Το ψέμα, η αλήθεια και ο αποπροσανατολισμός!

Το ψέμα, η αλήθεια και ο αποπροσανατολισμός!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα χρειάστηκε να μας ταλαιπωρήσουν μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη τα οποία ελπίζει να μην επηρέασαν το ποδοσφαιρικό τμήμα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετράμε αντίστροφα για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην γειτονιά της, μας στην έδρα του αντιπάλου, ωστόσο ακόμη ασχολούμαστε με τα όσα (δεν) έγιναν στο ματς που προηγήθηκε αυτού που ακολουθεί κόντρα στον Άρη. Μπορεί να μην κατάφεραν να πετύχουν αυτό για το οποίο κατέβηκαν στην Αθήνα, το οποίο είχε να κάνει με τη τιμωρία της έδρας πλην της γκέλας της Ένωσης για χάρη των φίλων τους, όμως τουλάχιστον μπόρεσαν να μας αποπροσανατολίσουν…

Το παραμύθι τους μπορεί να μην είχε δράκο όπως επιβεβαιώθηκε από όλα όσα το αφορούσαν (εκθέσεις παρατηρητών, αστυνομίας και οπτικοακουστικό υλικό), είχε όμως αρχή, μέση και τέλος που μας υποχρέωσαν να ψάχνουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη λάσπη. Η ΑΕΚ το πήγε (και πρέπει επιτέλους να της αναγνωριστεί) άριστα επικοινωνιακά και βγήκε σε απόλυτο βαθμό κερδισμένη απ’ όλο αυτό. Το βασικό πλέον ζήτημα είναι πόσο έχει επηρεάσει την ομάδα.

Αναφέρομαι στο καθαρά αγωνιστικό. Πόσο δηλαδή αποπροσανατολίστηκε απ’ όλο αυτό το γελοίο του πράγματος το ίδιο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Διότι με τόσα ψέματα δεν γίνεται να μην επηρεαστείς και όταν αποτελεί η… λασπολογία πρώτο θέμα σε πολλά από τα (τσατσο)site είναι φυσικό κι επόμενο να προκύψει πρόβλημα και κουβέντα που πάντα φέρνει προβληματισμό και άγχος για πιθανές κυρώσεις. Διότι το τίμημα θα το… πλήρωνε το ποδοσφαιρικό τμήμα, αυτός τουλάχιστον ήταν ο σκοπός τους.

Ευτυχώς που δεν… τσίμπησε κανείς από όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ, σκεφτείτε το λίγο, να ‘ρχονται στην έδρα σου (έστω σ’ αυτό το… Νταχάου το ΟΑΚΑ) και να κάνουν όλα αυτά που έκαναν σε πάγκο, φυσούνα και διαδρόμους προς τ’ αποδυτήρια οι άνθρωποι του Άρη. Πήγαινε -σε ματς που έγινε στο γήπεδο της Ένωσης- κάποιος Νιαρχάκος καροτσάκι τους διαιτητές λες και θεωρούσε ότι ήταν στο «Βικελίδης». Αλλού υπάρχουν κάτι άνθρωποι σε μορφή… ντουλάπας και δεν κουνάνε βήμα από το χώρο τους. Κι όμως ο Νιαρχάκος δεν αποβλήθηκε ΠΟΤΕ!


Κατώτερη προσδοκιών και ποιότητας του ρόστερ της

Στην υπηρεσία του σκοπού τους προφανώς επιστράτευσαν και το ψέμα… Για να φτάσουν στο ζητούμενο. Όμως πάντα θα ‘χει κοντά ποδάρια και όσο μεγαλώνεις το ψέμα, τόσο ευκολότερο γίνεται να λάμψει η αλήθεια, όπως και έγινε! Κι όταν θα ‘ρθει η ώρα που θα βγουν όλα στη φόρα, όπως έγινε μετά 24 με 48 ώρες, η ΞΕΦΤΙΛΑ δεν έχει ταβάνι, ειδικά όταν δημιουργείς επιχειρήματα και δεν γνωρίζεις τη βάση της ιδέας του club που έφτασες να κατηγορείς για ρατσισμό!

