Αυτή η ΑΕΚ, με Κατσουράνη-Ασουνσάο, δεν θα έβλεπε κανέναν

Αυτή η ΑΕΚ, με Κατσουράνη-Ασουνσάο, δεν θα έβλεπε κανέναν
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι την άμεση προτεραιότητα ενίσχυσης και... αναβάθμισης της ΑΕΚ για τον Γενάρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, μια ομάδα που έβαλε το περασμένο καλοκαίρι 14 καινούργιους παίκτες στο ρόστερ, που άλλαξε τους εννέα από τους έντεκα της βασικής ενδεκάδας, που έχει καινούργιο προπονητή από τον Οκτώβρη, πρέπει να φάει ψωμιά για να μπορέσει να είναι σταθερά και αταλάντευτα ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Θα έχει τα σκαμπανεβάσματα της, θα έχει διακυμάνσεις και στην αγωνιστική της εικόνα και στα αποτελέσματά της. Αυτή είναι η ποδοσφαιρική πραγματικότητα, η οποία δεν μπορεί να αλλάξει απλώς και μόνο επειδή έγιναν το περασμένο καλοκαίρι ποιοτικές μεταγραφές. Πάμε παρακάτω.

Προφανώς αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ούτε πως η ΑΕΚ θα (πρέπει να) διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, ούτε καν πως μπορεί στο τέλος να το κατακτήσει κιόλας. Απλώς θα πρέπει όλοι μας να έχουμε καθαρό στο μυαλό μας, πως μιλάμε για μια εντελώς καινούργια ομάδα, με προπονητή που μόλις εδώ και έναν μήνα έχει ξεκινήσει να κτίζει. Χρειάζεται λοιπόν και υπομονή, ενδεχομένως και ανοχή σε στραβές όπως αυτή του περασμένου Σαββάτου, αλλά και στήριξη. Επίσης χρειάζεται και ενίσχυση τον Γενάρη. Και χρειάζεται ενίσχυση, εκεί που το πράγμα δεν πήγε καλά στο σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού και που συμπτωματικά είναι και οι πιο κομβικές θέσεις του παιχνιδιού. Εννοώ τις θέσεις των χαφ.

Μπορεί να έχει μεγάλη συζήτηση για το κέντρο της άμυνας, αλλά θα μου επιτρέψετε να σημειώσω πως ο Μήτογλου, που είναι καλοκαιρινή μεταγραφή, δείχνει να «κολλάει» με τον Βράνιες, που επίσης είναι καλοκαιρινή μεταγραφή και να δίνει αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Και ο Τζαβέλλας, χρήσιμος πολύ είναι. Ενώ σε τελική ποδοσφαιρική ανάλυση, αν δει κανείς προσεκτικά ένα προς ένα τα φετινά παιχνίδια, τα αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ, ξεκινούν κυρίως από τα χαφ της. Ενώ για να ξέρουμε και τι λέμε, είναι και το κομμάτι που δείχνει να υστερεί, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.


Ο κομβικός που δεν είναι κομβικός και η ατυχία

Σκεφτείτε πως αρχές Νοέμβρη, έχει χάσει την θέση του βασικού, ο χαφ που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να πάρει ρόλο που θα ήταν κομβικός στο παιχνίδι της ομάδας. Θυμίζω πως ο Λε Ταλέκ δεν ήρθε απλώς για να ενισχυθεί η ομάδα στην μεσαία γραμμή. Ήρθε ως μια πολύ σημαντική προσθήκη. Και με συμβόλαιο από τα πιο υψηλά αυτή την στιγμή στο ρόστερ. Αλλά έχασε την θέση του στην ενδεκάδα και την έχασε δικαίως καθώς σχεδόν όλες οι εμφανίσεις του, ήταν κάτω του μετρίου. Και μαζί η ΑΕΚ έχασε έναν παίκτη, που τον πήρε για συγκεκριμένη δουλειά και ρόλο αλλά και προσφορά στο παιχνίδι της ομάδας. Έναν παίκτη από τον οποίο είχε εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις.

