Όταν κάνει γκέλες να τα ακούει κι ο Μανόλο

Ο Τάσος Τσατάλης για την περίεργη αντιμετώπιση κάποιων στην κριτική για τα λάθη του πάγκου

Στην ΑΕΚ φέτος τη «Μέρα της Μαρμότας» την έχουμε ζήσει πολλές φορές δυστυχώς, με σκηνικά σαν αυτό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Κι έχει τύχει ξανά πρόσφατα να γράψω εδώ, πως δεν ωφελεί να πάμε πάλι στην κουβέντα για τις δυνατότητες της ομάδας, τι προσθήκες χρειάζεται κλπ. Τα έχουμε πει τόσες φορές. Την δική μου άποψη συγκεκριμένα βαρέθηκα να την καταγράφω εδώ.

Από την άλλη όμως, δεν καταλαβαίνω πολύ κόσμο που διαβάζω σε σχόλια στα social. Όταν επισημαίνεται κι από όποιον επισημαίνεται το προφανές, πως δηλαδή την Τετάρτη ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν απόλυτα ντεφορμέ και χρεώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την αποτυχία, αντιδρούν πολλοί ΑΕΚτζήδες λες και διαπράχθηκε το μέγιστο των εγκλημάτων, με την κριτική στον προπονητή.

Κι όμως… Οι ίδιοι είναι σε πολλές περιπτώσεις που μπορούν να απαξιώσουν με μεγάλη ευκολία και με βαρείς χαρακτηρισμούς παίκτες της ομάδας. Ξέρετε όμως ποια είναι η ειδοποιός διαφορά; Πως όταν απαξιώνονται οι παίκτες, θεωρείται πως αντανακλά στην διοίκηση και κάποιοι το βλέπουν σαν ευκαιρία για χώσιμο στον Μελισσανίδη.

Αλλά αν για ένα ματς σαν αυτό με τον Πανιώνιο, πεις το προφανές, πως δηλαδή ο προπονητής τα έκανε μαντάρα, τότε το λες για να καλύψεις την διοίκηση που δεν του έχει καλούς παίκτες! Κάτι δεν πάει καλά εδώ παιδιά.

Πρώτα απ’ όλα το να κάνεις κριτική στον προπονητή, δεν σημαίνει ότι τον απαξιώνεις, ούτε πως λες να φύγει. Και πραγματικά έχω βαρεθεί κάθε φορά που κάνω προσωπικά κριτική σε κάποιον προπονητή, να μου την πέφτουν σαν έτοιμοι από καιρό, πως πάω να καλύψω την διοίκηση κλπ. Ξεχωρίστε τα αυτά κάποιοι. Και κυρίως μη μιλάτε, αν δεν είστε διατεθειμένοι να λάβετε υπόψη σας, όλα όσα έχει γράψει κατά καιρούς κάποιος.

Πιο συγκεκριμένα για το ματς με τον Πανιώνιο και τον Χιμένεθ, είναι αδιανόητο να επανέλθω στις αναφορές στα προβλήματα του ρόστερ κι όλα αυτά, για τον πολύ απλό λόγο πως είναι απαράδεκτο να ρίξει κάποιος εκεί την ευθύνη για το ότι έχασε η ΑΕΚ αυτό το παιχνίδι συγκεκριμένα.

Δηλαδή θέλετε να παραδεχτώ, πως η ΑΕΚ που φέτος έχει κερδίσει – με τον Χιμένεθ προπονητή – και μέσα στο Καραϊσκάκη και μέσα στην Τούμπα, είναι τόσο κακή ομάδα που δεν μπορούσε να νικήσει τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη, γιατί δεν έχει παίκτες! Μη τρελαθούμε.

Έγιναν προφανέστατα λάθη, «ψιλοτρέλες» θα τις έλεγα από τον Μανόλο και καλό είναι όχι να ζητάμε να μην βγαίνουν στο προσκήνιο, αλλά το αντίθετο. Γιατί ο Χιμένεθ μόλις πριν μια βδομάδα έγινε γνωστό πως αποφασίστηκε να συνεχίσει στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν. Οπότε η κριτική γίνεται δέκα φορές πιο απαραίτητη. Ειδικά όταν αφορά ματς, για τα οποία οι ευθύνες του είναι προφανέστατες.

Δεν είναι κακό, δεν κάνει τζιζ. Όπως δεν κάνει τζιζ τόσες φορές που έχουμε γράψει εδώ για τα τεράστια λάθη της ΑΕΚ, για τις διοικητικές «στραβοτιμονιές», για τις ελλείψεις στον οργανωτικό τομέα κλπ. Μόνο κάποιος που διαβάζει επιλεκτικά και μένει μόνο σε ό,τι τον βολεύει, δεν θα το δεχτεί αυτό.

