Η κηλίδα της Πάτρας, η ΑΕΚ απέναντι στην Χούντα, το κονιάκ του Στάνκοβιτς

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στη σύγχρονη εποχή, αλλά το ματς που έγινε για την ΑΕΚ μια μέρα σαν σήμερα του 1969, αποτέλεσε ορόσημο για την ιστορία εκείνων των χρόνων. Η κυπελλική αναμέτρηση της Ενωσης στην Πάτρα με την Παναχαϊκή

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στη σύγχρονη εποχή, αλλά το ματς που έγινε για την ΑΕΚ μια μέρα σαν σήμερα του 1969, αποτέλεσε ορόσημο για την ιστορία εκείνων των χρόνων. Η κυπελλική αναμέτρηση της Ενωσης στην Πάτρα με την Παναχαϊκή και η βαριά ήττα αποκλεισμός με 4-2, έδωσαν το έναυσμα στην χούντα για να εμπλακεί στα εσωτερικά της ομάδας και να διατάξει την απομάκρυνση των Τάσου Βασιλείου και Φώτη Μπαλόπουλου. Του κορυφαίου, διεθνούς αμυντικού διδύμου, που εκδιώχθηκε από την ΑΕΚ λόγω πολιτικών πεποιθήσεων!

Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ατυχία σε εκείνο το ματς, καθώς είχε τρία δοκάρια και πολλές κλασικές ευκαιρίες. Το φινάλε της αναμέτρησης, ήταν ένα μεγάλο σοκ. Ακόμα και ο φημισμένος για τη σιδηρά πειθαρχία του Μπράνκο Στάνκοβιτς (προπονητής της ομάδας εκείνη την περίοδο), φαίνεται πως δεν άντεξε και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, κατέβασε μονορούφι ένα κρασοπότηρο με κονιάκ για να συνέλθει και να ξεπεράσει όσα συνέβησαν. Στον Στάνκοβιτς και στην τότε διοίκηση χρεώθηκε η αδυναμία να σταματήσουν το φάγωμα των δύο άσων, αλλά ήταν πρακτικά αδύνατο να βρεθεί λύση απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς.

 

Δείτε επίσης

Μπλιντ: «Πίστεψα για πρώτη φορά ότι μπορούμε το Champions League όταν νικήσαμε την ΑΕΚ σε ένα γήπεδο… καζάνι!» (VIDEO)

Ο σπουδαίος Ντάνι Μπλιντ τόνισε ότι κατάλαβε ότι θα πάρει ο Άγιαξ το Champions League όταν νίκησε την ΑΕΚ