Μια ενδεκάδα με πέντε χαφ

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι το μοντέλο Καρντόσο, με ονόματα και θέσεις

Τέτοια εποχή πέρυσι η ΑΕΚ είχε πάρει τον Αλμπάνη, τον Οικονόμου και τον Γιαννίκογλου. Τρεις μεταγραφές. Φέτος, μαζί με τον Ντέλετιτς που είναι κλεισμένη υπόθεση, έχει κάνει επτά. Πέρυσι από τις τρεις μεταγραφές, καμία δεν ήταν εισήγηση του προπονητή και μόνο ο Οικονόμου είχε την έγκριση του προπονητή. Τώρα ο Ζεράλδες, ο Σιμάο και ο Παουλίνιο είναι απολύτως επιλογές Καρντόσο, ο Βράνιες ήρθε με την έγκριση του προπονητή και μόνο ο Ντέλετιτς, ο Αθανασιάδης και ο Σαμπανάζοβιτς, είναι μεταγραφές που έγιναν πριν ξεκινήσει η εποχή του Πορτογάλου στην ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει, τουλάχιστον, πως η ΑΕΚ κινήθηκε γρηγορότερα από πέρυσι και πολύ περισσότερο πάνω στις επιθυμίες του προπονητή.

Και κάτι ακόμα σχετικά με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση του. Στην ΑΕΚ το παλεύουν για να κλείσουν και τον μεσοεπιθετικο και τον φορ τόσο εγκαίρως, ώστε αμφότεροι να βρίσκονται στο Κίελτσε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αν τα καταφέρουν και αν όπως προκύπτει από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η μεταγραφή είτε του μεσοεπιθετικού, είτε κυρίως του φορ, θα είναι μεταγραφάρα, τότε στο κομμάτι του προγραμματισμού, όλα θα έχουν πάει όπως το καλοκαίρι του 2017 και ενδεχομένως ακόμα καλύτερα. Οψόμεθα και πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Καρντόσο στην επίσημη παρουσίαση, μπήκε στην διαδικασία να κάνει μια πρώτη ανάλυση αυτού του μοντέλου. Μια λεπτομερή παρουσίαση, η αλήθεια είναι. Επίσης όλοι όσοι έχουν μπει στη διαδικασία να μελετήσουν με αριθμούς τα πεπραγμένα των ομάδων του Καρντόσο, έχουν μια πρώτη εικόνα για όσα έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος να κάνει μέσα στο γήπεδο.

Τώρα που έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην μεταγραφικές επιλογές της ΑΕΚ, είναι ακόμα πιο προφανές, πόσο διαφορετικό και πέρα απ’ οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι αυτό που θέλει να παρουσιάσει ο νέος προπονητής. Το ξεκαθαρίζω για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Δεν σπεύδω να γράψω αν αυτό που θα παρουσιάσει θα είναι πολύ καλό, μέτριο ή πολύ κακό. Αυτό θα φανεί μόνο στο γήπεδο. Σίγουρα όμως, θέλει να φτιάξει κάτι εντελώς καινούργιο. Κάτι που θαρρώ πως εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχουμε ξαναδεί. Ίσως να μην έχουμε ξαναδεί και καθόλου.

Ένα στοιχείο μόνο θα παραθέσω , που είναι και χαρακτηριστικό και κεφαλαιώδες και θα καταλάβετε απολύτως τι εννοώ. Έτσι όπως πάει το πράγμα, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Καρντόσο έχει στο μυαλό του, να παίξει μ’ ένα σχήμα, το οποίο θα έχει πέντε χαφ. Χωρίς εξτρέμ που θα παίζουν πάνω στον ασβέστη, χωρίς τον «κόφτη» που θα είναι σκύλος μπροστά από τα τέσσερα στόπερ. Με πέντε μπαλάτα χαφ που θα απλώνονται στο γήπεδο ανάμεσα στην τετράδα της άμυνας και τον σέντερ φορ και καλύπτουν όλες τις θέσεις που τυπικά προβλέπει το 4-2-3-1.

Τι σημαίνει όλο αυτό πρακτικά και με ονόματα; Σημαίνει πως ο ένας από τους δυο αμυντικούς χαφ θα είναι ο Κρίστιτσιτς. Σημαίνει πως δίπλα στον Σέρβο θα είναι ο Σιμάο. Από τότε που ο Καρντόσο ήταν στη Νάντ ήθελε να τον πάρει αυτόν, για να τον βάλει να παίξει οκτάρι. Σημαίνει πως κάποιος εκ των Ζεράλδες ή Μάνταλο, θα πάει στα άκρα. Τους θέλει και τους δυο ο Καρντόσο στην ενδεκάδα. Ανοίγω μια μικρή παρένθεση. Για τους ειδικούς της καραμούζας, θυμίζω πως ο Μάνταλος έχει περάσει δυο «κολλητούς» χιαστούς. Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου λένε πως σ’ αυτούς που συμβαίνει τέτοιο πράγμα, αν είναι τόσο δυνατοί και μάγκες και το ξεπεράσουν, θέλουν (τουλάχιστον) έναν χρόνο για να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Κλείνω παρένθεση.

Ανάμεσα σε Μάνταλο και Ζεράλδες, πιο πιθανό είναι να πάει ο Πορτογάλος στα άκρα. Και έχει λογική. Ο Καρντόσο τον ξέρει πολύ καλά τον Ζεράλδες. Τον έχει χρησιμοποιήσει και στα δυο άκρα, στο 4-2-3-1 που έπαιζε στη Ριο Άβε. Όχι πολλές φορές. Αλλά το είχε δοκιμάσει. Και πιθανότατα θα το ξαναδοκιμάσει και στην ΑΕΚ. Η ουσία πάντως είναι, σ’ αυτό που έχει στο μυαλό του ο Καρντόσο, για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών της μεσαίας και της μεσοεπιθετικής γραμμής, στο μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει.

Στην αγωνιστική φυσιογνωμία της ομάδας, αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, που θα μπορούν να κάνουν παιχνίδι. Που θα μπορούν να περάσουν κάθετη πάσα, να πάρουν δημιουργικές πρωτοβουλίες, ακόμα και να πάνε σε μια προσωπική ενέργεια. Κυρίως  όμως,  θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν σωστά την μπάλα από την μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Κάπως έτσι άλλωστε, μπορεί να κτίσει μια ομάδα τα υψηλότατα ποσοστά κατοχής, τα οποία είχε πετύχει ο Καρντόσο ακόμα και στην μικρούλα Ριο Άβε στην Πορτογαλία.

Αυτό το σχέδιο Καρντόσο, στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, μπορεί να βγάλει πολύ όμορφα πράγματα. Και αποτελεσματικά. Ειδικά αν αποκτηθεί ένας φορ που να βάζει την μπάλα στο πλεκτό και αν αυτοί οι μεταγραφικοί στόχοι για τους οποίους συζητάμε, θα βγάλουν και στο γήπεδο, όλα όσα φαίνεται πως μπορούν να βγάλουν. Εκ πρώτης όψεως και επί… χάρτου, δείχνει ελκυστικό αυτό το πλάνο, ως προς το ποδόσφαιρο που μπορεί να παράξει. Βεβαίως πρέπει να αποδειχθεί αυτό και επί χόρτου.

Φυσικά δεν υπάρχει μόνο η επιθετική λειτουργία, αλλά και η αμυντική. Και όταν μια ομάδα μπαίνει στο γήπεδο και έχει καλύψει όλο τον χώρο ανάμεσα στα στόπερ και στον φορ, μόνο με δημιουργικά χαφ,  χρειάζεται ειδική διαχείριση στην ανασταλτική λειτουργία. Έχει και πολύ ρίσκο. Χρειάζεται πολύ τρέξιμο απ’ όλους. Χρειάζεται συνέπεια στην αλληλοκάλυψη. Χρειάζεται συγκεκριμένο τρόπο που θα κινούνται τα στόπερ. Και πάλι το ρίσκο θα παραμένει.

Δεν μπορείς ωστόσο να τα έχεις όλα. Πάντα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Συνειδητά η ΑΕΚ επέλεξε να κάνει μια αγωνιστική στροφή 180 μοιρών. Δεν θα είναι η εξαιρετικά σφικτή, σχεδόν άτρωτη αμυντικά, ομάδα, που όμως έψαχνε την μπαλιά από τον στόπερ στον φορ για να βγάλει φάση για γκολ. Θα είναι η ομάδα που θα κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια της, θα έχει πολλούς παίκτες να φτιάχνουν παιχνίδι αλλά και πλέον λίγους να μαρκάρουν σκυλίσια. Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της στροφής. Έχει όμως τεράστιο ενδιαφέρον το γεγονός πως ο Καρντόσο θα το ρισκάρει. Και αν πιστέψουμε τον Ζεράλδες, θα χορτάσουμε μπάλα.

Δείτε επίσης

Τέρμα πια στις αυταπάτες

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει μια διαφορετική κουβέντα, με αφορμή το κουτσουρεμένο σύστημα VAR

80 Σχόλια

 1. Οχι αλλο Μανταλο ρε παιδια.
  Δεν υπαρχει παιχτης Μανταλος.
  Ελεος πια.
  Εχουμε ματια και βλεπουμε…
  Οχι αλλο το ασπρο μαυρο…

 2. Μάγκες όπως είπε ο Αγγελος όλα είναι ένα κουμπί. Αν γυρίσει το κουμπί στο είμαστε τριτοτρίτοι όλα φαίνονται καλύτερα. Τουλάχιστον φέτος κάτι κινείται. Σίγουρα είναι αλλοιώς να έχεις μια ενδεκάδα με παίκτες εκατομμυρίου και πάνω αλλά αυτούς έχουμε, αυτούς πρέπει να υποστηρίξουμε στο γήπεδο όσα κι αν σούρνουμε του Μελισσανίδη για το σφίξιμο. Μη καταδικάσουμε την ομάδα πριν καλά καλά τη δούμε. Επί της ουσίας το πρόβλημα είναι πως και πέρσι επιθετικά θέλαμε να παίξουμε αλλά μείναμε με την όρεξη. Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί δεν υπάρχει το C.L. λογικά η ομάδα θα προετοιμαστεί καλύτερα. Αν ισχύουν πάντως όλα όσα διαβάζουμε για το ποδόσφαιρο που έχει στο μυαλό του ο Καρντόσο ή που θα πετάξουμε τη σκούφια μας από χαρά ή που θα πετάξουμε τον Καρντόσο πριν την παρέλαση για το ΟΧΙ, Και μήπως να ξανασκεφτούμε το θέμα αμυντικός?

 3. Μας καταντησατε να λησμονουμε το Μπαρμποσα και το Πλατελλα αυτο εχω να πω μονο…..

 4. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

  ΤΖΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΑΝΤΑΛΟΣ ??ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ??ΑΝ ΘΕΣ ΑΠΑΝΤΑΣ!!

 5. Σταύρος Διαχειριστής

  Κέντρο με πέντε χάφ δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση γύρω γύρω όλοι και μισό μηδέν πάλι απέναντι στα ταμπούρια που θα μας περιμένουν στα δέκα μέτρα από το τέρμα ..
  Πρωτοφανής εμμονή σε μη απόκτηση ακραίου εδώ κ πάντα χρόνια από το διαχειριστή εσόδων να μη φέρνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ποιοτικό παίκτη για το πλάι ..Προφανώς γιατί το καλό εκεί πληρώνεται ..

  Εξαιρεση φυσικά το λαχείο ζωής που τράβηξε με την ανάσταση του Λαζαρου που πλήρωνε 200 χιλιάρικα κ έπαιζε σαν παίκτης 1.5 εκατομμυρίου πρόπερσι..Επειδή κάθε μέρα όμως δεν είναι του Λαζαρου ,θα φάτε αρχηγαρα με δυο χιαστούς κ ένα πακέτο μαλμπορο στο πλάι ,και θα πείτε κ ένα τραγούδι ..

  Υ.Γ η τσιγκουνιά θα μας στερήσει τα λεφτά του Γιουρόπα όπως φαίνεται ,όταν θα κατέβω με βασικό εξτρέμ μάνταλο ,στόπερ το Μάριο με την κορδέλα και Σέντερ φορ Γιακουμάκη .

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   1η φορα μπαινεις δω μεσα διαχειριστά ?/
   γιατι αν κυκλοφορεις με αλλο νικ ..
   ευκολακι χαρακτηριζεσαι τρολλακι…..οτι σχολιο και να ποσταρεις…
   αη μπραβο….με τον καθε τυχαρπαστο εδω μεσα …

 6. Στελιος Στυλιανού

  Με τα δεδομένα όπως έχουν εξελιχθεί θα δούμε την ΑΕΚ με πολλούς αυτοματισμούς και κύριος passing game που θα επιτρέπει να κρύβεται η μπάλα και θα αποκαθιστά σε ανεκτό βαθμό την έλλειψη ταχύτητας από τα άκρα.
  Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα βγει στα φιλικά και στις προπονήσεις συστημάτων. Το βέβαιο είναι ότι θα παίζει η ομάδα με διαφορετικό σύστημα κέντρου – επίθεσης αλλά με σταθερή αλληλοκαλυψη άμυνας κεντρικού άξονα.
  Το θέμα τερματοφύλακας είναι ένα ερωτηματικό που χρειάζεται να απασχολήσει τον προπονητή, ίσως;

 7. ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

  εχω 2 επισημανσεις…

  1. Στο συγχρονο ποδοσφαιρο μαρκαρουν και οι 10 τρεχοντας ασταματητα σαν μελισσι, σαν ενα σωμα….
  2. Στην Ελλαδα και γενικα , πρωταθλημα χωρις να εχεις το καλυτερο κεντρο δεν παιρνεις ……

  • Γιαυτό θα εχει 5 παίκτες στο κέντρο. Για να κερδίσει τον χώρο. Και 4 στην αμυνα
   Αν επιτραπεί να έχει και 3 στην επίθεση, θα κερδίσουν όλα τα παιχνίδια. Σύστημα 4-5-3.