Προσωπικά, με απασχολεί πάρα πολύ να βρω μια άκρη σχετικά με το γιατί έγιναν όλες αυτές οι περίεργες επιλογές. Να βγάλω άκρη για την ψυχολογία του προπονητή, πως μπορεί να σκέφτεται, γιατί παρουσιάζεται ασταθής σε πολλές περιπτώσεις στις επιλογές και την διαχείριση. Υγιής και γόνιμη είναι όλη αυτή η διαδικασία και δεν είναι πρόβλημα δικό μου, αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να το καταλάβει κάποιος.

Όπως από την άλλη πλευρά, πρέπει να είσαι πολύ τυφλωμένος, για να μη δεις τα προφανή πλεονεκτήματα της παραμονής του Μανόλο, τις προϋποθέσεις που κάνουν προφανή την επιλογή για να μείνει, όσα εξόχως σημαντικά έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Και στην δεύτερη θητεία του ως τώρα, αλλά και στην πρώτη.

Προσωπικά είχα πάντα θέμα με τους προπονητές που μου δημιουργούσαν την εντύπωση, την πίστη κάποιες φορές στο μυαλό μου, πως δεν ήταν ειλικρινείς, είχαν πίσω σκέψεις στο μυαλό τους στην διαχείριση της ομάδας, είχαν κολλήματα να αποδείξουν πως όποιος τους έκανε κριτική ήταν λάθος κι άλλα πολλά αρνητικά, στα δικά μου μάτια.

Ο Χιμένεθ δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα. Και κανένα από τα λάθη που μπορεί να του χρεώσει κανείς για την τελευταία αποτυχία, δεν έχουν ρίζα σε κάποιον από τους παραπάνω παράγοντες.

Η συζήτηση για το ρόστερ, επιμένω, σε αυτή την συγκυρία δεν οδηγεί πουθενά. Έχουν ειπωθεί τα πάντα. Πλέον θα περιμένουμε τι κινήσεις θα γίνουν, για να κρίνουμε.

Αυτή την στιγμή όμως, η ΑΕΚ έχει μια ομάδα που μπορεί να βγει πρώτη στα play off κι αυτό κανείς που να μην είναι εμπαθής, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Για να γίνει αυτό, τα λάθη που μπορεί να της κοστίσουν, πρέπει να περιοριστούν όσο γίνεται. Και σε αυτό, η ανάδειξη όσων έχουν γίνει, μόνο όφελος έχει.

ΥΓ: Έτσι κι αλλιώς τα συζητάμε πολλές φορές και μεταξύ μας, αλλά νιώθω την ανάγκη  να εκφράσω την διαφωνία μου, με την άποψη που εξέφρασε ο Σταύρος για τον Δέλλα. Πως δηλαδή με την αποχώρηση του Δέλλα, ανακόπηκε μια πορεία που έφερνε την δημιουργία ενός  συνόλου με σταθερό κορμό, που μπορούσε  να αναπτύξει συνοχή, να βγάζει αυτοματισμούς, να έχει σύνδεση μέσα στο γήπεδο.

Πρώτα απ’ όλα την συνοχή που έχει παρουσιάσει η ΑΕΚ στα καλά παιχνίδια με Πογέτ και Χιμένεθ, δεν την έχει παρουσιάσει κατά την γνώμη μου, με κανέναν άλλον.

Κατά δεύτερο λόγο, ο Δέλλας κρίνεται κατά βάση με τεκμήριο την εικόνα της Β’ Εθνικής. Χωρίς ανταγωνισμό δηλαδή. Με κορυφαίες στιγμές τα παιχνίδια κυπέλλου με Ατρόμητο και ΟΣΦΠ στο Φάληρο, που όντως η ομάδα ήταν εντυπωσιακή και είχα αποκτήσει κι εγώ πολλές ελπίδες. Αλλά επρόκειτο τελικά για αναλαμπές, όπως αποδείχθηκε.

Ωστόσο ακόμη και στην σεζόν της Β΄Εθνικής, η ομάδα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Και μάλιστα με την Β’ Εθνική να γίνεται τότε σε δύο ομίλους και πολλές ομάδες στον όμιλο της ΑΕΚ, να είναι ακόμη πιο κάτω από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της στην Β’ Εθνική, τις πρώτες έξι αγωνιστικές, ήταν τραγική. Θυμάστε το Αίγιο; Θυμάστε τον Αχαρναϊκό στην Ριζούπολη; Θυμάστε τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ; Θυμάστε στα Χανιά;

Θυμάστε άλλα παιχνίδια που ακολούθησαν, όπως με τους Τράχωνες στην Καισαριανή, με την Ερμιονίδα εκτός, στην Ριζούπολη με τον Απόλλωνα; Με την Παναχαϊκή εντός κι εκτός, σε όλα τα ματς που έδωσε, ήταν καλύτερη η ΑΕΚ; Για κάντε προσπάθεια να ανατρέξετε στα ματς.

Που παρουσίαζε τότε εικόνα συνοχής με αυτοματισμούς η ΑΕΚ; Που έπαιζε παραγωγικό επιθετικό παιχνίδι; Δεν είναι επιθετικό παιχνίδι η ανούσια κατοχή. Πόσο μάλλον με αντιπάλους σαν αυτούς που είχε τότε.

