Αυγενάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα!

Αυγενάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη ντροπή της Κρήτης και τον πόλεμο που θα έχουμε από εδώ και πέρα και... όποιος αντέξει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την Κρήτη δεν έχω καμία σχέση. Την έχω επισκεφτεί κάποιες φορές τις περισσότερες για να δω την ΑΕΚ. Έχω ρίξει απίστευτο γέλιο στο «Γεντί Κουλέ» σε ένα άσχετο παιχνίδι ΟΦΗ – Skoda Ξάνθη το οποίο παρακολούθησα συμπτωματικά το 2014 όταν με πέρασαν για μέλος της διοίκησης της φιλοξενούμενης ομάδας και άκουσα πολλά, έχω ξενυχτίσει και έχω περάσει υπέροχα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών που έχω γνωρίσει ήταν πως το λέει ρε παιδί μου ο θυμόσοφος λαός μας, άντρες με παντελόνια. Παντού όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Φωτεινές σαν αυτές που έχουν κάποια νυχτερινά μαγαζιά αμφιβόλου ποιότητας. Ε μία τέτοια αποτελεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Από το πουθενά λοιπόν, χρησιμοποιώντας ως αγγελιοφόρο έναν υποτακτικό που έχει μείνει στην ιστορία του σιναφιού μου ως ο άνθρωπος που ξυπνούσε στις 6 το απόγευμα και είχε άποψη για τα πάντα, παρεμπιπτόντως ο συγκεκριμένος μεγαλούργησε ως άλλος Αρτέμης Μάτσας σε μία εποχή όπου στον Τύπο χυνόταν αίμα από τους εργοδότες εις βάρος των συναδέλφων του, έστειλε μήνυμα για την δεδομένη αναβολή του ντέρμπι.

Η αδιανόητη μεθόδευση που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, γίνεται με μοναδικό στόχο να πληγεί η ΑΕΚ στην κούρσα του τίτλου και να πάρει κάποια ικανοποίηση ο κυρ Γιάννης Αλαφούζος που νομίζει ότι έχει πόλεμο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ. Μόνο που σε όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ ουδείς ασχολείται μαζί του και με τον Παναθηναϊκό. Όχι ως ομάδα, αλλά ως υπόσταση. Τόσο ανύπαρκτο τον έχει καταντήσει ο πρώην Ολυμπιακός.


Φυσικά όλη αυτή η μεθόδευση εξυπηρετεί σε απόλυτο βαθμό τα συμφέροντα του στιχουργού, μουσικοσυνθέτη και του συλλόγου που έχει βιάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πέρασμα των δεκαετιών. Της ομάδας που αν δεν πάρει σφύριγμα δεν μπορεί να κερδίσει ούτε τον Λεβαδειακό της Β’ Εθνικής.

Δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν

Για να χαρίσουν ένα ακόμα πρωτάθλημα στον γαύρο, δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν. Θα κάνουν τα πάντα. Γιατί ξέρουν ότι έτσι όπως πάνε δεν πρόκειται να αντέξουν. Και θέλουν να αλλοιώσουν το πρωτάθλημα και να προκαλέσουν προβλήματα στους άλλους. Σε αυτούς που μπορούν να αντέξουν το «μαραθώνιο». Δηλαδή στην ΑΕΚ.

Θυμηθείτε με στο Ηράκλειο το Σάββατο θα υπάρξει στεγνό καθάρισμα. Για να τονιστεί η ψυχολογία της… Άριας φυλής του Πειραιά και για να σταλούν τα απαραίτητα μηνύματα. Ήδη μετά το πρωτοσέλιδο του Δικέφαλου με τον Κλάτενμπεργκ ως κλόουν σφίχτηκαν τα γάλατα και βγήκαν όλα τα μέσα του Μαρινάκη και του Αλαφούζου να προστατεύσουν τον Άγγλο αρχιδιαιτητή.

Μέχρι και πόσο πολύ θέλει η UEFA να του επεκτείνει το συμβόλαιο διαβάσαμε για το εξαιρετικό έργο που συντελεί στη χώρα μας. Έργο που αντιλαμβάνονται μόνο αυτοί που έχουν άρει την εμπιστοσύνη από το πρόσωπό του. Αλήθεια τα 600 που χρειάζονται για να πληρωθεί ποιος θα τα δώσει; Θα υπάρξει απίστευτο ξεβράκωμα το επόμενο διάστημα.


