Ξανά στις κάλπες η Βουλγαρία (VIDEO)

Ξανά στις κάλπες η Βουλγαρία (VIDEO)

Αυτή τη φορά θα διεξαχθούν διπλές εκλογές καθώς οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν και για πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Βουλγαρία πάει για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες στις κάλπες στις 14 Νοεμβρίου.

Αυτή τη φορά, οι Βούλγαροι θα εκλέξουν και τον επόμενο πρόεδρό τους.

Ενώ ο αρχηγός του κράτους κατέχει ελάχιστη πραγματική εξουσία και περισσότερο εθιμοτυπικό ρόλο, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά για τον νυν πρόεδρο Rumen Radev.

«Κατά τη διάρκεια μιας σκληρής σύγκρουσης μεταξύ των πιο ισχυρών θεσμών της Βουλγαρίας, η εισαγγελία εισέβαλε στο γραφείο του προέδρου, με αποτέλεσμα ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το καλοκαίρι του 2020. Ο Rumen Radev επικρίθηκε τότε από τους πολιτικούς του αντιπάλους για συνάντηση με ορισμένους από τους διαδηλωτές», μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τον πολιτικό εμπειρογνώμονα και πρώην σύμβουλο του προέδρου Σλάβι Βασίλεφ, αυτό ενίσχυσε τον προεδρικό θεσμό.

«Ο πρόεδρος Ράντεφ εκπλήρωσε τον ρόλο του προεδρικού θεσμού. Αναγνώρισε τα αιτήματα του πλήθους ως νόμιμα και υποστήριξε τις διαδηλώσεις. Αυτό τον καθιστά βασικό παράγοντα στο πολιτικό τοπίο της Βουλγαρίας. Παρόλο που δεν κατέχει την εξουσία όπως ο πρωθυπουργός», δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής Σλάβι Βασίλεφ.

Ο Ράντεφ κατηγορήθηκε από τους αντιπάλους του, όπως το κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. ότι διχάζει το έθνος για πολιτικά οφέλη

Άλλοι πολιτικοί παράγοντες ήταν πιο δεκτικοί στα αιτήματα των διαδηλωτών.

Ωστόσο, το πολιτικό τοπίο παραμένει πολύ κατακερματισμένο, σε σημείο που είναι αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού.

«Το μήνυμα για αλλαγή ήταν το επίκεντρο της βουλγαρικής πολιτικής τον περασμένο χρόνο. Τα πολιτικά κόμματα στο κοινοβούλιο το έχουν αναγνωρίσει ακόμη και ως μια σταθερή βάση που θα μπορούσε να ενώσει τα διάφορα κόμματα στο κοινοβούλιο», προθέτει ο Βασίλεφ.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, ο Ρούμεν Ράντεφ προηγείται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό μεγαλύτερο του 20%. Ωστόσο, μια συντριπτική νίκη παραμένει απίθανη, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται δεύτερος γύρος εκλογών.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X