Θυμάστε την ομάδα από την ρεβάνς με τον ΟΣΦΠ μέχρι το τέλος της σεζόν; Θυμάστε τα play off; Θυμάστε την αγανάκτηση για την εικόνα της σε σταθερή βάση;

Να πάμε και στην Super League. Θυμάστε τις επτά αγωνιστικές που η ΑΕΚ ήταν με τον Δέλλα στον πάγκο; Πρεμιέρα με Πλατανιά, με ματς που μας πήγε πολύ η μπάλα για να καθαρίσει και μετά το Δράμα. Θυμάστε την Ξάνθη; Θυμάστε τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ; Θυμάστε την Βέροια; Θυμάστε την τραγωδία στην Τούμπα που από τύχη γλιτώσαμε τον διασυρμό; Θυμάστε τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ με την στραβοκεφαλιά του Κρισάντους;

Ποια ομάδα; Ποιο ποδόσφαιρο;

Κατά ένα περίεργο λόγο έχει μείνει σε πολύ κόσμο μια εικόνα, πως επί Δέλλα έπαιζε η ΑΕΚ καλύτερο ποδόσφαιρο. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά ούτε καν πως στην πλειοψηφία των παιχνιδιών για όποιον κάτσει να το θυμηθεί, βγάζαμε το χτικιό και καμιά ωραία μπάλα δεν έπαιζε η ομάδα.

Για να μην πάω στην Γ’ Εθνική και γελάσει ο κάθε πικραμένος, με ό,τι θυμηθούμε…

28 Σχόλια

 1. Για τα περισσότερα σχολια των οπαδων ενα εχω να πω. Αν δεν στηριξουμε εναν προπονητη για πολλα χρονια , με τα καλα και τα κακα του , ειδικα οταν η ομαδα δεν ειναι με παιχτες της επιλογης του ,δεν θα δουμε ποτε ομαδα. Οσο για την κριτικη των δημοσιογράφων κατα ριπας ειναι πασιφανες οτι δεν υπαρχει καμια ανανεωση για μανολο τουλάχιστον προς το παρόν. Επικοινωνιακοι ηταν οι λογοι.

  • Eίναι δυνατόν να μην υπάρχει ανανέωση και ο Μανόλο να ανακοίνωσε στους παίχτες του ότι συνεχίζουν μαζί και του χρόνου;

 2. Το ροστερ ειναι καλο, αλλα ελλειπες.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ με παικτες με προσωπικοτητα, που να ειναι και γρηγοροι[πηξαμε στις αργοκαρουτες αινταρεβιτς, γιοχανσον, μπακασετα]Να αλλαξει οπωσδηποτε αυτο το εκνευριστικο αλλα και ανουσιο παραλληλο ποδοσφαιρο,με την μπαλλα πισω σε πρωτη ευκαιρια

 3. Εγώ διαφωνώ με πολλούς που γράφουν εδώ . Το ρόστερ της ομάδος είναι πολύ καλό , γιατί αν δεν γινόταν οι διοικητικές χαζομάρες με τους προπονητές , και ερχόταν απο την αρχή ένας καλός προπονητής και δεν γινόταν οι γκέλες οι γνωστές τώρα θα είμασταν πρωταθλητές. Στην ομάδα υπάρχουν 25 παίκτες. Ολοι είναι καλοί . Βασικούς και αναπληρωματικούς τους κάνει ο εκάστοτε προπονητής και κατά την γνώμη μου και μερικοί αστάθμητοι παράγοντες. Μάνατζερς διοίκηση. Ο Χιμένεθ μεγάλο λάθος η διαχείρηση του ρόστερ και το περίφημο ροτέισον. Για να μην πέσουμε σε λακούβες δεν κατεβάζεις την ομάδα με 7-8-9- αλλαγές αλλά με 3-4 .Εκτός και αν θές να κάψεις ορισμένους. Δεν βάζεις Μπακασέτα η Μπακάκη η Βινίσιους η Αλμέευδα η Πέκχαρτ μία φορά το δίμηνο βασικό και σε πλήρη ροτέισον. Τους βάζεις στην ομάδα πιο συχνά και χωρίς πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Αυτο είναι καλλίτερο για την ομάδα και τους παίκτες. Αυτό λέει η λογική . Αν π.χ. Έπαιζε χθές με Πανιώνιο αντί για Αιντάρεβιτς ο Μπακασέτας η ακόμη ο Μπακάκης αντί Γκάλο , θα γινόταν χειρότερα απο ότι έγινε; Με λίγα λόγια οι παίκτες δεν είναι καλοί μόνο στις νίκες και κακοί στις ήττες. Αυτή η εντύπωση υπάρχει εδώ στο σάιτ που γράφουμε. Η γνώμη μου η ομάδα με 4 ποιοτικές μεταγραφές και ΣΩΣΤΗ διαχείρηση του ρ´οστερ την νέα χρονιά θα πάρουμε τον τίτλο. Πως είναι δυνατόν ο Μπακασέτας , ο Ανέστης ο Γιόχανσον ο Μπακάκης ο Μάνταλος να ξέχασαν την μπάλα και να έγιναν κακοί και να χάνουν απο τον Πανιώνιο;

