάλα, δεν σημαίνει ότι βελτίωσες ξαφνικά το πρόβλημα στην άμυνα και παράλληλα ότι απέκτησες ξαφνικά πρόβλημα στην επίθεση.

Το ότι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έβαλες μόνο ένα γκολ, ενώ πέτυχες άλλα δύο που ακυρώθηκαν για μια… τρίχα ως οφσάιντ και παράλληλα ότι δεν δέχτηκες κάποιο τέρμα επειδή στάθηκες τυχερός σε μια μεγάλη φάση από τον αντίπαλο, πάλι δεν σημαίνει ότι είσαι καλά ανασταλτικά και προβληματικός, δημιουργικά.

Η ΑΕΚ στο ματς, έκανε αυτό που έπρεπε και αυτό που θέλει ο Γιαννίκης, μπαίνοντας δυνατά για να πιέσει ασφυκτικά ψηλά και να προηγηθεί, αλλά στη συνέχεια, το… παράκανε, παίζοντας με όλες τις γραμμές της, τόσο ψηλά. Και το πλήρωσε. Είναι ουσιαστικά, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η θετική όψη είναι αυτή που θα σε δικαιώσει, όταν έχεις ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Και η αρνητική, που θα την πληρώσεις, όταν έχεις αργούς χαφ και μια γενικότερα προβληματική ανασταλτική λειτουργία.


Η πραγματικότητα που «φωνάζει»

Πέρασε η μισή σεζόν, μπήκαμε στον δεύτερο γύρο, τα πράγματα για την ομάδα είναι ξεκάθαρα, τόσο για τα πλεονεκτήματα, όσο και για τα μειονεκτήματά της, δεν χρειάζεται να τα μπερδεύουμε. Χωρίς σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζω όλα όσα έγιναν το καλοκαίρι, υπάρχει μια πραγματικότητα που «φωνάζει» στην ΑΕΚ, να ενισχυθεί με έναν χαφ και με έναν στόπερ. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη και την καταγράφω ξανά, κι ας ξέρω ότι αυτή τη στιγμή, στην ΑΕΚ λένε ότι θα κινηθούν για έναν μέσο και όχι για στόπερ.

Προφανώς, η ΑΕΚ θα κέρδιζε τον ΟΦΗ, αν τελείωνε τις φάσεις που δημιούργησε, καθώς μάνι μάνι ως το 20λεπτο, έκανε άλλες τέσσερις ευκαιρίες, εκτός από το γκολ. Αλλά δεν είναι αυτή λογική πρωταθλητισμού, να πρέπει πάντα να βάζει ένα περισσότερο γκολ, από αυτά που δέχεται. Η ανασταλτική λειτουργία πρέπει να «δέσει» και στα περισσότερα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ να μην δέχεται γκολ. Έτσι παίρνεις πρωτάθλημα στην Ελλάδα, τι να κάνουμε τώρα…

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X