Η ΑΕΚ πρέπει να δει τι δεν έκανε με τους γκολκίπερ της

Η ΑΕΚ πρέπει να δει τι δεν έκανε με τους γκολκίπερ της
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει για την αναγκαιότητα να αποδειχθεί λίρα εκατό ο Στάνκοβιτς και τις περιπτώσεις των Μπάρκα, Τσιντώντα και Αθανασιάδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την απόκτηση του Τσίτσαν Στάνκβοβιτς, η AEK πρόσθεσε στο ρόστερ της έναν ικανό τερματοφύλακα, πολύ έμπειρο και σε ιδανική ηλικία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να αγωνιστεί εκτός της αυστριακής Μπουντεσλίγκα.

Ο 28χρονος γκολκίπερ έχει παραστάσεις σε κορυφαίο επίπεδο, συμμετέχοντας σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ με τη Ζάλτσμπουργκ, έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού και γενικότερα, έχει το εκτόπισμα που έλειπε πολύ κάτω από τα γκολκπόστ της ομάδας, σημαντικό ανώτερο και από εκείνο του Βασίλη Μπάρκα όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από την ΑΕΚ.

Είναι απαραίτητο για την ομάδα να αποδειχθεί μέσα από τους αγώνες ότι πράγματι πληρεί στο ακέραιο τις προϋποθέσεις να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της Ένωσης από τη θέση του τερματοφύλακα και ασφαλώς δεν τίθεται καν υποψία συζήτησης για το ποιος θα είναι ο βασικός των γκολπόστ την ερχόμενη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι έχουν περάσει χρόνια από τότε που είχε να συμβεί αυτό, από τις περιόδους του Σορεντίνο και του Σάχα. Έκτοτε, ουδείς αποδείχθηκε απόλυτα επαρκής για να κάνει καριέρα ετών ως ο πρώτος και αδιαμφισβήτητος.

Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι μετά από καιρό, διαθέτει μια ισχυρή προσωπικότητα κάτω από τα δοκάρια της, έναν τερματοφύλακα που έχει δεχθεί σκληρή κριτική αλλά και αποθεωθεί, ένα πρόσωπο που έχει περάσει από δυνατές καταστάσεις μέχρι να καθιερωθεί και αυτή τη γνώση του θα προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει στους νεότερους γκολκίπερ της ομάδας. Λογικά, θα βοηθήσει και τον Παναγιώτη Τσιντώτα να δουλέψει πιο στοχευμένα και να εστιάσει παρακολουθώντας τον στις χτυπητές αδυναμίες που εμφάνισε πέρυσι όταν κλήθηκε να γίνει βασικός. Κι εδώ ακριβώς ξεκινάει μια άλλη συζήτηση.


Γιατί η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βελτιώσει τους τερματοφύλακες της;

Η πώληση του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ εξελίσσεται σε ένα από τα πιο επιτυχημένα deals στην ιστορία του συλλόγου όσο ο καιρός περνά. Επετεύχθη την κατάλληλη στιγμή, μετά από ακόμα μια αμφιλεγόμενη σεζόν (2019-20) για την ομάδα, στη διάρκεια της οποίας και εκείνος είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Αν δεν έφευγε τότε, πιθανότατα σήμερα και βάσει των όσων συνέβησαν πέρυσι, θα ήταν απίθανο να δαπανήσει κάποια ομάδα τα 5 εκατ. ευρώ που η ΑΕΚ καρπώθηκε. Πέραν αυτού όμως, αποδεικνύεται ότι ο Μπάρκας δεν παρουσίασε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν από εκείνον. Είναι πλέον δεύτερος πίσω από τον πολύπειρο Άγγλο Τζο Χαρτ και άντε να τον κουνήσει τώρα…