  • Αλέξανδρος

   Το θέμα είναι πως δεν τους εμπιστεύεται και αυτό υπάρχει λόγος που συμβαίνει. Σε πόσα ματς σε ικανοποιησε ο Μπακάκης?
   Συνεχώς τραυματίζεται και όταν τον βάζει είναι στην καλύτερη μέτριος. Δεν είναι τυχαίο που δεν τον εμπιστευόταν ούτε ο Δέλλας που είχε τόσο κόλλημα με τα «δικά μας παιδιά».
   Απο απέναντι ο Βίνι δεν ξέρει άμυνα ο άνθρωπος. Δηλαδή αντί να κοιτάξει η ομάδα πώς α κερδίσει θα τρέχει η μισή άμυνα και το κέντρο να καλύψουν το Βίνι που ξεχνάει να γυρίσει στη θέση του.
   Κάνεις λάθος. Δεν έχει πολλούς καλούς παίκτες η ομάδα. Οι περισσότεροι είναι μπαλώματα κάτω του μετρίου, και οι 2-3 καλοί που υπάρχουν δέ μπορούν κάθε φορά να τραβάνε και τους υπόλοιπους.
   Γι’αυτό λέμε πως η ομάδα δεν έχει προσωπικότητα. Διότι περιμένουμε κάθε φορά απο 1-2 κούκους να φέρουν την άνοιξη.

   • Το σχόλιό μου φίλε μου δεν αναφέρεται στον Μπακάκη η στον Μπακασέτα , αλλά γενικά στην ΑΕΚ .Αφου ανέφερες για τον Μπακάκη , ππαίκτηςςς που δδδεν εεέχει συνεεεχόμεναααα παιγνίδιααα δεν μπορείς να τον κρίνεις. Μπορείς να κρίνεις Μααάνταλο , Βραααάνιες κτλπ. Κρίνε μου τηνεμφαάνισσσσση του Γκααααάλο και εάν είσαι ευχαριστημένος .

    • Αλέξανδρος

     Ο Γκάλο έβγαλε όλη τη χρονιά μόνος του. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να παίζει στα κόκκινα και να είναι πάντα καλός.
     Φυσικά έπαιξε και καλά και μέτρια και άσχημα. Αλλά το γεγονός οτι κανένας προπονητής δε ρισκάρει με το Μπακάκη ούτε καν στα αδιάφορα ματς ή στο κύπελλο, αυτό σίγουρα κάτι λέει.

    • Δεν θέλω να γίνω συνήγορος κανενός παίκτη , ανέφερες ότι δεν τον εμπιστευόταν ούτε ο Δέλλας που ήταν παιδί του , ποδοσφαιρικά εννοώ, Λάθος μεγάλο. Στους αγώνες που ήταν στον πάγκο ο Δέλας στην Α εθνική ο Μπακάκης δεν είχε επανέλθει ακόμη απο τον χιαστό. Αυτό για την αλήθεια.

     • Αλέξανδρος

      Όπως γνωρίζουμε η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να γίνει φυτώριο, ούτε να δίνει άπειρες ευκαιρίες μέχρι να μάθει ο κάθε Μπακάκης πώς να κάνει κοντρόλ και τα βασικά της σέντρας και της πάσας.
      Οι ευκαιρίες που δίνει στους αναπληρωματικούς είναι λίγες, και αν δεν τις αρπάζουν απ’τα μαλλιά κακό του κεφαλιού τους. Πόσο μάλλον σε παίκτες που τραυματίζονται ακόμα και όταν δένουν τα κορδόνια τους πχ.
      Απο κει και πέρα το λάθος της ΑΕΚ είναι πως ενω δεδομένα δεν τους εμπιστεύεται, παρόλα αυτά τους κρατάει επειδή πληρώνονται χαμηλά συμβόλαια, με αποτέλεσμα να «βολεύονται» και οι δυο πλευρές και να καταντά η ομάδα δημόσιο.

