Μια ευκαιρία που δημιούργησε η ίδια, θα βρεθεί στα πόδια της

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει την ευκαιρία της ΑΕΚ

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον πλανήτη είναι πολύ δύσκολη. Και ας βρισκόμαστε στην πρώτη φάση του, δίχως να γνωρίζουμε τι θα συμβεί το καλοκαίρι και τον προσεχή χειμώνα. Όλα είναι εν αναμονή του εμβολίου που θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση του. Μέχρι τότε μέτρα, περιορισμοί, πάλι μέτρα και περικοπές.

Ωστόσο, η ζωή μετά τον κορωνοϊό θα είναι πολύ διαφορετική. Αυτό πρέπει να γίνει εύκολα αντιληπτό και να το κατανοήσουμε νωρίς. Και δη στο ποδόσφαιρο τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν εν πολλοίς. Τι εννοώ; Οι τιμές θα πέσουν. Το πόσο τελικά θα φανεί. Οι απαιτήσεις των κλαμπ και των ποδοσφαιριστών θα μειωθούν αρκετά, διότι θα μειωθούν σε πρώτο βαθμό οι κύριες χορηγίες. Οπότε το ένα παρασύρει το άλλο και αναμένουμε ντόμινο εξελίξεων.

Η ΑΕΚ μέσα σε αυτό το τοπίο, παρότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει προβλήματα και συγκεκριμένες καταστάσεις, δείχνει να έχει τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας και προσαρμογής. Το συνετό πλάνο στα οικονομικά, η πολιτική ποδοσφαιριστών value for money και οι εξαιρέσεις με μεγάλα ποσά για παίκτες κλάσης είναι κανόνας από το 2015 στο κλαμπ.

Αργά βήματα, μα σίγουρα…

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης προφανώς και δεν είχε προβλέψει την πανδημία και το κακό που μπορεί να φέρει με τους χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως και τον πανικό σε όλο τον πλανήτη, αλλά φροντίζει εξ’ αρχής η ΑΕΚ να βαδίζει με σίγουρα βήματα, ακόμη και αν κάποια στιγμή φαίνονται αργά. Και με αυτά τα αργά βήματα και την συνετή πολιτική, με στόχο πάντα τη δημιουργία μιας εταιρίας με προοπτικές και μιας ομάδας με πρωταγωνιστικό ρόλο και μέλλον, λίγο πριν μπει στο νέο γήπεδο ο σύλλογος, προχωρά στο δρόμο που χάραξε ο ίδιος. Και μέχρι στιγμής εν πολλοίς δικαιώνεται βλέποντας την μεγάλη εικόνα και αγνοώντας τις αστοχίες (αρκετές σε επίπεδο προπονητών και παικτών).

Η ΑΕΚ λοιπόν δείχνει πιο έτοιμη και προσαρμοστική σε αυτό που έρχεται. Σε αυτό που ήρθε. Και έτσι κερδίζει χρόνο. Όχι για φέτος, αλλά για… αύριο. Και αυτό το κέρδος πρέπει να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα. Είναι μια ευκαιρία που θα έρθει στα πόδια της. Λίαν συντόμως.

Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη εγγυητή, τον Ιλια Ιβιτς μπροστάρη και τον Μάσιμο Καρέρα αφεντικό στο αγωνιστικό κομμάτι. Μια τριάδα που θαρρώ μοιάζει με… άσο στο μανίκι της ΑΕΚ, με τα τωρινά δεδομένα.

Δείτε επίσης

Δωρεά στο κράτος η «Αγιά Σοφιά»

Ο Γιάννης Σαντοριναίος σε άρθρο εισήγησης καινοτόμων πρωτοβουλιών!