Ο Βασίλης δεν πήρε τη μεταγραφή στη Σέλτικ λόγω των εξαιρετικών σεζόν που διέγραψε με την Ένωση, αλλά λόγω ενός συνδυασμού πραγμάτων: των θαυμαστών σωματικών προσόντων του σε συνδυασμό με την ηλικία του, το ταλέντο του και το γεγονός ότι ήταν εν ενεργεία διεθνής. Αν θέλουμε όμως να δούμε την αλήθεια κατάματα, δεν σκαρφάλωσε -τουλάχιστον όχι ακόμα- εκεί που πιστεύαμε ότι θα έπρεπε να φτάσει το 2021. Δεν έχει την εξέλιξη του Βλαχοδήμου. Ήταν κάτι που φαινόταν από την ΑΕΚ ακόμα, όμως ήρθε η μεταπήδησή του στη Σέλτικ να σκεπάσει τα πάντα. Στην πραγματικότητα, ο Μπάρκας ήταν ακόμα αρκετά πίσω από αυτό που οι Σκωτσέζοι νόμιζαν ότι απέκτησαν και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον στο πετσί της ομάδας τους.


Ο «πρωταθληματικός» Τσιντώτας και ο Αθανασιάδης του Τσάμπιονς Λιγκ

Δεν μπορείς να στοχεύσεις απαραίτητα κάπου για να καταδείξεις την πηγή του προβλήματος για τη στασιμότητα που οι τερματοφύλακες της ΑΕΚ παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια. Ασφαλώς η δουλειά είναι ο μοναδικός τρόπος βελτίωσης των αδυναμιών και εξέλιξης των προσόντων -σωματικών και έμφυτων στις αντιδράσεις- όμως θα πρέπει και εκείνος που λαμβάνει τις πληροφορίες να αποδεικνύεται καλός δέκτης. Επιπλέον να έχει την υπομονή και τη θέληση για έξτρα προπόνηση. Είναι δυστυχώς απογοητευτικό να διαπιστώνεις ότι ο Παναγιώτης Τσιντώτας έκανε βήματα προς τα πίσω σε σχέση με τον τερματοφύλακα που ήταν τη σεζόν κατάκτησης του τίτλου, όταν υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας περισσότερες φορές από κάθε άλλον στο πρωτάθλημα. Είναι ωστόσο και μια πραγματικότητα που πρέπει να προβληματίσει και να συζητηθεί.

Ούτε ο Γιώργος Αθανασιάδης αποδείχτηκε πέρυσι έτοιμος για να δώσει ασφάλεια στην ΑΕΚ, είχε καλές και κακές στιγμές. Το ότι βρέθηκε σε μια ομάδα που τον πίστεψε και αυτή τώρα είναι μια ανάσα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάνω από όλα ένα συν για τον ίδιο, ώστε να αποκτήσει εμπειρίες που δεν θα ζούσε με την ΑΕΚ, ακόμα κι αν έπαιρνε μέρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, διότι απλά δεν θα έπαιζε. Απλά εδώ θέλω να σημειώσω ότι είναι μάλλον ατυχές να λέμε ότι η Ένωση έκανε λάθος κρατώντας τον Τσιντώντα και παραχωρώντας τον Αθανασιάδη. Είναι άδικο…

Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Στάνκοβιτς, ο ένας εκ των δύο θα έπρεπε να αποχωρήσει. Στην Ένωση ήταν ανοιχτοί σε προτάσεις, όμως τέτοια προέκυψε μόνο για τον Αθανασιάδη. Δηλαδή τι έπρεπε να πει στους Μολδαβούς; Αφήστε τον, έχω εδώ έναν καλύτερο (ή χειρότερο) και να τους δείξει τον Τσιντώτα; Δεν γίνονται αυτά. Αλλά ακόμα κι αν προσπαθούσε να υπερνικήσει τη στοιχειώδη λογική, ήταν πρωτίστως η επιθυμία του Αθανασιάδη να φύγει για να παίξει αυτή που μέτρησε. Και δικαιώνεται.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X