  • Απο τους παικτες που πηραν σβηστο διπλο στην Τουμπα με ωραια μπαλα στο 1ο 25λεπτο μονο οι τραυματιες Μανταλος-Γαλανοπουλος και ο Λαζαρος δεν ξεκινησαν κοντρα στον Πανιωνιο.Οι αλλοι 8 επαιξαν κανονικα και μαλιστα με το ιδιο συστημα.Εκτος απο τον Αραουχο ο οποιος πηγε εξτρεμ κινηση που αποδειχτηκε μεγιστη πατατα.Δεν το λες λοιπον και βαθυ ροτεισον.Τα 2 αυτα ματς λοιπον απεδειξαν το προβλημα του ροστερ που δεν ειναι οτι δεν εχουμε καλους παικτες με την καθαρα «παικτικη» εννοια.Δεν ειναι οτι δεν ξερουν μπαλα.Μια χαρα μπαλα ξερουν.Δεν ειναι κανεις τους ουτε Κρισαντους,ουτε Ζεραλντο Αλβες,ουτε Ασκαρατε.Εκει συμφωνουμε.Το προβλημα ειναι αφενος πνευματικο και αφετερου εχει να κανει με το γεγονος πως εδω και 2 χρονια η ομαδα αδυνατει να αποκτησει διαρκεια στο παιχνιδι της ειτε παιζει 90 λεπτα τη βδομαδα ειτε 90 λεπτα καθε 3 μερες.Πνευματικο διοτι με εξαιρεση καναν Βρανιες και καναν Λαζαρο ολοι οι υπολοιποι εχουν αγωνιστικη συμπεριφορα δημοσιου υπαλληλου.Εξω φτωχεια και καημοι,Οσα πανε κι οσα ερθουν.Νοοτροπια νικητη μηδεν.Γι αυτο εκτος εδρας παιρνουμε νικες με το σταγονομετρο,γι αυτο οποτε παμε να πιασουμε ή να διατηρησουμε μια πρωτια κανουμε μαγκα καθε πιθανο χωριο και συνοικια.Τελος το προβλημα της διαρκειας το αντιλαμβανομαι ως πιο συνθετο και δεν μπορω να πω οτι φταιει ο ταδε ή ο δεινα παραγοντας.Ειναι ομως το Νο1 συστατικο του πρωταθλητισμου.Οσα ντερμπι και να παρεις αν δεν εχεις διαρκεια στην αποδοση και στο παιχνιδι σου να χτισεις πανω της ψυχολογικα και βαθμολογικα θα εισαι μονιμα τριτοτεταρτος

   • Αλέξανδρος

    Kαταντήσαμε μια ομαδίτσα που ζει και αναπνέει για να κερδίζει τον ολυμπιακό και μετά χαλαρώνει.
    Σαν την κόντρα του άρη με τον παοκ καποτε

    • Mike, το χαρακτηριστικό του μέτριου παίκτη, δεν είναι μόνο τα προσόντα του (ακόμα και τα τεχνικά). Αυτά τα έχουν πολλοί παίκτες. Επιπρόσθετα, δεν ψάχνουμε για παίκτες γενικώς αλλά για παίκτες που θα δώσουν πρωταθλήματα. Επομένως, πέραν των αυτονόητων, που και αυτά πολλοί παίκτες μας δεν τα έχουν, ζητείται η νοοτροπία. Η οποία νοοτροπία του θα σκυλιάσω για να μην χάσω ούτε στο τάβλι, οδηγεί σε μια προπαρακευή και αγωνιστικότητα και σταθερότητα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για συνεχείς καλές εμφανίσεις, η μεγάλη σειρά των οποίων οδηγεί σε πρωτάθλημα. Έναν, δύο, πέντε ή και 10 καλά ματς, μπορεί να κάνει σχεδόν οποιοσδήποτε σχετικά καλός παίκτης μέσα στη σεζόν. Πρωτάθλημα όμως θα πάρεις με αυτόν που κάνει πάνω 20 και στα υπόλοιπα δεν θα πέσει κάτω από κάποια στάνταρ. Αυτό το πράγμα, είτε το έχει ο παίκτης είτε όχι από μικρός μπορώ να πω. ΤΟ να σε κάνουν οι συνθήκες να παίξεις 2-3 μάτς καλά, ΔΕΝ φτάνει για ομάδες πρωταθλητισμού. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να ψάχνεται στους παίκτες που έρχονται στην ομάδα αλλά…..

     • Αλέξανδρος

      George πού να το βρούνε αυτά τα χαρακτηριστικά γυρολόγοι, ανακυκλωμένα υλικά και αιώνια ταλέντα χωρίς φιλοδοξίες?
      Ενα απέραντο δημόσιο είναι η ΑΕΚ, και περιμένουμε απο 2-3 παίκτες να πάρουν στην πλάτη τους υπόλοιπους 20.

     • **Αυτά τα γράφω γιατί το προχθεσινό παιχνίδι, δείχνει επακριβώς και το πρόβλημα. Δηλαδή αν δεις τα στατιστικά, η ομάδα έκανε περισσότερα λάθη στις μεταβιβάσεις από τις σωστές!(απίστευτο και όμως αληθινό) (κατά τα άλλα φταίει ο προπονητής). Αν δεις τα στατιστικά του πρωταθλήματος θα φρίξεις. Υπάρχουν παίκτες που τα λάθη τους είναι πιο πολλά από τα σωστά, τη στιγμή που μια καλή ομάδα δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 75% μην πω και 80% στις σωστές μεταβιβάσεις (και δεν μιλώ για πάσες υπό πίεση ή υπό πρέσιγκ γιατί θα βάλω ταυτόχρονα και τα κλάματα). Να ξέρεις ότι όταν μιλώ για μυρωδιάδες (κάποιους), ξέρω επακριβώς τι λέω. Ο θεωρητικά πιο τεχνίτης σου παίκτης, δεν έχει πάνω από 60% στις σωστές πάσες.

      • Αλέξανδρος

       Καλά άστο.. ας μην πιάσουμε επιστημονικά το θέμα, κάνει τζιζ. Η στατιστική είναι εχθρός της ΑΕΚ 😛

 4. ροστερ πρωταθλητισμου

  Καταρχην να ξεκαθαρισω πως δεν θεωρω καταλληλο για την ΑΕΚ εναν τοσο ριψοκινδυνο προπονητη οπως ο Μανολο.

  Εχω ομως την υποψια πως η συμπεριφορα του Χιμενεθ δεν οφειλεται κυριως στη γνωμη του για τους παικτες και το αν τους θεωρει ισοτιμους ωστε να πιστευει πως με μια 11αδα θα παρει διπλο στην τουμπα και με τους αλλους 11 θα κερδισει αερα τον Νιονιο.
  Θεωρω πως αυτο που συμβαινει, που ειναι καρμπον οτι στην πρωτη του θητεια, που επαιρνε διπλο στην Τουμπα και τρεις μερες μετα με 6 αλλαγες αρπαζαμε 6 στο Καραϊσκάκη, οφειλεται εν μερει στο ριψοκινδυνο του χαρακτηρα του που μας πληγωνει αλλα και στην εμφυτη υπεροψια που διακατεχει προπονητες απο μεγαλες σχολες.

  Η γνωμη μου ειναι οτι ενας προπονητης απο τις μεγαλες σχολες του ευρωπαικου ποδοσφαιρου (Ισπανια,Αγγλια,Γερμανια,Ιταλια) με αξιολογο βιογραφικο σε κορυφαιο επιπεδο, οπως ο Χιμενεθ, οσες κατραπακιες και αν εχει φαει, οσους μηνες και αν ειμεινε ανεργος, παντα θα θεωρει μια δουλεια στην Ελλαδα σαν να πηγαινει ξανα στο γυμνασιο διδακτορικος φοιτητης, σαν να δουλευει στην ακαδημια μιας κορυφαιας ευρωπαικης ομαδας. Δεν λεω οτι μας σνομπαρει ή μας δουλευει, λεω οτι στο υποσυνειδητο του μετα απο μια τοσο ευκολη νικη επι του 2ου ΠΑΟΚ θα λεει πως αν αυτο ειναι το επιπεδο τους τοτε χωρις ιδιαιτερη προετοιμασια, χωρις να πολυκανω και σκαουτινγκ/βιντεο/τακτικη, ή ακομα και απαρασκευαστος, βαζοντας οποιους γουσταρω τον εχω στον αυτοματο πιλοτο τον 5ο πανιωνιο. Οσο αντιεπαγγελματικο και ακουγεται κανεις που εφτασε σε ενα επιπεδο στην καριερα του δεν ασχολειται πλεον με τοση λεπτομερεια σε τοσο χαμηλοτερο επιπεδο.
  Εκει ειναι που χρειαζεται μια διοικηση να συμμαζεψει την ομαδα ακομα και μονη της συνεπικουρωντας τον, αλλα με τη μουχλα που υπαρχει στην πεπαλαιωμενη διευθυνση του αθλητικου τμηματος της ομαδας ποιος ασχολειται να τρεχει να προλαβει τις καταστασεις πριν ερθουν τα προβληματα…

  • Οι προπονητές αυτοί έχουν μάθει να στηρίζονται σε ΟΛΟ το ρόστερ, αφού και ο τελευταίος κάνει τουλάχιστον κάποια minimum, Και κάπως έτσι κάνουν και το rotation και τη διαχείριση του υλικού τους κ.λπ. Στην ομάδα μας δεν υπάρχει αυτό αφού ακόμα και κάποιοι βασικοί δεν είναι πλήρεις και σταθεροί παίκτες, πόσο μάλλον οι παγκίτες. Όμως, δεν μπορείς να παίζεις μόνο με 11 παίκτες. Όταν αποκτήσουμε με τον καιρό πλήρες και καλό ρόστερ, τότε όλες αυτές οι κουβέντες θα φαίνονται αστείες.
   Επίσης, αν δεν είχε κάνει κάποιες αλλαγές και κερδίζαμε με 3-0 το νιόνιο αλλά σου τραυματιζόταν κανάς Λάζαρος και κανάς άλλος και τους έχανες μέχρι τέλους πλει οφ, ΟΛΟΙ θα έλεγαν γιατί τους έβαλε στο πιό εύκολο ματσάκι και δεν τους κράταγε για τα ντέρμπυ. Τα ίδια και με Μπακασέτα κ.λπ. που δεν έχει κάνει σχεδόν ούτε ένα καλό ματς μέχρι σήμερα.
   Δεν νομίζω ότι μας σνομπάρει ο Μανόλο.

