Η ΑΕΚ θέλει βούληση, από όποιους θέλουν και μπορούν!

Η ΑΕΚ θέλει βούληση, από όποιους θέλουν και μπορούν!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου χτυπά «καμπανάκι» πριν την κρίσιμη στροφή αγώνων και μεταγραφών για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν μας φτάνει ο καύσωνας, έχουμε να «τσουρουφλιζόμαστε» και κάθε μέρα με όσα συμβαίνουν στον πλανήτη ΑΕΚ.

Μπήκαμε από πολύ νωρίς στα βάσανα, βρισκόμαστε εξ ανάγκης σε «πολεμικό» μουντ. Καλύτερα σε εγρήγορση πάντως, παρά να βρισκόμαστε σε εφησυχασμό και μετά να αναζητάμε τι έγινε και χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μας. Γιατί είναι δεδομένο, πως ακόμα μια σεζόν με θλιβερή εικόνα και παραίτηση, δεν την αντέχει κανείς.

Σας το έλεγα και πριν από μέρες. Το πατατράκ της Βοσνίας μπορεί και να βγει σε καλό, εφόσον η ΑΕΚ πάρει τα σωστά μηνύματα. Αυτά που φαινόταν να κυριαρχούν στις σκέψεις και στα λόγια, εκεί κάπου στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Τότε που φαινόταν να κυριαρχεί η αποφασιστικότητα για μεγάλες αλλαγές σε βάθος και άπαντες βρίσκονταν στην τσίτα για να είναι έτοιμοι. Από τότε, θαρρείς και πέρασε μια αιωνιότητα και ορισμένοι βρίσκονται ξανά στη νιρβάνα τους.

Δίχως να έχει πετύχει τίποτα, αντίθετα να τελεί υπό αμφισβήτηση ακόμα και η πρόκριση από τον 2ο προκριματικό γύρο, στην ΑΕΚ ήταν φανερό πως υπήρξε χαλάρωση και παρέκκλιση από το πλάνο. Μια συνήθης διαδικασία, μείγμα αλαζονείας και προβληματικής λειτουργίας, άρχισε ξανά να διαχέεται. Ελεγα και πριν από καιρό, αυτό το -30, τον αποκλεισμό από τη Ζόρια και πολλά ακόμα απίθανα που συνέβησαν πέρυσι, θα πρέπει όλοι να τα τοιχοκολλήσουν και να τα βλέπουν καθημερινά, σε Σπάτα και ΠΑΕ.


Κρίνονται πολλά

Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα από τις πολλές κρίσιμες που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι κλισέ, αλλά πραγματικότητα. Η ΑΕΚ διακυβεύει πολλά κόντρα στη Βελέζ και έχει μόνο να χάσει από τη διαδικασία, δεδομένου πως στην πρόκριση που πρέπει να εύχονται όλοι, απλά θα έχει συμβεί το χρέος της ομάδας. Και παράλληλα, πρέπει να κινηθούν τα πράγματα στα μεταγραφικά, ώστε τουλάχιστον να κλείσουν οι τρεις εκ των ουκ άνευ μεταγραφές και σε συνδυασμό με την άφιξη του Χατζισαφί, να μετατραπεί η εικόνα της ομάδας.

Είναι δεδομένο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε να ωραιοποιηθεί, πως οι μεταγραφές που έγιναν, ήρθαν με καθυστέρηση. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ουσιαστικά με μόνο ένα νέο πρόσωπο (τον Τζαβέλλα, δεδομένου και του θέματος που είχε ο Μήτογλου). Και φάνηκε, πως στο πρώτο ματς ο Μιλόγεβιτς δεν ρίσκαρε να χρησιμοποιήσει τους νέους, γιατί δεν ήταν μέσα στην ομάδα. Τώρα που θα το πράξει, μένει να φανεί κατά πόσον θα κριθεί στο γήπεδο, ότι είναι έτοιμοι.

Ας περάσει η ΑΕΚ το εμπόδιο της Βελέζ να συνεχίσει να αναπνέει και έπειτα πρέπει να έρθουν οι μεταγραφικές ενισχύσεις, που θα της επιτρέψουν σταδιακά να σταθεί στα πόδια της. Δίχως ωραιοποιήσεις και μισόλογα, είναι αναγκαίο να έρθουν παίκτες και…χθες που λέει ο λόγος, προκειμένου να μπουν έγκαιρα στη λογική της ομάδας. Κάθε μέρα που περνά, κάνει πιο δύσκολο το μέλλον και μεγαλώνει το χρόνο προσαρμογής και αναμονής.

Δεν χάθηκε (ακόμα) τίποτα, αλλά είναι σημαντικό να δούμε ξανά από την ΑΕΚ τη βούληση για να γίνει ξανά η ομάδα που πρέπει. Να διαπιστωθεί ξανά πως υπάρχει πρόθεση να υπάρξουν αλλαγές σε βάθος και να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα σε στέρεες βάσεις. Αυτό δεν είναι κάτι που θα κριθεί μόνο από τις προσθήκες, αλλά και τις αποχωρήσεις. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμα σε λιμνάζοντα νερά και υπάρχουν αρκετά βαρίδια που πρέπει να αποχωρήσουν.

Τα μουτράκια και τα άλλοθι

Συν τοις άλλοις, στην ΑΕΚ που ακόμα δεν έχει γίνει ομάδα, υπάρχουν και άλλα ζητηματάκια που φανερώνουν το πρόβλημα. Τα μουτράκια, οι κρίσεις, οι διαπιστώσεις. Οσοι βρίσκονται εντός της ΑΕΚ και δουλεύουν γι’ αυτήν, δεν δικαιούνται να κάνουν τίποτε από όλα αυτά. Γιατί απλά, αυτή είναι δουλειά των έξω. Εκείνοι πρέπει κάθε μέρα να δουλεύουν για να γίνονται καλύτεροι και να κάνουν την ΑΕΚ πρώτη. Ειδάλλως, για όλους υφίσταται ο δρόμος της αποχώρησης/μεταγραφής/παραίτησης.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να πορευθεί με κανέναν που μπορεί να πιστεύει μέσα στο μυαλό του, πως μπορεί να γίνεται μεγαλύτερο μέγεθος από την ομάδα. Ουδείς άνθρωπος, ούτε κολοσσιαίες μορφές της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας, δεν μπορούν να θεωρηθούν πάνω από την ΑΕΚ. Φανταστείτε, κομμάτια της ομάδας που βρίσκονται τώρα και οι περισσότεροι δεν έχουν πετύχει τίποτα. Οποιος είναι μέσα πρέπει να το πιστεύει και να δίνει όσα μπορεί.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X