Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

ΦΙΦΑ: «Διαιτητές-ρομπότ στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ»

Η ΦΙΦΑ σχεδιάζει ένα νέο σύστημα τεχνολογίας για τις περιπτώσεις του οφσάιντ, με σκοπό τη γρηγορότερη λήψη αποφάσεων.

0

Την εισαγωγή ενός νέου συστήματος τεχνολογίας για την αντικατάσταση των εποπτών σχεδιάζει η ΦΙΦΑ για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Σε περίπτωση οφσάιντ θα έρχεται αυτόματα ειδοποίηση στον διαιτητή, όπως γίνεται με την τεχνολογίας γραμμής (goal line technology). Έτσι θα αποφεύγεται η κωλυσιεργία στις αποφάσεις και θα αναγνωρίζεται αυτόματα ποιο μέλος του σώματος προεξέχει. Για τις περιπτώσεις παθητικής συμμετοχής στη φάση από ποδοσφαιριστή θα εξακολουθήσουν να λαμβάνονται αποφάσεις από το VAR και τον διαιτητή.

Η πρώτη δοκιμή της συγκεκριμένης τεχνολογίας-ρομπότ έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Δεκέμβριο στο Κατάρ με νικήτρια τη Λίβερπουλ. Η εξοικονόμηση του χρόνου και η αποφυγή της καταστροφής του ρυθού του αγώνα είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία-ρομπότ για το οφσάιντ.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα