Οποιος φοβάται…
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την μεγάλη πρόκληση της ΑΕΚ χωρίς Αραούχο στην τελική ευθεία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το έλεγε συχνά ο Φερνάντο Σάντος. «Οποιος φοβάται να πάρει σκύλο». Ηθελε να περάσει μία νοοτροπία πολεμιστή σε κάθε ποδοσφαιριστή σε δύσκολα χρόνια για την ΑΕΚ που έπρεπε να κυνηγά τους αντιπάλους της κόντρα σε όλα και όλους.

Τώρα η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν απέχει και πολύ, αν και οι συνθήκες είναι διαφορετικές και αρκετά καλύτερες για την ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ μέχρι σήμερα απάντησαν σε κάθε πρόβλημα. Κυνηγούσαν τον ΠΑΟ τις περισσότερες αγωνιστικές και τον έφτασαν στα ίσια. Άφησαν πίσω Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, κάτι που δεν ήταν εύκολο φέτος για αμφότερους. Στις πολλές και πολύ σημαντικές απουσίες πάντα βρήκε το αντίδοτο. Μέσα από την ομάδα πάντα. Η ίδια η ΑΕΚ απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν: Τι θα γίνει χωρίς Γκατσίνοβιτς; Τι θα γίνει χωρίς Ελίασον; Τι θα γίνει χωρίς Λιβάι Γκαρσία; Τι θα γίνει χωρίς Μοχαμάντι; Αλλά και σε πολλά άλλα ερωτήματα.

Οποιος φοβάται…

ΑΕΚ: Ο Αραούχο, ο Τσούμπερ και οι λύσεις

Τώρα ήρθε ακόμη ένα. Η απουσία του Σέρχιο Αραούχο μαζί με αυτή του Λιβάι Γκαρσία, είναι από αυτές που δύσκολα να αναπληρωθούν. Δύσκολα ομάδα στην Ελλάδα να έχει αντικαταστάτες τους. Η ΑΕΚ όχι. Αλλά πρέπει να βρει την λύση. Πρέπει να απαντήσει στο πρόβλημα. Ο Αλμέιδα θα κάνει τα πάντα για να βρει την λύση εκ των έσω και να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει στην τελική ευθεία, δίχως τον παίκτη που εκφράζει περισσότερο από οποιοδήποτε το DNA της ΑΕΚ φέτος και την εξέδρα.

Ο Τσούμπερ είναι σε φόρμα και θα μπει στην θέση του. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην μνημονεύουμε τι κακό πάθαμε με τον Αραούχο. Μακάρι ο Ελβετός με τον Λιβάι να κάνουν τη δουλειά, ο Γκατσίνοβιτς να… επανέλθει σε υψηλά στάνταρ για τα δεδομένα του και ο Ελίασον να κάνει για περισσότερη ώρα και σταθερά όσα σπουδαία προσφέρει. Τότε η ίδια η ΑΕΚ θα έχει καλύψει το μεγάλο κενό του Αραούχο.

Δεν είναι ώρα για κλάματα και μεμψιμοιρία. «Οποιος φοβάται, δεν έχει θέση στη δική μου ΑΕΚ», θα μπορούσε να πει ο ίδιος ο Αλμέιδα πριν αρχίσουν τα ματς ξανά.

Οποιος φοβάται…

Η ΑΕΚ από την Κυριακή κιόλας πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει και να φανεί αντάξια των όσων μας έχει δείξει. Να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και να συνεχίσει με αρκετές πιθανότητες για τον τίτλο στην συνέχεια.

Η εικόνα που είχαν ο Μάνταλος και ο Τσούμπερ ερχόμενοι από τον πάγκο στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και ο Τζαβέλλας ως βασικός (στα ίδια παιχνίδια) πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους.

Κανείς δεν περισσεύει. Κανείς δεν είναι περιττός για την ίδια την ΑΕΚ. Ακόμη και αν δεν παίξει. Ακόμη και μέσα από την προπόνηση, μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα. Ο Αλμέιδα το είπε προ ημερών στους παίκτες και έδωσε το μήνυμα. Ξέρει τι παίκτες έχει, αυτοί τον έφεραν εδώ, να διεκδικεί μετά το Πάσχα νταμπλ η ΑΕΚ.

ΥΓ: Πλησιάζουμε στον ορισμό του διαιτητή για το ντέρμπι. Προσοχή… Η ΑΕΚ είναι στο στόχαστρο τους.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X