 8. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ

  Καλημερα,ισως ειμαι απο τους λιγους ακομα που θυμαμαι την Ρομα της προιγουμενης δεκαετιας που επαιζε χωρις φορ και εβγαιναν ολοι για γκολ,ναι μου αρεσει αυτο το συστημα με παικτες που μπορουν να ελεγξουν την μπαλα και με εξαιρεση τον Σιμοες μπορουν να δωσουν την μπαλα με την μια,συστημα που ισως εφαρμοσει ο προπονητης και αναφερεσαι Κε Κωστα ,συστημα που θελει και τον Λιβαγια μεσα και δεν θελει φορ τυπου Γιακουμακη.
  Και πραγματικα αυτο που γραφεις για Μανταλο με λυπει το γεγονως οτι δεν κανει ειδικη προπονηση εξτρα(δεν το εχω διαβασει καπου) ωστε να δυναμωσουν οι μυς γυρω απο τον χιαστους και να ειναι στην προετοιμασια ακομα ποιο ετοιμος, ισως ζηλευω αυτο που κανει ο Φορτουνης 2 καλοκαιρια τωρα, μου δειχνει οτι εχει αραξει οπως και ο Λιβαγια που εκανε βαρη και ανεβαζε φοτω με αυτα στο τελος της σεζον που μας περασε,αν ειναι δυνατον !
  Οπως και να εχει φετος περιμενω τον Αλμπανη να μας βγη ακομα και ως φορ.

 9. 1) το ροστερ ειναι αργο…ευτυχως πηραμε βρανιες αν και βλεπω να αναγκαζομαστε να παιζουμε με παρτενερ του το…μπακακη για να μην εχουμε προβληματα πισω
  2) απο τη στιγμη που ολοι οσοι εμειναν ή ηρθαν ειναι αργοι, καλοι στη κατοχη της μπαλας, συγκλινουν, εχουν πασα και μπορουν να αλλαξουν το παιχνιδι, μπορει να μου πει κανεις γιατι εφυγε πχ ο μπακασετας κακην κακως και οσο οσο απο τη στιγμη που εχει ολα τα παραπανω και επισης ειναι ο μοναδικος που μπορει να σουταρει εξω απο τη περιοχη και να παρει πανω του και στημενα? ποσα γκολ εχει ο μανταλος ή ο ζεραλδες με σουτ εκτος περιοχης και ποσα ο μπακασετας?
  3) στο ελληνικο πρωταθλημα που ολοι κλεινοντε και χωρος δεν υπαρχει ειμαστε σιγουροι οτι το ταμπουρι θα σπαει ΜΗ παιζζοντας απο τα ακρα?
  4) και τα δυο αμυντικα χαθ ειναι αριστεροποδαρα αρα ενας θα κινειται με αναποδο ποδι στον αξονα και πισω?
  5) σε ποιο σοβαρα πρωταθληματα (ισπανια και γαλλια) ομαδες που ειχαν στοχο την εξαδα βρισκονταν στις τελευταιες θεσεις στη ζωνη του υποβιβασμου με καρντοσο και μεχρι να τον απολυσουν. ποσο σιγουροι θα ειμαστε οτι αν ξεκινησουμε στραβα τη σεζον, θα πρεπει να δωσουμε χρονο στο καρντοσο? ειναι καινουριος, θελει χρονο…αλλα μηπως λεω αν παει στραβα το πραγμα ο χρονος που του δινεται θα ειναι χαμενος για την ομαδα? γιατι και με τον ουζουνιδη καπως ετσι πηγε…στηριχτηκε μεχρι εκει που δεν πηγαινε (δεν εννοω μεταγραφικα) μεσα στη σεζον, ενω το πραγμα φωναζε οτι οι παικτες ειναι σε τραγικη κατασταση, η ομαδα απο επιπεδου παναιτωλικου και πανω δε μπορουσε να νικησει κανεναν αντιπαλο και τελος οταν εγινε η αλλαγη ειμασταν οριακα στο να προλαβουμε το τελικο κυπελου…που σε σχεση με τα υπολοιπα ντερμπι καναμε την πιο αξιοπρεπη μας εμφανιση (δεν ηταν καλυτερος ο μπαοκ στο ματς αυτο)

  • Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που διαβάζω ειδικά από τους ειδήμονες προπονητές που διαθέτει η ΑΕΚ από τον καναπε. Αυτό δεν το έχω δει σε άλλη ομάδα. Αν σεβαστητε πρώτα τον εαυτόν σας, θα σεβαστητε και την ομάδα που λέτε ότι την αγαπάτε.
   Δεν φταίτε εσείς. Αλλά αυτοί που σας περνούν τα σχόλια σας. Καιρός είναι να κάψετε το στόμα σας. Προπονηταραδες του καναπέ. Έλεος..!!!!!! Ντροπή. Αισχος!!!!!

   • αν παρακολουθουσες συστηματικα τα σχολια, θα ξεχωριζες ποιοι πρεπει να καψουν τα στοματα τους και σιγουρα δε θα ημουν μεσα σε αυτους…
    οσο για το προπονητης (ασχετα αν δε ξερεις την ιδιοτητα μου) δε χρειαζεται να εισαι προπονητης για να γραψεις ενα σχολιο που ειναι πασιφανες ακομα και σε θεατη απο το καναπε, ουτε ειναι υποκειμνικη η επιτυχια η μη μιας χρονιας…βλεπεις τι παρελαβε (πρωταθλημα, αητητο κλπ) και τι παρεδωσε (-25, τριτος και αυτο επειδη ηρθε ο χιμενεθ γιατι τεταρτους μας εκοβα και κουλουρι στην ευρωπη με τη χειροτερη επιδοση ομαδας στην ιστορια του θεσμου)…και σε αλλο πλανητη να ελειπα ενα χρονο και να επεστρεφα, μονο το ταμπλο της βαθμολογιας να κοιτουσα, θα ηξερα οτι αποτυχαμε…δε χρειαζεται καν να ψαξω να δω ματς