Επίσης, από την στιγμή που ο Γαλανόπουλος δεν κατάφερε, όσο σκληρά και αν το πάλεψε, να πολεμήσει το πρόβλημα στον αστράγαλο χωρίς χειρουργείο, η ΑΕΚ έμεινε επί της ουσίας χωρίς το πιο καθαρόαιμο οκτάρι της. Τον πιο κλασικό box to box χαφ, ταχυδυναμικό, που να πατάει και την αντίπαλο περιοχή. Διότι ο Σάκχοφ, που ενδεχομένως μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά, είναι πολύ εμφανώς επηρεασμένος από τον διπλό κορονοϊό που έχει περάσει και δεν έχει σχέση με τον παίκτη που ήταν. Και ο Σιμάνσκι μέχρι τώρα τουλάχιστον, δείχνει να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο. Ίσως γιατί είναι περισσότερο εξάρι και λιγότερο οκτάρι.

Η ουσία είναι πως ο Γιαννίκης έχει επιλέξει να πάει κυρίως μ’ ένα δίδυμο στα χαφ με Σιμόες και Σιμάνσκι. Σχεδόν αναγκαστικά. Ελλείψει άλλων επιλογών. Βεβαίως για να μην το πάμε στο άλλο άκρο, δεν έγιναν ξαφνικά κακοί παίκτες ούτε ο Σιμόες, ούτε ο Σιμάνσκι. Αλίμονο. Ο Αντρέ έχει ίσως τα πιο μεγάλα… καρύδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ενώ και ο Σιμάνσκι έχει και πειθαρχία στο παιχνίδι του και θέληση και πάθος. Αλλά δεδομένα η ΑΕΚ χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο. Ειδικά για την θέση και τον ρόλο που έχει ο Πολωνός στο δίδυμο των χαφ. Δηλαδή ένα βαρβάτο οκτάρι.


Για σκεφτείτε…

Επειδή τις προάλλες στην εκπομπή της Κυριακής εδώ στο enwsi.gr, έπεσε στην κουβέντα το όνομα του Κατσουράνη, σκεφτόμουν τι θα γινόταν αν η ΑΕΚ τον είχε τώρα, όπως ήταν το 2003 ή το 2004. Μάλιστα για να είμαι ειλικρινής, σκεφτόμουν πως μ’ αυτό το ρόστερ που έχει τώρα η ΑΕΚ, χωρίς να προσθέσω σε καμία άλλη θέση, κανέναν άλλον παίκτη, αν είχε ένα δίδυμο Ασουνσάο – Κατσουράνη στα χαφ της, δεν θα έβλεπε κανέναν. Με περίπατο θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα. Διότι κακά τα ψέματα, όλο το παιχνίδι παίζεται στα χαφ και στις ικανότητες, στα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και στην ποιότητά τους. Δείτε με ποιους έκανε την διαφορά ο ΟΣΦΠ τα δυο τελευταία χρόνια. Δείτε τα χαφ του ΠΑΟΚ στη σεζόν που πήρε το νταμπλ. Δείτε ακόμα και πως ήταν τα χαφ της ΑΕΚ στην πρωταθληματική σεζόν. Και θυμηθείτε ακόμα τι πήγε να κάνει η ΑΕΚ τη σεζόν 2004-05, ακριβώς επειδή είχε δίδυμο χαφ τον Κατσουράνη και τον Ασουνσάο.

Η ΑΕΚ τότε απέναντι στον ΟΣΦΠ του Ριβάλντο και σ’ έναν δυνατό ΠΑΟ, έχασε το πρωτάθλημα μ’ εκείνο το γκολ του Νατσούρα και έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ με το πέναλτι μάρς του Μπούρμπου στην Λεωφόρο που δεν δόθηκε ποτέ. Εκείνο το ρόστερ, σε σύγκριση με το φετινό, είναι η μέρα με τη νύχτα. Με εξαίρεση το δίδυμο Κατσουράνη και Ασουνσάο στα χαφ. Άντε και τον Άλβες στα στόπερ. Βέβαια είχε στον πάγκο και τον δάσκαλο Φερνάντο. Αλλά και τώρα η κουβέντα δεν γίνεται καθόλου για το αν είναι καλός προπονητής ο Γιαννίκης και αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην δουλειά του. Αυτό για το οποίο γίνεται συζήτηση, είναι η άμεση ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης στην θέση των χαφ. Από τον Γενάρη κιόλας.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X