Τελευταία Νέα

Δηλώνει συμμετοχή στο ΒCL ο ΠΑΟΚ

Με έγγραφο που έστειλε στη FIBA, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε την πρόθεση συμμετοχής της στο BCL της επόμενης περιόδου

Βάσει του οργανογράμματος της διοργάνωσης και εξαιρώντας τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, οι αμέσως δύο επόμενες ομάδες του ελληνικού Πρωταθλήματος έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του BCL.

Η 3η ομάδα θα συμμετέχει στην προκριματική φάση και η 4η ομάδα θα λάβει wild card. Αυτό σημαίνει ότι κριτήριο αποτελεί η στάση του Προμηθέα Πατρών, ο οποίος προσανατολίζεται στη σκέψη αποχώρησης από το BCL και συμμετοχής στο Eurocup. Στην περίπτωση αυτή, Περιστέρι και ΑΕΚ (εφόσον αποδεχθούν την πρόσκληση του BCL) αυτομάτως θα συμμετέχουν στους ομίλους του BCL και ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στην προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με έγγραφο που απέστειλε στη FIBA (σ. σ. οι ομάδες είναι υποχρεωμένος να αποφασίσουν και να ενημερώσουν εγγράφως μέχρι την Παρασκευή) δήλωσε την πρόθεση συμμετοχής στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ σημείωσε μεταξύ άλλων… «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε σήμερα το Basketball Champions League, για την πρόθεση συμμετοχής της ομάδας στη διοργάνωση και για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση-πρόθεση συμμετοχής για όλες τις ομάδες είναι η 14η Ιουνίου 2019. Για την δήλωση-πρόθεση συμμετοχής στο BCL της σεζόν 2019-2020 ενημερώθηκε και ο κ.Γιώργος Καραμάνος, ο οποίος εκπροσωπεί όμιλο επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία συμμετοχής στο Basketball Champions League, από την Ελλάδα μπορούν να συμμετάσχουν οι δύο ομάδες που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία. Η αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας μπορεί να συμμετάσχει στη διοργάνωση ξεκινώντας από τους προκριματικούς, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής και σε μία ακόμη ομάδα μέσω ειδικής πρόσκλησης (wild card). Σύμφωνα με το καλεντάρι της επόμενης σεζόν, η κανονική περίοδο του BCL θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου 2019, ενώ θα προηγηθούν δύο προκριματικές φάσεις (17-20/9 και 26-29/9)».

Δείτε επίσης

Ο Λεμπρόν ελπίζει ότι η σεζόν στο ΝΒΑ θα ολοκληρωθεί

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι μεταξύ εκείνων που ελπίζουν ότι το NBA μπορεί να ολοκληρώσει την σεζόν του.