 10. Εγώ πέρα από όσα σχολιάζουν όλα τα παιδιά εδώ και συμφωνώ με τα περισσότερα ποδοσφαιρικά σχόλια θα ήθελα να θίξω και κάτι άλλο όσον αφορά τους δημοσιογραφους της ομάδας. Ρε παιδιά σας έχουν πάρει με τις ντουντουκες και σας κράζουν συνεχώς. Προσπαθείτε να μας κάνετε το άσπρο μαύρο λες και ματιά δεν έχουμε να δούμε μόνοι μας. Κάποτε κοροιδευαμε τους συναδέλφους σας του γαβρου και έχετε γίνει πολύ χειρότεροι. Το επίπεδο των γαβρων τα σήκωνε αυτά, εδώ όμως μια δυο τρεις τέλος. Αν έχετε κάτι να γράψετε και να έχει ουσία καλώς να το γράψετε. Αλλιώς πείτε μας μια γνωστή τραγουδιστρια έκλεισε ο Σειρηνακης για την επόμενη ταινία και το κλικ θα το πάρετε Έλεος!!!

  • νικος-αρρωστακι

   +2100000000000….

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   ta παραλες φιλε,….τα παραλες και δη πολυ τραγικα…
   για μπαλα μιλαμε οχι για αστροφυσικη….
   μπαλα = το να ξεφευγεις απ τα καθημερινα προβληματα και οχι να βγαζεις τα ακατανομαστα …..
   ειναι το πιο σοβαρο απ τα ασοβαρα για να ξεφυγεις απ τα καθημερινα προβληματα…
   οπαδικος δημοσιογραφος ειναι αυτος που σε κανει να ονειρευεσαι μεσα στα πλαισια της λογικης και του καθωςπρεπει…
   Δεν νομιζω οτι κανεις εδω στο σαητ ξεφευγει απ αυτα τα πλαισια…
   ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τους κακοτραχηλους γαβρους….
   Μια φορα εχεις λυση για να μην στενοχωριεσαι και να ζητας ελεος…
   Πας στο ad/block αφου το κατεβασεις και προσθετεις το enwsis.gr
   και μετα ολα καλα και δεν θα χολοσκας…

   • Κοίτα Μήτσο πως πάει το πράγμα. Υποδείξεις καταρχάς κάνε αλλού. Όπου γουστάρω θα μπαίνω, θα το διαβάζω και αν καταλάβω ότι μου πλασάρουν φούμαρα θα λέω αυτό που σκέφτομαι αφού μου δίνεται η ευκαιρία όπως και σε εσένα. Τριγυρνάς σε όλα τα sites και λόγω του ιδιαίτερου nickname σου είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς ότι είσαι ένα τύπου ΑΕΚτζη Προήφωνα Κλαρινίδη (ok ίσως και να υπερβάλλω λίγο). Αν δεν συμφωνείς λοιπόν με αυτά που λέμε και προσβάλουν την αντίληψη και την κατανόηση σου τότε έχω κι εγώ να σου προτείνω κάτι…ρώτα τον Σταύρο πως κάνεις block κάποιον εδώ μέσα και από εκεί και πέρα θα μπορείς να ακούς μόνο τα μη trolls και τους Yes man….και μετά όλα καλά δεν θα χολοσκας!!!!!

    Σε όλα τα άρθρα των δημοσιογράφων εγώ βλέπω τα ίδια και τα ίδια…Σανό και μάλιστα κακής ποιότητας. Μην κοιτάς μόνο φέτος…Ο κόσμος αντιδρά γιατί και πέρυσι όπως και με Τιμούρ όπως κι όπως κι όπως διαβάζει τον ξαναζεσταμένο σανό συνεχώς.

    • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

     δεν μπαινω καν στον κοπο να απαντησω στις προσβολες ενος αναιδεστατου και ανυποστατου σχολιου…
     krima…..

    • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

     kai κατι αλλο τυπε, (παραβαινοντας την αρχη μου να μην απαντω σε αναιδεις τυπους)…
     Αφ’ης στιγμης ποσταρεις με τετοιο υφακι 1000 καρδιναλιων , επιθετικουλι και καλα, να ξερεις οτι εκτιθεσαι (με την καλη εννοια και δη την κυριολεκτικη) και κατα συνεπεια τα περι υποδειξεων που μου καταλογισες αστα για καποιον αλλον.
     Οιοσδηποτε μπορει να σου απαντησει εδω μεσα αναλογα με το τι γραφεις…..οπως εσυ αλλωστε απαντας και τη λες σε καθε δημοσιογραφο…
     Καληνυχτα σας…

     • Σε τάπωσε μεγάλε!! Ότι κι αν γράψεις τώρα, αργά είναι! Άλλαξε νικ για να σε παίρνουν στα σοβαρά από δω και πέρα!

 11. Ποτε θα καταλαβουμε πια οτι παιχτης Μανταλος δεν υπαρχει πλεον;;; Ο τυπος ειναι ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ… Τι βυσμα εχει ο ανθρωπος θα θελα να ξερα…

 12. Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ένα, σήμερα, πέρσι, πρόπερσι: Αμυνα. Ωραία τα του κέντρου και μπροστά, αλλά αν χαθεί η μπάλα (και από ομάδες στοιχειώδους ευρωπαϊκού επιπέδου) κάπου εκεί γύρω από το κέντρο θα αρχίσουμε τα… βοήθα Παναγιά, καθώς στην πράξη πάνε περίπατο στρατηγικές και πλάνα. Που σημαίνει, δεύτερος στόπερ τουλάχιστον, διότι η σημερινή άμυνα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτά τα απλά κύριε συνάδελφε…

 13. Κανείς δεν κατηγορεί τον ίδιο τον Μάνταλο επειδή δεν μπορεί να επανέλθει μετά δύο χιαστούς. Αυτό είναι λογικό.

  Αλλά δεν είμαστε εμείς, οι ειδικοί της καραμούζας, αυτοί που επιμένουμε να παίζει σε ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ και να μη βγαίνει ΠΟΤΕ αλλαγή, ακόμα και όταν βιάζεται κάθε ποδοσφαιρική λογική και το παιδί κυριολεκτικά σέρνεται στο γήπεδο.

  Δεν είμαστε εμείς αυτοί που τον εκθειάζουμε στα μέσα ως παικταρά και ηγέτη.

  Αφού λοιπόν δέχεστε ότι το ποδοσφαιρικό επίπεδο του παίχτη δεν είναι και τόσο υψηλό μετά τον τραυματισμό του, τότε μάλλον πρέπει να συμφωνείτε με εμάς που λέμε ότι ο Μάνταλος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

  • Προσυπογράφω

  • Ακριβώς…..Πίστευω ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που ο Μάνταλος τρώει τέτοιο σπρώξιμο και προβολή ΕΝΩ Ο Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ.

