Το κρίσιμο σταυροδρόμι της ΑΕΚ και η πορεία που πρέπει να χαράξει ο Μάκης Αγγελόπουλος

Το κρίσιμο σταυροδρόμι της ΑΕΚ και η πορεία που πρέπει να χαράξει ο Μάκης Αγγελόπουλος
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ΑΕΚ και την εμφάνιση του προέδρου της

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη και έχει πλέον έχει μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις να ασχολείται.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι και λίγο λυτρωτικό, όσο περίεργο και να ακούγεται για μια ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ, καθώς ήταν φανερό ότι αυτό το ρόστερ δεν μπορούσε να υποστηρίξει 3 διοργανώσεις. Μεγάλη φθορά, τραυματισμοί, απρόοπτα, κούραση των βασικών παικτών και ένα τραγικό γεγονός, δεν βοήθησαν ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει μια καλή πορεία σε έναν ομολογουμένως πολύ εύκολο όμιλο που της έτυχε φέτος.

Ο πραγματικός στόχος

Όπως έγραφα από το καλοκαίρι, στόχος της ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν φέτος να φτιάξει ομάδα, να δημιουργήσει την μαγιά για την επόμενη σεζόν, εφόσον φέτος αποφασίστηκε, σωστά, να κάνει έναν εξορθολογισμό στα οικονομικά της.  Για αυτό λοιπόν ένας αποκλεισμός από την Ευρώπη Δεκέμβριο μήνα, είναι μεν αποτυχία, αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στα σημαντικότερα θέματα που έχει η ομάδα. Χωρίς ωραιοποιήσεις αλλά ούτε και υπερβολές πρέπει να δούμε ψύχραιμα την κατάσταση που υπάρχει τώρα και τι λύσεις μπορούν να βρεθούν.

Αγωνιστικά η ομάδα έχει προβλήματα, έχει ένα ελλιπές ρόστερ που ποιοτικά εκτός από 2-3 παίκτες είναι χαμηλοτάβανο. Κάποιες επιλογές ξένων είναι φανερό ότι δεν βγήκαν όχι γιατί δεν είναι καλοί ή χρήσιμοι παίκτες, αλλά γιατί δεν ταιριάζουν στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε μετά την αποχώρηση του Μάνι Χάρις. Αν εξαιρέσουμε τον Ανγκόλα, τον Χάμερ και λίγο τον Κολόμ, όλοι οι άλλοι παίκτες είναι με τις μέρες τους, χωρίς να έχουν σταθερότητα. Στην καλή τους μέρα θα μπορούν να κερδίζουν τον Προμηθέα, στην κακή τους θα χάνουν από κάποια.. Φάλκο.

Αυτό δεν επιτρέπει στην ομάδα να έχει μια φυσική συνέχεια στα παιχνίδια της και μια εξέλιξη όσο περνάει ο χρόνος. Φυσικά θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αν δεν υπήρχαν και οι τραυματισμοί, καθώς η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν έχει παίξει μόνο 4 λεπτά πλήρης, στον αγώνα με τον Ιωνικό, μέχρι να τραυματιστεί ο αδικοχαμένος Γέλοβατς. Η κακοδαιμονία τα τελευταία χρόνια είναι πιστός ακόλουθος της ομάδας, με αυτά που συμβαίνουν φέτος να μην έχουν ιστορικό προηγούμενο. Όμως η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει και να δει τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα.

Η ώρα του Μάκη Αγγελόπουλου

Σε αυτό μπορεί να απαντήσει μόνο ο άνθρωπος που έκανε τον κόσμο της ΑΕΚ να έχει απαιτήσεις από την ομάδα του, ο Μάκης Αγγελόπουλος. Αυτήν την στιγμή η Ένωση έχει 5 ξένους, ενώ τα 12 bans δεν επιτρέπουν αλλαγές και προσθήκες, εκτός από αυτήν του Κόνιαρη που αναμένεται να επιστρέψει από την νέα χρονιά. Ο Ράις και ο Φέργιουσον θα παίζουν σε άλλες ομάδες και αν με ρωτάτε τι θα προτιμούσα, να πληρωθούν τα ban ή να ενισχυθεί η ομάδα θα απαντούσα χωρίς κανένα δισταγμό το πρώτο.

Αγωνιστικά η σεζόν της ΑΕΚ είναι μεταβατική, εξωαγωνιστικά όμως δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για την εξυγίανση της ΚΑΕ. Ο Μάκης Αγγελόπουλος που έχει «ματώσει» για να φέρει την ΑΕΚ στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, με δικό της γήπεδο και 4 κούπες στην πλάτη, πρέπει να βγει και να χαράξει την πορεία της από εδώ και πέρα. Να δείξει σε όλους ότι είναι εδώ, έχει πλάνο και σχέδιο για την ομάδα. Δεν σημαίνει τίποτα μια χαμένη χρονιά αγωνιστικά, μπορεί να συμβεί και έχει συμβεί στα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου, όμως η υγεία της ΚΑΕ και ένα μακροπρόθεσμο πλάνο είναι πολύ σημαντικότερα.

Η εικόνα μιας παρατημένης ομάδας, δεν αρμόζει σε όσα έχει κάνει ο πρόεδρος της τόσα χρόνια και στα λεφτά που έχει ξοδέψει για την ομάδα, με τα όποια λάθη μπορεί να έχουν γίνει. Η ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο, μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει, γιατί ο ΑΕΚτζής ξέρει να εκτιμά και να καταλαβαίνει αυτούς που έχουν προσφέρει στην ομάδα.

Στόχος η νίκη με το Περιστέρι

Στα αγωνιστικά, αφού η ομάδα ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού, θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της και να βάλει στόχο την πρόκριση στο Φάιναλ-4 του Κυπέλλου. Υπάρχει ένα ματς στις 26/12 κόντρα στο Περιστέρι στα Άνω Λιόσια που η Ένωση θα πρέπει να κερδίσει με την βοήθεια του κόσμου της και να βρεθεί στην γιορτή του μπάσκετ στην Κρήτη. Είναι στις δυνατότητες της ομάδας και μπορεί να το κάνει, αρκεί να μην υπάρξουν και άλλες ατυχίες μέχρι τότε. Το Σαββατοκύριακο υπάρχει ρεπό ενώ την επόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ παίζει ένα αδιάφορο ουσιαστικά παιχνίδι στο Τρεβίζο. Είναι ευκαιρία να ξεκουραστούν οι καταπονημένοι παίκτες και να παρουσιαστεί μια ομάδα έτοιμη και φρέσκια απέναντι στο Περιστέρι που θα πάρει την πρόκριση.

Δείτε την τελευταία εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X