Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Κρατούν τον Δικέφαλο που ήταν στο οικόπεδο οι ΑΕΚτζήδες

2

Οι εργασίες για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν μία ημέρα μετά τον αγιασμό. Τα εκσκαφικά μηχανήματα πήραν μπροστά και άρχισαν να διαμορφώνουν τον χώρο, ο οποίος έχει ακόμα κάποια κατάλοιπα του παλαιού γηπέδου, όπως τα θεμέλια της Σκεπαστής και του κλειστού «Γιώργος Μόσχος», την παλιά υπόγεια σήραγγα και καταπακτή εξόδου προς τον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει όμως και ένα σημείο ιδιαίτερα αγαπητό στους Ενωσίτες.

Ο λόγος για τον Δικέφαλο που είχε φιλοτεχνηθεί πάνω σε ένα τσιμεντένιο ξέφωτο του οικοπέδου. Πάνω σε αυτόν τον αετό τα τελευταία 14 χρόνια Ενωσίτες απ’ όλον τον κόσμο έρχονταν, φωτογραφίζονταν, συγκινούνταν και αναπολούσαν τις εποχές που το παλιό «Νίκος Γκούμας» ήταν ακόμα όρθιο.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό το κομμάτι τσιμέντου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολλούς Ενωσίτες. Γι’αυτό γνωστός οπαδός της ΑΕΚ «τρέχει» τις διαδικασίες για την ασφαλή αφαίρεσή του και απομάκρυνσή του από τον χώρο. Με τη βοήθεια των υπευθύνων του εργοταξίου, το Σάββατο ξεκίνησε η μελέτη της αφαίρεσής του, η οποία θα είναι μία δύσκολη δουλειά, αφού το τσιμέντο δεν έχει μπει πάνω σε κάποιο μεταλλικό πλέγμα.

Εν συνεχεία θα κοπεί σε κομμάτια και θα πάει στα χέρια φίλων της ΑΕΚ που θα τον κρατήσουν και δεν αποκλείεται να μπει σε ειδικό χώρο μετά στο νέο γήπεδο για να… ξυπνά μνήμες.

Πηγή: Sportdog

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα