Νέο καταπληκτικό έκθεμα για το Μουσείο της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Γεμίζει το κιτρινόμαυρο Μουσείο

Η «Αγιά Σοφιά» δε θα είναι ένα απλό γήπεδο. Στο στολίδι της ΑΕΚ, που σηκώνεται με γοργούς ρυθμούς στην Νέα Φιλαδέλφεια θα στεγαστεί και το επιβλητικό Μουσείο της ομάδας.

Αρκετός κόσμος της ΑΕΚ, έχει ήδη προχωρήσει σε σπουδαίες δωρεές για το Μουσείο της ομάδας. Οπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης προσφέρει ένα πολύ όμορφο «κιτρινόμαυρο» έκθεμα.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανοίγει στην προσφυγική Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας το κουρείο του Εμμανουήλ Χουϊλίδη, το οποίο ονομάζεται «Η ΑΕΚ». Σε αυτό θα εργαστεί ως βοηθός κουρέα ο νεαρός τότε Μίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος εκείνη την περίοδο κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική «Νέα Γενεά». Λίγο πριν πεθάνει ο ιδιοκτήτης του κουρείου, υπόσχεται στον κάτοικο της περιοχής Γιώργο Τριανταφυλλίδη, ότι θα του προσφέρει την πινακίδα. Αυτός με τη σειρά του τη φυλάσσει προσεκτικά και περιμένει το πλήρωμα του χρόνου, ώστε να την προσφέρει στην ΑΕΚ. Το προηγούμενο διάστημα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μάγδα Γεωργίου και τον αδερφό του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, την παρέδωσε στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο θα στεγάζεται στην «Αγιά-Σοφιά».

Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανοίγει στην προσφυγική Νέα Νικομήδεια της Ημαθίας το κουρείο του Εμμανουήλ Χουϊλίδη,…

Opublikowany przez AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ Poniedziałek, 5 sierpnia 2019

Δείτε επίσης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα ΕΔΩ! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τι γράφουν τα σημερινά αθλητικά πρωτοσέλιδα