Φαν'τ Σιπ: «Εάν θέλει η Ελλάδα να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο» (VIDEO)

Φαν'τ Σιπ: «Εάν θέλει η Ελλάδα να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στήριξη στους Ελληνες παίκτες ζήτησε ο Φαν’τ Σιπ, στη συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Σουηδία.

Ο Ολλανδός τεχνικός, αρχικά συνέκρινε το σήμερα με το 2004, όπου «ο τότε προπονητής μεταξύ 24-25 παικτών και είχε τρεις ομάδες η χώρα στο Champions League», ενώ ζήτησε από τις ομάδες να στηρίξουν τους Ελληνες παίκτες και να μην προσφεύγουν σε λύσεις ξένων παικτών «Γ’ κατηγορίας».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φαν Σιπ:

Για τον αγώνα και τη σύγκριση με την Εθνική του 2004: «Νομίζω πως είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Ήταν μία φανταστική προσπάθεια. Χρειαστήκαμε και λίγη τύχη. Αφού επιβιώσαμε στο πρώτο διάστημα στο παιχνίδι, επανήλθαμε και αξίζαμε να νικήσουμε. Παίξαμε με μαχητικό πνεύμα, παρά τις δυσκολίες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από όλους. Ρεαλιστικά έχουμε 5-6 μεγάλες ομάδες από την ελληνική Λίγκα, από όπου έχουμε να επιλέξουμε συγκεκριμένους παίκτες. Έχουμε μόνο δύο ομάδες στην Ευρώπη.

Εάν τα δείτε αυτά, είναι μία φανταστική προσπάθεια. Δεν είναι όπως το 2004 που υπήρχε μεγάλη ποιότητα παικτών και επέλεγε ο τότε προπονητής μεταξύ 24-25 παικτών και είχε τρεις ομάδες η χώρα στο Champions League. Δεν λέω πως σήμερα δεν έχουμε ποιοτικούς παίκτες στη διάθεσή μας. Πρέπει να αλλάξει η δομή στο πρωτάθλημα και όχι να φέρνουμε ξένους Γ’ κατηγορίας, αλλά να στηρίζουμε τους νέους Έλληνες. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που γεμίζει το γήπεδό του, έχουμε άδεια γήπεδα. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνδεθεί με παίκτες και αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ταυτιστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική».

Για τα παιχνίδια με Κόσοβο και Σουηδία: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις και μην έχουμε αυταπάτες. Δεν είμαστε στο επίπεδο της ομάδας του 2004. Χτίζουμε μία ομάδα και είναι σε μία διαδικασία. Το Κόσοβο δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος. Σήμερα ίσως είχαμε παραπάνω χώρο στην επίθεση επειδή παίζει έτσι η Σουηδία.

Εάν δούμε αυτό το παιχνίδι, όλοι μου έκαναν κριτική αλλά ας δούμε τι έχει γίνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες. Ας δούμε από πού επιλέγουμε παίκτες. Και εγώ από πού επιλέγω και αυτός που θα έρθει μετά από μένα. Δεν έχουμε παίκτες να επιλέξουμε. Αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει και όχι οι βαθμοί. Να προωθήσουμε τους νέους Έλληνες παίκτες. Εάν θέλει η Ελλάδα να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X