   • Να τον μοσχοπουλήσει θέλει ο διαχειριστής, αλλά δεν του βγαίνει, όσες προσπάθειες κι αν έχει κάνει!

 14. Μεταφραση: Δεν εχουμε λεφτα για εξτρεμ αρα θα γεμισουμε τη μεσοεποθετικη 3αδα Μανταλους.
  Και χωρις κοφτη θα μας κανει πλακα κ η κουτση Μαρια….Μακαρι να βγω ψευτης ΑΛΛΑ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΕΜ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

 15. Συμπιλίδης

  Το άρθρο είναι ποδοσφαιρικό και εκφράζει συγκεκριμένες στοιχειοθετημένες θέσεις.
  Προσωπικά εκφράζω αμφιβολίες για την επιτυχία του εν λόγω πλάνουν λόγω της παντελούς έλλειψης ταχύτητας απ το 80% του ρόστερ. Σιμόες αργός, Κρίστιτσιτς σχετικά αργός, Γαλανόπουλος μέτρια πράγματα, Σιμάο πάναργος, Μάνταλος αργος, Λιβάγια αργός, Ο Ζεράλδες απ τα βίντεο δεν φαίνεται ιδιαίτερα ταχύς, Τσιγκρίνσκι αργός, Οικονόμου αργός…
  Φαντάζομαι ότι ο Πορτογάλος θα σφίξει το χώρο αναμεσα σε άμυνα και επίθεση. Επειδή ταχύτητα δεν υπάρχει θα πηγαίνει σε ποδόσφαιρο πόδι-πόδι με ακρίβεια στην μεταβίβαση και καλό positioning.
  Μέχρι εδώ ακούγεται λογικό.
  Ωστόσο στο αμυντικό τρανσίσιον μας βλέπω να μας κλαίνε.οι ρέγγες, με ρήγμα απ το κέντρο ανάμεσα απ το αργό δίδυμο μας ή με ρήγμα απ το πλάι και μπούκες του αντιπάλου απ τον άξονα (αφήνοντας πίσω τους αργούς και κακούς στο μαν του μαν, Σιμάο Κρίστιτσιτς που για μένα ούτε ο δεύτερος είναι εξάρι), βλέπω να κλαίμε ομαδικώς και να μαζεύουμε τα γκολ σαν κουφέτα.
  Το πρόβλημα μεγιστοποιείται πολύ αν συνυπολογίσουμε ότι έχουμε μόνο ένα σέντερ μπακ κλάσης (θεωρητικά πάντα κ εννοώ το Βόσνιο). Αν ο Τσίγκρι είναι ο προπέρσινος κάτι γίνεται καθώς για μένα παίκτης Οικονόμου υπάρχει μόνο για τα εύκολα ματς.
  Απαιτείται σέντερ μπακ κλάσης ΑΥΡΙΟ κιόλας και θα είναι έγκλημα απ τη διοίκηση αν δεν προχωρήσει.
  Τέλος, πιστεύω ότι ο κόουτς στα δύσκολα.ματς θα πηγαίνει με τριάδα στο κέντρο (πχ Κρίστιτσιτς, Σιμάο και Σιμόες ή Γαλανό, αν και βλεπω ότι ένας απ τους δύο τελευταίους θα πωληθεί)

 16. γιώργης ο γαρατζέος

  Ας πούμε ότι είμαστε ακόμα σε μεταβατική φάση, θα βγεί και η καμαριέρα του Μαρινάκη, οπότε μάλλον προς Τρούμπα πάει το κατσαρόλι. Έχουμε Γιουρόπα Ληγκ, όπου πρόπερσι βγάλαμε 1 δεκάρικο+ (με αυτό βγάλαμε όλη τη χρονιά πέρσι και…αρχίζουμε και τη φετινή), βάλαμε και καμπόσους βαθμούς στο σακούλι. Το καλοκαίρι παίζονται όλα. Πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι οι όμιλοι Γιουρόπα (και εκεί καλή παρουσία με προσπάθεια για πρόκριση).

  Για να μπούμε ομίλους θα παίξουμε δύο ΔΙΠΛΑ παιχνίδια, πιθανότατα ο δεύτερος αντίπαλος θα είναι σαφώς ανώτερος στα χαρτιά. Όπως μάθαμε από το Χιμένεθ (με τα καλά και τα στραβά του), στα διπλά παιχνίδια μπαίνεις πρώτα για το μηδέν πίσω ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ. Και μετά βλέπουμε για τα γκολ. Δεν είναι για θεάματα και ομορφιές. Νομίζω το να μπούμε χωρίς καθαρόαιμα αμυντικά χαφ θα είναι απλά αυτοκτονικό. Ας ξεκινήσει από Αύγουστο η χρονιά με -10 μύρια στο ταμείο και σου λέω πως μετά ο Μελισσάν θα….χειροκροτάει τις περίτεχνες ενέργειες των ζεράλδες και των σιμάο και τις συστηματάρες του προπονητή…ούτε παρέλαση δεν πιάνει…

 17. Τελικά οι δύο καλοί εξτρέμ έγιναν ένας και στο τέλος κανένας γιατί είναι ακριβοί; Είμαστε ίσως η μοναδική ομάδα παγκοσμίως που δεν μπορεί να πάρει δύο εξτρέμ…η απάντηση γνωστή! Κρίμα για την ΑΕΚ να έχει έναν πρόεδρο που κάθε χρόνο μικραίνει την ομάδα…τα τιγροτρόλ πιστεύουν ότι πάμε για πρωτάθλημα βέβαια, όταν αρχίσουν οι σφαλιάρες μην κρυφτείτε…είναι δυνατόν να μην δίνει χρήματα για δύο θέσεις που αποδεδειγμένα πονάει η ομάδα εδώ και μια τριετία;;;; Τόσο ελάχιστος, τόσο ανύπαρκτος;;;;; Τόσο θέλει να μικρύνει αυτήν την ομάδα;;;;

 18. νικος-αρρωστακι

  Την άρνηση του πατισαχ να πληρώσει για εξτρέμ από πάνω ράφι,την μετατρέπουμε σιγά σιγά σε ομαδάρα με πέντε χαφ και αρλουμπες με σαντιγί…
  Η ομάδα που έχει ξεχάσει να δει αληθινό ακραίο επιθετικό εδώ κ Ολυμπιάδες, ξαφνικά εγκαταλείπει την μεγαλύτερη της ανάγκη και στρέφεται τάχα μου σε… εσωτερική κάλυψη από τους ήδη υπάρχοντες,για να μην τρώνε τσάμπα το ψωμί του πατισαχ βρε αδερφέ..κι αν πετυχουμε-μια στο μυρριο-βγαινουμε με το Δηματο πάνω σε άρμα να τους κραξουμε όλους ,κι αν στραβωσει, διώχνουμε τον προπονητή-με φάτσα πορνοσταρ-και όλα καλά…πασπαλιζουμε το μίγμα με μπόλικο γήπεδο,ανοίγουμε το φούρνο και σερβίρουμε…καλή μας όρεξη ..