   • ροστερ πρωταθλητισμου

    Συμφωνω στην πρωτη σου παραγραφο. Ουτε εγω πιστευω οτι μας σνομπαρει υποσυνειδητα το λεω ισως οτι του βγαινει.
    Για το θεμα του ροτασιον δεν συμφωνω. Οταν εχεις τετοια νικη στο πρωτο ματς δεν την ρισκαριες, πας στο φουλ να την κεφαλαιοποιησεις ειδικα οταν ξερεις οτι ο ΠΑΟΚ, ο βασικος αντιπαλος, μαλλον θα χασει (οπως παντα οταν κατεβαινει) και θα μπορεσεις να του φυγεις με +3 και να εχεις καβατζα για τυχον στραβωμα με τον ΠΑΟ. Ξεκινα δυνατα και αλλαξε τους μετα δεν ειναι δυνατον να κατεβαινεις ετσι με 2 εσωτερικα φαφ και εναν που μονο κοβει με τον Πανιωνιο που θα σε παιξει ταμπουρι. Δεν ειναι μονο οι παικτες ειναι και το συστημα που ειναι λαθος. Σου λεει οτι και στην τουμπα μην σκαμε τωρα, παμε παραλια για Ελλαδα καλο ειναι. Γι αυτο μιλαω για ελειψη προετοιμασιας απο πλευρας του.

    • Εκ του αποτελέσματος θα πρέπει να δεχθώ την παρατήρησή σου, αν και με όποιο σύστημα είναι αδιανόητο να μην αλλάζουν ούτε δύο πάσες τα παραχαϊδεμένα μας.

  • Αλέξανδρος

   Συμφωνώ απόλυτα. Αυτό έβγαζε ο Χιμένεθ και στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ, απλά τότε ήταν πιο έντονο. Αυτή τη φορά το έχει μαζέψει λίγο.
   Το κακό είναι πως επειδή συμβαινει υποσυνείδητα, η «έμπνευση» του βγαίνει εκεί που δεν το περιμένεις.
   Κάπως έτσι την πάτησε με το νιόνιο. Σου λέει αφού κερδίσαμε άνετα τον παοκ, ποιός νιόνιος τώρα. Βάλε εκεί τον Αραούχο να καθαρίσει.
   Και άφησε την ομάδα στην τύχη της στο α’ ημίχρονο. Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις πως τίποτα δεν πάει καλά και να περιμένεις το ’50 να κάνεις έστω μια αλλαγή, σπαταλώντας 40′ με πασούλες ανάμεσα σε Σιμόες-Αϊντάρεβιτς-Τσιγκρίνσκι. Την κάνεις την αλλαγή στο ’20, στο ’30. Τί φοβάσαι δηλαδή? μη σου κρατήσει μούτρα ο Αϊντάρεβιτς?
   Στο β’ ημίχρονο ο πανιώνιος σου έχει πάρει ηδη τα μέτρα και κάνει καθυστερήσεις μέχρι και για να φυσήξει τη μύξα του. Τί είναι να περάσουν 45′ με συνεχείς βουτιές και ψευτο τραυματισμούς? εκνευρίζεις τον άλλον, τον τρώει το άγχος και σχολάει το πανηγύρι.
   Αυτό το έβγαζε και ο Φερέρ, αυτή την υποσυνείδητη υπεροψία. Γι’αυτό είχαμε φάει αρκετές σφαλιάρες και μ’αυτόν, παρόλο που ο άνθρωπος είναι καθηγητής της μπάλας.
   Αλλά με ένα Φερέρ δέχομαι να φαω σφαλιάρες γιατί το έργο που θα αφήσει συνολικά θα είναι απείρως μεγαλύτερο.
   Ο Χιμένεθ μπορεί να αφήσει πίσω κάτι, κάποιο έργο? μπορεί να σε φτάσει στον πρωταθλητισμό?
   Θα το δούμε..

 5. Κώστας Κ.

  Πρέπει όμως να παραδεχτείτε ότι επί Δέλλα η ομάδα κατέβαινε με «ορθολογικό» σχήμα. Πιθανώς γιατί ο Δέλλας δεν ήξερε τίποτε άλλο. Πιθανώς γιατί φοβότανε το όποιο ρίσκο. Πιθανώς γιατί «κόλλαγε» σε αυτό και δεν ήταν σε θέση να το αλλάξει όταν «στράβωνε» το ματς. Για όποιο όμως λόγο, δεν έπαιζε ο καλύτερος σέντερ φορ εξτρέμ, δεν έπαιζε στο κέντρο χωρίς τροφοδότη της επίθεσης, αλλά με τροφοδότη της ..άμυνας, δεν κάθιζε τους πιο φορμαρισμένους (εξτρέμ) στον πάγκο. Και δεν έστριβε κάθε φορά τη δεκάρα για το ποιος θα παίξει τερματοφύλακος, έπαιζε ο σχετικά καλύτερος. Καλά, το τελευταίο σε παρένθεση, γιατί σήμερα δεν υπάρχει καλύτερος, μόνο λιγότερο κακός. Αυτός που χειρότεψε λιγότερο μετά χρόνια ή χρόνια στην ΑΕΚ. Δυστυχώς.

 6. Όσο και αν διαφωνώ για χθες, δηλαδή οι επιλογές και το στήσιμο Μανόλο είναι δευτερεύον μπροστά σε άλλες παθογένειες της ομάδας, οι οποίες παρεπιμπτόντως δεν βγήκαν στο χορτάρι για πρώτη φορά φέτος, ΚΑΝΕΝΑΣ χωρίς κριτική και πάνω από την ΟΜΑΔΑ.
  Για Δέλλα είναι αστείο να συζητάμε. Όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, έγραφα τότε (γ’ προς β’) ότι έμεινε στην ιστορία χάνοντας σε μια χρονιά 2 φορές η ΑΕΚ από ομάδα γ’ εθνικής! (η μια στο κύπελο). Ρε ούτε ντάμπλ στη γ’ ρεεεεε! Στη β’ αρχίσαμε και τα κολύρια και στην α’ ευτυχώς που δεν πάθαμε και καμιά ανακοπή.

 7. Μπαλα από την ομάδα δεν εχουμε δει τα 2 τελευταια χρόνια,ειμαστε υπερβολικά αργοί χωρίς ουτε ενα δεκάλεπτο να μπορουμε να πνιξουμε τον αντιπαλο.Αν θυμηθω πιο καλα μόνο στο εντός εδρας παιχνίδι με τον Παναθηναικό στο 2ο ημιχρονο η ομάδα εδειξε κατι απο τον παλιο της χαρακτηρα.

 8. Σε κάθε ομάδα αυτός που τα ακούει πρώτος είναι ο προπονητής αλλά όταν εδώ και 2 χρόνια βλέπουμε τα ίδια κενά στο ρόστερ και μερικούς παίκτες που δεν μπορούν πρέπει να ξεκινήσει η κριτική από το ρόστερ…προσωπικά τον Χιμένεθ θα τον κρίνω του χρόνου που θα έχει κάνει δική του προετοιμασία και μεταγραφές αλλά τους παίκτες που βλέπουμε εδώ και δύο χρόνια η μερικούς περισσότερο και έχουμε πλήρης εικόνα στο αν μπορούν η όχι τότε θα πρέπει να κάνουμε και εκεί κριτική…για μένα η χρόνια χάθηκε από την προετοιμασία που δεν έγινε το καλοκαίρι και από τον αστείο προγραμματισμό που έπαιρνε παίκτες απλά για να πάρει…

  ΥΓ1 Δεν ξέρω αν ισχύει η όχι αλλά μερικοί λένε ότι στο τέλος της σεζόν εμφανίζονται όλα τα στραβά της προετοιμασίας…

  • Αλέξανδρος

   Σε εμάς δεν ισχύει αφού τα στραβά της προετοιμασίας τα είδαμε απο την 3η αγωνιστική

 9. Αλέξανδρος

  Ακριβώς αυτό έγραψα και γω στον Σταύρο.
  Το μόνο που βλέπαμε με Δέλλα ήταν αυτές οι εκνευριστικές πασούλες απο τα χαφ πίσω στα μπακ και ξανά-μανά τα ίδια.
  Αυτό κάποιοι το ονόμασαν «ανάπτυξη». Ίδιο μοτίβο με το χτεσινό ήταν η «ανάπτυξη» του Δέλλα. Απο τότε ξεκίνησε, και οι παίκτες που είναι ακόμα στην ομάδα το παίζουν και σήμερα. Δηλαδή Σιμόες, Γκάλο, Γιόχανσον κτλ. τόσο μπορούν, τόσο παίζουν.
  Με τον Δέλλα πολύς κόσμος τρώει φιλότιμο επειδή είναι «δικό μας παιδί» παραβλέποντας πως απέτυχε και στον Ατρόμητο και παραλίγο να τους ρίξει κατηγορία, και είναι εδω και καιρό άνεργος.
  Συμφωνα με ορισμένους μάλιστα έπρεπε να κρατήσουμε τον Δέλλα στην ΑΕΚ μέχρι να μάθει επιτέλους τα βασικά της προπονητικής.

 10. Επιβάλλεται να τα ακούει σε γκέλες του ο Μανόλο.Ασυλία δεν εχει κανένας μέσα στην ΑΕΚ και σε κανένα πόστο απ’ όπου την υπηρετεί.Όπως επιβάλλεται να του αποδίδονται τα εύσημα,όταν το αξίζει ο Χιμένεθ μα κι οποιοσδήποτε.Ότι έχει κάνει σημαντικά λάθη χθες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα,δεν σημαίνει πως δεν του αναγνωρίζεται η πολύ καλή του δουλειά από τον Γενάρη κι ότι δίκαια παρέμεινε στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν.Για Δέλλα θα συμφωνήσω Τάσο,δεν πέτυχε στην ΑΕΚ.Αρκετοί όταν έφυγε και συγκρίνοντας με Πογιέτ,έλεγαν για τη κατοχή μπάλας επί Δέλλα.Τι να το κάνεις όταν αυτή είναι ανούσια και δεν μετουσιώνεται σε αποτέλεσμα;Την καλύτερη ΑΕΚ επί εποχής Μελισσανίδη,σ’ αυτή τη τρίτη του θητεία στην Ένωση,την είδαμε με Χιμένεθ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *