Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, αποκλεισμός «αυτοκτονία» από την Ιντερ Μπρατισλάβας (VIDEO)

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, αποκλεισμός «αυτοκτονία» από την Ιντερ Μπρατισλάβας (VIDEO)

Από τους αποκλεισμούς που έχει υποστεί κατά καιρούς η ΑΕΚ στην Ευρώπη, αυτός που πέρασε στην ιστορία πριν από 46 χρόνια μπορεί να χαρακτηριστεί αυτοχειρία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ευρωπαϊκή βραδιά σημαίνει για κάθε Ενωσίτη, ότι είναι άβολο να μην ετοιμάζεται για να φορέσει τα καλά του. Αλλωστε, η πορεία της ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με μεγάλες επιτυχίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αποκορύφωμα όλων ήταν βέβαια η πορεία στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1976-77. Ωστόσο, ένα χρόνο πριν η ΑΕΚ είχε δείξει τις διαθέσεις της, αλλά είχε χάσει την πρόκριση στις λεπτομέρειες.

Μια μέρα σαν σήμερα του 1975, η Ενωση υποδέχτηκε την Ιντερ Μπρατισλάβας στη Νέα Φιλαδέλφεια στη ρεβάνς της ήττας της με 2-0. Αποστολή δύσκολη, αλλά η ΑΕΚ είχε αρχίσει να δείχνει χαρακτήρα στην Ευρώπη. Το ματς δεν ξεκίνησε καλά, καθώς μόλις στο 1’ η «κιτρινόμαυρη» άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και οι (ενιαίοι τότε) Τσεχοσλοβάκοι προηγήθηκαν με τον Νοβότνι.

Η αντεπίθεση της ΑΕΚ εκδηλώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τάσος μα απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε στο 58’ και ένα λεπτό έπειτα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα από το σημείο του πέναλτι. Στο 73’ ο Βάγκνερ με κεφαλιά έκανε το 3-1 και η ΑΕΚ έψαχνε ένα γκολ ακόμα για να πάρει την πρόκριση. Ωστόσο, παρά το σφυροκόπημα στην αντίπαλη άμυνα, αυτό δεν ήρθε και έτσι η Ενωση αποκλείστηκε. Μέχρι την επόμενη σεζόν, όταν ανέτρεπε ακόμα και ματς με τρία γκολ διαφορά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X