  • προπονητής με φάτσα πορνοσταρ!!! Ρε λες να είναι ο Ζαφείρης Ντούρος????

  • ΜΗΤΣΟΣ-ΚΑΤΟΥΝΑΞΗΡΟΜΕΡΟΥ21

   Ρε Νικολα…..προπονητης με φατσα πορνοσταρ ???
   Και σε ειχα για καλο παιδι…(κλαιω μπρο με το σχολιο) :)=====
   Θα δουμε μωρε…θα δουμε οσον ουπω…..μια φορα …δυσκολα τα πραματα….

 19. Νικαρουτ

  Καποιοι μπορει να ειναι ειδικοι της καραμουζας ,οπως λες,αλλα εσυ εισαι τσακωμενος με την αληθεια.

 20. Αλέξανδρος

  Αν σκεφτούμε πως το 85% των αγώνων θα παίξεις απέναντι σε αδύναμες ομάδες, ίσως αυτό το σύστημα αυτό να ευνοήσει την ΑΕΚ.
  Το θέμα είναι αν θα μπορέσουν οι παλιοί παίκτες να αφομοιώσουν τον καινούριο τρόπο παιχνιδιού.
  Και φυσικά αν τα καινούρια αποκτήματα θα έχουν την ποιότητα να τραβήξουν μαζί και τους υπόλοιπους όταν θα τα βρούμε σκούρα.
  Διότι και πέρυσι ο άλλος προσπαθούσε να τους μάθει να παίζουν διαφορετικά, αλλά εκεί που έβλεπες κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο όταν στράβωσαν τα αποτελέσματα έγραψαν τον προπονητή στα παπάκια τους και γύρισαν στις παλιές καλές συνήθειες και στον τρόπο παιχνιδιού που είχαν μάθει τα 3 τελευταία χρόνια.
  Διότι εκτός των άλλων οι περισσότεροι απο τους παλιούς δεν έχουν την ποιότητα για να εξελιχθούν μέσω των νέων συστημάτων και αυτοματισμώνε.
  Αλλά αυτά θα τα δούμε στο γήπεδο λίαν συντόμως

 21. 28η Οκτωβρίου.

 22. Όχι άλλο μανταλο. ΑΠΟΧΉ

 23. Άνεργος Scouter

  Την ομάδα απο το κέντρο και πίσω την φτιάχνει ο προπονητής… και από το κέντρο και μπροστά την φτιάχνει ο πρόεδρος…

 24. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ-ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟΤΕΤΑΡΤΟΙ ΣΤΟ – 30 ΚΑΙ Η ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΕΛ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΞΙΑΣ Η ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ-ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…

 25. Το θέμα δεν είναι πόσα χαφ βάζεις ενεδεκάδα πόσα εξτρέμ και πόσα κεντρικά ή αμυντικά χαφ, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο καλώς ή κακώς δύο πράγματα παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, ταχυδύναμη και αντοχές, ακόμα και η Μπάρτσα που έχει Μέσι και παικταταράδες θεωρητικά στις υπόλοιπες θέσεις στην Ευρώπη τρώει φάπες γιατί παίζει αργό ποδόσφαιρο. Από όλα τα χαφ που έχουμε και που αναφέρεις ένας δεν είναι γρήγορος ενώ κανείς από τους πέντε δεν είναι και μάστερ στο πρέσινγκ. Ντελικάτοι κατά βάση παίχτες αν βάλεις και τον Λιβάγια που κι αυτός τα ίδια… κουσούρια έχει βγάζεις συμπέρασμα ότι η ομάδα θα έχει σοβαρά θέματα ανασταλτικά. Δεν είναι σοβαρά πράγματα να λές ότι επιλέγω είτε αμυντικό είτε επιθετικό μοντέλο, δεν παραγγέλνεις πίτσα. Καλές ομάδες είναι αυτές που έχουν μια ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Αυτό που βλέπω εγώ από τα άρθρα όλων των ρεπόρτερ της ΑΕΚ είναι ότι αν αποτύχουμε ένας είναι ο υπεύθυνος, το όνομα του αρχίζει από Καρ και τελειώνει σε ντόσο.

 26. ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΝΑ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΑΩ ..???
  ΝΑ ΤΡΩΩ 4 ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ 5 ..?
  ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ …ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ..Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΝ ΝΩΡΙΣ …!!
  ΕΓΩ ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΑ ΜΑΝΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΠΟΙΤΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ …
  ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΔΙΚΑ ….

 27. Η Ο ΜΑΔΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ 1 ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ 1 ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ,ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ -30,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΗΣΤΗΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ 1 ΑΚΟΜΗ ΕΞΤΡΕΜ,ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΑΦ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΕ ΣΤΥΛ, ΒΡΑΝΙΕΣ-ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ-30…

 28. Ποτέ δεν κατάλαβα μετά την επιστροφή μας γιατί η διοίκηση δεν πήγε σε ένα πλάνο σαν αυτό που είχε πριν πέσει…καλός η κακός ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα θα πρέπει να επιβάλουν το παιχνίδι τους και δυστυχώς η ΑΕΚ με τις επιλογές προπονητών έδειχνε ότι θέλει να παίζει αμυντικά…τεράστιος προπονητής ο Πογέτ αλλά όπου πήγε οι ομάδες τους δεν έπαιξαν ποτέ ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας…πολύ καλός ο Χιμένεθ ( για πάντα στην καρδιά μας μετά από αυτά που πρόσφερε ) αλλά ποτέ δεν θα μπορούσαμε να δούμε επιθετικό ποδόσφαιρο με συνδυασμούς γιατί δεν είναι αυτό το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζει…ακόμα και στην αποτυχημένη λύση του Τιμούρ η ΑΕΚ έδειξε ότι δεν ήθελε να είναι η ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο…κάποιος θα μου πει για τα μπάτζετ αλλά ακόμα και με χαμηλά μπάτζετ βλέπεις ο προπονητής τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει η ομάδα με τα χαρακτηριστικά των παικτών που παίρνει…μετά από πέντε χρόνια βλέπω επιτέλους έναν προπονητή να κάνει τα βασικά…βλέπω επιτέλους να παίρνει δημιουργικά χαφ…αλήθεια εκτός τον Κονέ ποιόν άλλον είχαμε σαν οχτάρι που θα πήγαινε την μπάλα μπροστά όλα αυτά τα χρόνια? ΚΑΝΈΝΑΝ…επίσης είμαι σίγουρος ότι θα ζητήσει έναν ακόμα στόπερ και έναν ακόμα χαφ με άλλα χαρακτηριστικά από τα εξάρια μας που να είναι δυνατός και ψηλός ..δεν ξέρω αν πετύχει η αποτύχει αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε το κάτι το διαφορετικό.