Στόκοι και αποτυχημένοι μια ζωή στα συνεταιράκια… Η αλήθεια είναι πάντα μία, αποδείχτηκε και η ΑΕΚ πρέπει να ‘χει περάσει -σε ότι αφορά στο ποδοσφαιρικό τμήμα- στην επόμενη μέρα από την… προηγούμενη κιόλας. Ελπίζω επαναλαμβάνω ο αποπροσανατολισμός να μην έπαιξε ρόλο, να δούμε μια ομάδα πολύ καλύτερη από ότι στο τελευταίο ματς, διότι όσα και να ‘χουν γίνει παρασκηνιακά και προσπάθησαν να κάνουν με γλοιώδη τρόπο εκτός αγωνιστικού χώρου, δεν έχουν να κάνουν με την βασική εικόνα στο χορτάρι.

Εκεί η αλήθεια είναι επίσης μία: η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των προσδοκιών και της ποιότητας του ρόστερ της. Πολύ κατώτερη και έχει μέρος ευθύνης (και) ο προπονητής, όπως και ο αντίπαλος, αφού σε ένα ματς δεν παίζεις μόνος σου. Ο Άρης έκανε το καλύτερό του παιχνίδι έως σήμερα, είχε διαβάσει άριστα την Ένωση, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η αντίπαλός του ήταν και σε πολύ μέτρια μέρα, με αποτέλεσμα να της βάλει πολύ δύσκολα…

Βέβαια το γεγονός ότι στην κακή μέρα της ΑΕΚ και την καλύτερη του Άρη δεν καταφέρνει να βρει ούτε βαθμό στην Αθήνα πρέπει να το κοιτάξει γιατί ΔΕΝ είναι θέμα αποκλειστικά διαιτητικών αποφάσεων όπως ΘΕΛΟΥΝ να το παρουσιάσουν. Αλλά αναποτελεσματικότητας στη τελική προσπάθεια για μια ομάδα που πορεύεται ΔΙΧΩΣ φορ επί της ουσίας. Σε αναμέτρηση που αγωνίστηκαν (και σωστά) για αρκετή ώρα με παίκτη παραπάνω!


Δεν μετράει ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα…

Έγραψε τις προηγούμενες μέρες ένα άρθρο ο Τάσος εδώ (ο Καπετανάκος ντε). Με λίγα λόγια (δικά μου) το κεντρικό νόημα ήταν ότι εννοείται πως επιτρέπεται να κερδίζει η ΑΕΚ και ματς στη μέτρια έως κακή βραδιά της. Άλλωστε αυτό πρέπει γα να κάνεις πρωταθλητισμό και ήδη συμβαίνει στους βασικούς ανταγωνιστές σου. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει έτσι τουλάχιστον έξι βαθμούς και ο Ολυμπιακός το κατάφερε σε Λαμία και Αγρίνιο επίσης.

Όμως δεν μετράει μόνο το αποτέλεσμα διότι δίχως να μπορείς να ανταποκριθείς και με ένα συγκεκριμένο και σωστά δομημένο πλάνο, σύντομα θα ‘ρθει το χαστούκι, το οποίο θα είναι ηχηρό αν επιθυμείς να λειτουργείς (στα παιδιά στο χώρο μου αναφέρομαι) με το να βάζεις τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί! Δεν ξέρω αν ήταν τακτική – πολιτική η δήλωση του Αργύρη Γιαννίκη σχετικά με το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε περίπλοκο μετά την αποβολή και ότι μετά την εξέλιξη αυτή δεχτήκαμε πίεση.

Δεν ισχύει κόουτς… Είναι μια βολική δική σου αλήθεια αυτή. Αλλά μπορεί να είναι και τακτική – πολιτική οπότε το δέχομαι. Όμως η πραγματικότητα είναι πως το πρώτο 45λεπτο το ματς ήταν στα ίσα με εμάς να βρίσκουμε γκολ και εκείνους να έχουν δοκάρι και άλλες τρεις σημαντικές έως σχετικά καλές στιγμές. Επίσης στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ΔΕΝ μπήκαμε ΠΟΤΕ και πριν την αποβολή. Τέλος πάντων μη τα… ξαναγράφουμε!

Η ουσία είναι ότι πάντα θα μετράει στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα αλλά όχι ΜΟΝΟ αυτό. Διότι δεν θα πηγαίνει πάντα το πέναλτι άουτ από γλίστρημα και δεν θα σταματάει η μπάλα πάντα στο δοκάρι (ή στον Στάνκοβιτς)… Και μετά δεν θα ‘χεις ούτε καλό παιχνίδι και ουσία σε αυτό, αλλά ούτε το αποτέλεσμα και το… χαστούκι θα είναι ηχηρό και θα πονέσει πολύ…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X