Όταν αφορά λοιπόν την ΑΕΚ, δεν υπολογίζουν ούτε τον κόσμο της, ούτε τίποτα. Δε πα να έχουν κλείσει 20.000 θέση στο ΟΑΚΑ. Δε πα να έχετε κλείσει εισιτήρια, δε πα να έρχεστε από το εξωτερικό. Σημασία έχει να στρώσουμε τον δρόμο στον Ωλημπειακώ!

Έκανε αυτό που έπρεπε

Σε ό,τι αφορά στο ματς του Κυπέλλου δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Η διαφορά ποιότητας ήταν τεράστια και δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Αυτό πάντως που μου άρεσε πολύ, ήταν η νοοτροπία σχεδόν όλων των παικτών. Προσπαθούσαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα να ικανοποιήσουν αυτούς τους λίγους που αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα.

Προσπάθησαν να δείξουν στον προπονητή τους πως δικαιούνται μία ευκαιρία. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία. Έτσι θα έρθει η σωστή εξέλιξη. Και πλέον στην ΑΕΚ βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Ακόμα και αν έρθουν αρνητικά αποτελέσματα, όπως και έγινε με Απόλλωνα και Ολυμπιακό, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.


Τι έδειξε η ΑΕΚ στα Γιάννινα

Εδώ θα ήθελα να γυρίσω λίγο το χρόνο πίσω. Στο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τη βελτίωση της ομάδας στα χέρια του Γιαννίκη. Ο Δικέφαλος μπορεί να ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο το ματς, όμως έβγαλε αντίδραση και το έκανε με ποιότητα. Ποιότητα που δεν είχε εμφανίσει σε άλλα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ είχε 66,43% κατοχή της μπάλας. Ποσοστό πολύ μεγάλο για εκτός έδρας αγώνα, κόντρα σε μία ομάδα που παίζει μάλιστα ποδόσφαιρο και δεν έχει στο μυαλό της το πως θα καταστρέψει. Η ΑΕΚ ξεπέρασε και το 63,95% που είχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά εκεί δεν πήρε τίποτα. Η μεγαλύτερη φετινή επίδοσή της πάντως είναι το 73,94 στο ματς με τον Ιωνικό που έπαιζε από το πρώτο μέρος με παίκτη λιγότερο.

Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο των μεταβιβάσεων. Οι «κιτρινόμαυροι» άλλαξαν 497 πάσες, εκ των οποίων οι 443 ήταν σωστές! Ποσοστό επιτυχίας 89,13%. Με εξαίρεση το παιχνίδι της πρεμιέρας όπου η ΑΕΚ υπερτερούσε αριθμητικά και οι αριθμοί της ήταν 567/639 αλλά το ποσοστό ευστοχίας ήταν μικρότερο (88,73%), οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ στον αγωνιστικό χώρο.


Αξίζει επίσης να υπογραμμίσουμε και ένα ακόμα σημαντικό στατιστικό στοιχείο. Η ΑΕΚ κινδύνευσε ελάχιστα στα Γιάννινα, όχι επειδή οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί, αλλά γιατί περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τις «απώλειες» της μπάλας. Αυτό συνέβη μόλις 75 φορές, εκ των οποίων μόλις οι δέκα στο δικό της τρίτο. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της ήταν 89 στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (17 στο δικό της τρίτο). Μέχρι και στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό που έπαιζε με παίκτη λιγότερο έχασε τη μπάλα 94 φορές…

ΥΓ: Το ντέρμπι θα αναβληθεί, αλλά δε θα γίνει την Τετάρτη. Δε θα πετύχουν αυτό που θέλουν. Δεν πρόκειται η ΑΕΚ να φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο και να πάει μετά στην Τρίπολη να παίξει το Σάββατο. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Τρίτη με κόσμο και μετά με τον Αστέρα είτε το Σάββατο, είτε την Κυριακή. Και αν σας αρέσει…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X