  ΥΓ Σας έχει πιάσει μερικούς μια τρέλα με το που θα παίζει ο Χ και ο Ψ παίκτης…εγώ βλέπω για πρώτη φορά ότι άμα δεν είναι καλά ο Μάνταλος θα τρώει πάγκο όπως και ο Λιβάγια όπως και ο Σιμόες όπως και ο καθένας…αυτό που είτε ήταν σε φόρμα είτε ήταν σε άθλια κατάσταση θα έπρεπε να παίζει επειδή δεν υπήρχε άλλος από πίσω με συγχωρείτε αλλά δεν παλευόταν και έκαναν κακό και στον ίδιο τον παίκτη.

  • ροστερ πρωταθλητισμου

   Δεν το επαιξε ποτε πολυ απλα γιατι την αμυνα την φτιαχνεις, την επιθεση ομως την αγοραζεις και επειδη δεν δοθηκαν ποτε λεφτα καλα για την ομαδα το ριξαμε στις σφιχτες ομαδες που θα παιζουν στην κοντρα. Μην κοιτας το πρωταθλημα απο τυχη ηρθε γιατι ταιριαξαν τα παντα στην ομαδα και επιασαν διαδοχικα σπουδαια αποδοση καποιοι κομβικοι παικτες σε σειρα αγωνων, δεν το περιμεναν δηλωσαν καθαρα, ποσο μεγαλυτερη ομολογια τυχης περιμενεις να ακουσεις. Γι αυτο αλλωστε και την χαλασαν τοσο ευκολα εκεινη την ομαδα, γιατι δεν την σχεδιασαν με προσοχη για να μεινει και να κυριαρχησει ουτε εκτιμησαν την αξια των παικτων που κρυφτηκε πισω απο τους πετυχημεννους διοικητικους χειρισμους στο τελος με τον τσετσενο.
   Ακομα και τωρα που υποτιθεται οτι θελουμε να παιξουμε αλλο στυλ, (ουσιαστικα την ιδια μπαλαφαρα λεμε με περυσι, δημιουργηικο παιχνιδι χωρις προσθηκη ξεκαθαρης ποιοτητας σε ολες τις γραμμες, απλα τοτε ο Ουζουνιδης πιστευε ο δυσμοιρος οτι αν περασει θα ερθει Ναρσινγκ και Ραντογια και τους απερριπτε ολους μεχρι που του εσκασαν το παραμυθι μολις πηρε τα λεφτα οτι θα παει με Γιαννιωτα, ενω ο φετινος φαινεται να ειναι πιο βολικος και να εχει καποια κονε στην πατριδα του που επειδη ειναι αγνωστοι περιμενουμε να τους δουμε και ετσι κερδιζουν ανετα χρονο) ακομα και τωρα δεν λεμε για λεφτα για να αγοραστει η ποιοτητα αλλα την τυχη επικαλουμαστε. Τζογος και υπομονη συνεχεια, μονο στην ΑΕΚ αυτα.

 29. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ , Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΙΜΟΕΣ …

 30. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΤΙ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟΤΕΤΑΡΤΟΙ ΣΤΟ -30….

 31. Ποδόσφαιρο μια δεαετία πισω ειναι αυτό ασε που το κεντρο με Σερβο κ Σιμαο γινεται αφόρητα αργό.Θα μας παιζουν στην κοντρα κ θα ψαχνουμε να τους βρούμε τους αντιπαλους

 32. «Σημαίνει πως κάποιος εκ των Ζεράλδες ή Μάνταλο, θα πάει στα άκρα. Τους θέλει και τους δυο ο Καρντόσο στην ενδεκάδα. Ανοίγω μια μικρή παρένθεση. Για τους ειδικούς της καραμούζας, θυμίζω πως ο Μάνταλος έχει περάσει δυο «κολλητούς» χιαστούς. Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου λένε πως σ’ αυτούς που συμβαίνει τέτοιο πράγμα, αν είναι τόσο δυνατοί και μάγκες και το ξεπεράσουν, θέλουν (τουλάχιστον) έναν χρόνο για να ξαναβρούν τον εαυτό τους. Κλείνω παρένθεση.»
  Ο Τσίλης εδώ, ο Τσατάλης στο sport-fm χθες, ο Τσακίρης σε παλαιότερο άρθρο, ο Καζαντζόγλου σε άλλο άρθρο κ.α….Όλοι αυτοί έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο συμφερτό υποστήριξης και ανάδειξης του Μάνταλου σε σημαντικό παίκτη για την ομάδα. Λογικό άλλωστε αφού προασπίζονται κατά πρώτον τα συμφέροντα του διαχειριστή (άρα η αδυναμία του πρέπει να παίζει οπωσδήποτε) και κατά δεύτερον της ομάδας.

  Με βάση όμως αυτό το άρθρο όμως παντήστε μου κ. Τσίλη σας παρακαλώ το εξής.
  Ο Σιμάο με τον Κρίστισιτς θα ναι τα 2 χαφ. Λογικό. Πάει αυτό
  Ο Ζεράλδες πάει για ακραίος. Λογικό γιατί εκεί έπαιζε και στη Ρίο Αβε κατά βάση. Πάει και αυτό.
  Στο άλλο άκρο θα είναι η μεταγραφή που περιμένουμε που όλοι λέτε ότι θα ναι παικταράς. Λογικό και αυτό. Πάει και ο άλλος εξτρεμ.
  Σέντερ φορ θα ρθει ένας που σκοπό έχει να αντικαταστήσει Αραούχο και Πόνσε. Λογικό και εκεί. Πάει και αυτό.
  Άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σας κ. Τσίλη, από την στιγμή που ο Καρντόζο θέλει Μάνταλο στην ενδεκάδα συνεπώς, ο Λιβάγια τρώει πάγκο.
  Σωστά κ. Τσίλη; Ο ποιοτικότερος παίκτης και το ακριβότερο συμβόλαιο της ομάδας θα κάτσει πάγκο. ΣΩΣΤΑ;;;;;;
  Χμμμμμμμ…………….🤔🤔🤔🤔🤔

  • Ο Λιβαγια μάλλον θα πωληθει όταν έρθει φορ…Στην απευκταια αλλά πιθανή περίπτωση που δε μπούμε ομίλους, αυτό είναι σχεδόν βέβαιο…

   • Μόνο έτσι θα εξηγείται ποδοσφαιρικά το άρθρο του Τσίλη…..
    Έτσι και αλλιώς, με τους αντιπάλους που θα έχουμε και με κεκλεισμένων και τα δύο εντός, το πιο πιθανόν είναι να μείνουμε εκτός Ευρώπης οπότε πράγματι μια πώληση θα είναι απαραίτητη για να βγει η χρονιά. Θα μας εξυπηρετήσει βέβαια πολύ στο πρωτάθλημα αυτό, το να έχουμε μια βδομάδα για να προετοιμαζόμαστε για ένα ματς.

