Τελευταία Νέα

Ο πήχης του Μελισσανίδη

O Tάσος Καπετανάκος blogάρει ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων του Μελισσανίδη για την ΑΕΚ

Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από αυτή την χρονιά. Τρίτη με μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα, χαμένη σε έναν τελικό ιδανικών αγωνιστικών συνθηκών. Και ας πέρασε στους ομίλους του Champions League μέσα στην ίδια σεζόν. Η ΑΕΚ μεγάλωσε, το γόητρο της πια δεν… ανέχεται αποτυχίες τέτοιου είδους και ας κέρδισε κάτι πολύ μεγάλο στο ξεκίνημα της χρονιάς. Και αυτό είναι το καλό, σημαίνει πρόοδος. Είναι έργο Μελισσανίδη. Αυτός της έδωσε ξανά υπόσταση, τίτλους, την έκανε δυνατό παίκτη στην σκακιέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ρυθμιστή των εξελίξεων, της φτιάχνει το γήπεδο της, της μεγαλώνει-εκσυχρονίζει το προπονητικό κέντρο. Αλλά κάνει και λάθη. Και πολλές φορές μεγάλα και κομβικά. Και φέτος έκανε μπόλικα.

Εκτίμησε λάθος τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη όπως πολλοί μας, «διάβασε» κακώς-κάκιστα τα δεδομένα της σεζόν, δεν καλύφθηκαν επαρκώς ή καθόλου οι μεγάλες απώλειες του καλοκαιριού, ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν πέτυχε όσα περίμενε και χρίζει έμπρακτης στήριξης, ενώ εξωαγωνιστικά η ΑΕΚ έμεινε εκτεθειμένη σε πολλούς τομείς (κορυφαίο ζήτημα οι εύκολες τιμωρίες ενώ οι άλλοι περνούσαν… λάδι) και έβλεπε τον ΠΑΟΚ να αλώνει πολλά σημαντικά κομμάτια έξω από το χορτάρι.

Λύμπε και Μανόλο

Η σεζόν τελείωσε και ο υπεύθυνος για την φετινή αποτυχία Δημήτρης Μελισσανίδης έχει μπροστά του σημαντικές αποφάσεις. Μανόλο Χιμένεθ, Νίκος Λυμπερόπουλος, μπάτζετ. Ξεκινάω από τα πιο εύκολα. Τεχνικό διευθυντή μέσα Μαΐου δύσκολα αλλάζεις, είναι πολύ επικίνδυνο ενώ ξεκινάς να στήνεις μια νέα ομάδα. Δύσκολο να το κάνει θαρρώ. Προπονητή μπορείς να αλλάξεις. Πολύ εύκολα. Αν έχεις πειστεί ότι ο Ισπανός δεν κάνει για αυτό που θες και έχεις διάθεση να φέρεις καλύτερο και πιο έτοιμο. Εδώ η μπάλα είναι αποκλειστικά στα πόδια του Μελισσανίδη και είναι όλα ανοιχτά πιστεύω. Οπως και στο μπάτζετ πολύ περισσότερο είναι απόφαση του. Η ΑΕΚ πρέπει να δαπανήσει δεδομένα περισσότερα, να αγοράσει ποιοτικότερους παίκτες να ξεκινήσει τον επόμενο κύκλο για την ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο. Αδιαπραγμάτευτο.

Πρώτος ο Μελισσανίδης τρελάθηκε με αυτό που είδε το Σάββατο, πρώτος θέλει να δει ομάδα τίτλων στην «Αγιά Σοφιά». Η μπάλα είναι στα πόδια του. Αποκλειστικά. Χωρίς εισαγωγικά και παρενθέσεις. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν ξεμακραίνει. Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη έχει βάλει αγωνιστικές βάσεις. Η δική του ΑΕΚ δεν είναι για πέταμα, δεν θέλει ξήλωμα. Βάζει τις βάσεις για το μέλλον της με γήπεδο και προπονητικό κέντρο, αλλά αγωνιστικά η ΑΕΚ θέλει πολλά και πολύ σύντομα. Το καλοκαίρι με δύο ματς χωρίς κόσμο στην Ευρώπη και απαίτηση για πρόκριση στους ομίλους του Europa League είναι δύσκολο. Και πρώτος ο Μελισσανίδης πρέπει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Αυτός βάζει τον πήχη εκεί που θέλει.

ΥΓ: Ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και όχι εν θερμώ αποφάσεις. Με αυτό ξεκινάμε και προχωράμε. Η ΑΕΚ δεν καταστράφηκε, δεν θα καταστραφεί.

Δείτε επίσης

Μαθήματα νοοτροπίας

Ο Τάσος Καπετανάκος στο enwsi.gr βάζει κάτω τα... καλά που κάνει ο Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