  • Κατ αρχας ο Λιβαγια ετσι κι αλλιως δεν ειναι 10ρι. Το 10ρι πρεπει να χει και αλλα στοιχεία. Ουτε καθαρος σέντερ φορ ειναι, αλλα η φυσικη του θεση (2ος επιθετικος) ειναι πιο κοντα σε αυτη του φορ.
   Αλλα περα απο αυτο, πιστεύεις εσυ πως θα ρθει σοβαρο φορ? Εγω νομιζω θα ρθει καποιος που θα καταληξει αναπληρωματικος του Λιβαγια. Εκτος και αν μπρος στο ενδεχόμενο να μη βρουν φορ, καταληξουν παλι σε δανεικο.

   • Και εγώ εκεί την βλέπω την δουλεία…..θα ρθει μέτρια περίπτωση είτε στα φορ, είτε στα εξτρεμ ώστε να παίζουν αναγκαστικά στην βασική ενδεκάδα οι δυό τους. Και για τον Λιβάγια δεν με ενοχλεί γιατί ο άνθρωπος είναι παικταράς και ξέρει μπάλα, απλά είναι περίπτωση Βράνιες πρέπει να κουμαντάρεις τα μυαλά του….Αλλά η περίπτωση Μάνταλου πια μου θυμίζει αντίστοιχα την περίπτωση Βύντρα στον Βάζελο που όλοι οι πράσινοι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να πείσουν τους βάζελους για το πόσο καλός και χρήσιμος παίκτης ήταν (από τους πιο άμπαλους αμυντικούς έβερ εν τω μεταξύ) και με το που έφυγε από τον Βάζελο, δεν στέριωσε ούτε στο Ισραήλ ούτε στην Κύπρο και πουθενά. Και όλα αυτά επειδή τα είχε με την κόρη του Μήτσου (πρώην πρόεδρου του παο).

 33. 5 ΜΠΑΛΛΑΤΑ ΧΑΦ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΤΣΙΓΚΡΙ ΠΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΠΛΕΥ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ-ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ….

 34. 5 ΧΑΦ ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΕΜ,ΜΑΛΙΣΤΑ..ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΝΤΑΝΕ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΣΙ,Ο ΝΤΕΜΠΡΟΙΝΕ,Ο ΠΟΚΜΠΑ, Ο ΦΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΙΣΚΟ-ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ 2 ΚΑΛΟΥΣ ΕΞΤΡΕΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΣΑΜΠΑ,ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΗΜΑΡΤΟΝ…

 35. Δύο παρατηρήσεις.

  1. Το στυλ αυτό ποδοσφαίρου είναι το στυλ της Μπαρτσελονα και του Γκουαρντιολα. Αν το εφαρμόζαμε πριν 5-10 χρόνια θα είμασταν πρωτοπόροι και η ομάδα θα είχε πολλές επιτυχίες. Στο σήμερα, αυτός ο τρόπος παιχνιδιού έχει ήδη μελετηθεί και αντιμετωπιστει με επιτυχία από τους αντιπαλους προπονητές. Και σιγά σιγά θα πάει για απόσυρση.

  2. Ο τρόπος αυτός παιχνιδιού ήταν ταμάμ για το ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι και πέρσι. Που οι τίτλοι κρίνονταν με τις μικρές ομάδες, στην επαρχία κλπ και που οι μεγάλοι δυσκολεύονταν να διασπασουν το κατενατσιο των μικρών. Από φέτος είδαμε όμως πως πλέον δεν ισχύει. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να το πάρει αήττητος ώστε να μην κινδυνεύσει και τα πάντα κρίθηκαν στα δύο μεταξύ τους ντέρμπι. Από του χρόνου ειδικά που θα γίνουν και τα πλευ οφ, η σημασία των ντέρμπι τριπλασιαζεται. Και πολύ φοβάμαι πως αν πας να κάνεις παιχνίδι κατοχής στο Καραϊσκάκης ή στην Τούμπα και μάλιστα με υποδεέστερους παίκτες, θα βαρεθούμε να μετράμε γκολ.

  Για όλα αυτά παραμένω εξαιρετικά σκεπτικος για την στρατηγική αυτή απόφαση της διοίκησης και απλά εύχομαι να διαψευστώ.

  Οποίος έχει αντίλογο σοβαρό, ποδοσφαιρικό, ευχαρίστως να συζητήσουμε με επιχειρήματα πάνω σε αυτό

  • Δεν έχει κανείς αντίλογο εκτός από τις ΚΟΜΠΟΘΕΛΚΕΣ και τις καθουρες τα γνωστά ΤΙΓΡΟΤΡΟΛ. ΦΈΤΟΣ ΌΝΤΟΣ ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΟΥΜΕ. ΜΕ ΑΡΓΆ ΧΑΦ ΚΑΙ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ ΟΙΚΟΝΌΜΟΥ ΑΝ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΆΘΕ ΑΝΤΕΠΊΘΕΣΗ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΓΚΟΛ.

 36. ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΦΑΠΕΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ…ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ,ΜΑΥΡΟ

  • Ξεχασες σημερα να γράψεις να μην πάρουμε διαρκείας.

  • Σε θυμάμαι τη χρόνια που πήραμε πρωτάθλημα …έκανες τόσο καιρό να σκαρίσεις ααα ξέχασα τη μισή περσινή χρόνια ξεσαλωσες …ουστ τρολ

 37. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΈΠΩ ΕΓΏ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΩΝ ΡΕΠΌΡΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΒΟΛΈΨΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΈΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΊ ΤΟΝ ΜΈΤΡΙΟ ΜΑΝΤΑΛΟ.. ΑΣΚΕΊΤΑΙ ΜΊΑ ΠΊΕΣΗ ΣΤΟΝ ΝΈΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΉ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΆΕΙ ΣΤΟΝ ΠΆΓΚΟ Ο ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΗΣ. ΤΣΙΛΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΆΛΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΆΝΕΙ.. ΑΥΤΉ Η ΑΓΆΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΈΤΡΙΟ ΜΑΝΤΑΛΟ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ

 38. Για τον Μάνταλο, υπάρχει περίπτωση να φύγει με μεταγραφή από την ΑΕΚ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *