Ό,τι πληρώνεις, τέτοιο πάγκο έχεις
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για την ΑΕΚ που έκανε σημαντική και στοχευμένη επένδυση το καλοκαίρι και τώρα στα κρίσιμα μετρά οφέλη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το λέμε, το ξαναλέμε, το ξαναγράφουμε. Εδώ που φτάσαμε μετράνε μόνο οι νίκες και οι βαθμοί. Οι εμφανίσεις περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει πολλά και πρέπει όλα αυτά να τα «αναχαιτίζει» μέσα από νίκες.

Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ομάδες, το «παρακράτος» που την «κυνηγά» με λύσσα. Δεν είναι όλα αυτά εύκολα για μία ομάδα που προσπαθεί στην πρώτη σοβαρή χρονιά της να κάνει πρωταθλητισμό και να πάρει τον τίτλο σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πρωταθλητισμό κάνει μέχρι σήμερα με επιτυχία, αλλά για τον τίτλο δεν ξέρω πως και μέχρι που μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του, με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά ακόμη. Το θετικό μέχρι σήμερα είναι ότι η ΑΕΚ έχει πάρει ένα μεγάλο διπλό στην Τούμπα και έχει τρεις σερί νίκες στα πλέι οφ. Εδώ γίνεται η διαφορά με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που είναι 9 και 6 βαθμούς πίσω της. Μαζί της είναι ο ΠΑΟ. Δυνατή ομάδα, δύσκολα χάνει, δύσκολα σκοράρει. Δυσκολοκατάβλητο σύνολο. Και έτσι θα είναι μέχρι τέλους. Για αυτό πιστεύω ότι χέρι-χέρι θα πάμε μέχρι 2-3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Τουλάχιστον ότι και να γίνει, να κριθούν τα πάντα στο χορτάρι και να βλέπουμε διαιτητές όπως αυτός στην Λεωφόρο που ήταν άψογος και προσωπικότητα.

Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός που πάντα είναι επικίνδυνος έμεινε ξοπίσω και με θετικό αποτέλεσμα η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη την επόμενη αγωνιστική τον… τελειώνει θαρρώ και από την δυάδα.

Η ΑΕΚ και ο Άρης που δεν περιμέναμε

Πάμε στα της ΑΕΚ λοιπόν. Παρουσιάστηκαν στο 90λεπτο χθες πολλά προβλήματα. Περισσότερα από όσα περιμέναμε. Αντιμετωπίστηκαν; Όχι όλα. Ήρθε όμως η νίκη και αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Μεσοαμυντικά τα μεγάλα κενά που παρουσιάστηκαν στον αέρα και χαμηλά λόγω του Ιτούρμπε δεν αντιμετωπίστηκαν. Η ΑΕΚ δέχθηκε 1 γκολ λόγω κακής εκτίμησης των Ρότα-Βίντα στην κυκλοφορία και ακόμη μία λάθος τοποθέτηση του Αθανασιάδη φέτος που «πληρώθηκε».

Δέχθηκε και άλλες φάσεις και από τύχη και οριακά στο VAR δεν είδε ξανά την μπάλα στα δίχτυα της με γκολ που θα μέτραγε… Εγώ θα πω τύχη, διότι η άμυνα και ο τερματοφύλακας χθες δεν είχαν επεμβάσεις-παρεμβάσεις στις επιθέσεις του εξαιρετικού Άρη.

Προβλήματα παρουσίασε και μεσοεπιθετικά. Ο Αραούχο είχε δύο άσχημα τελειώματα πάνω στον Κουέστα που ήταν τρομερά καταλυτικός για την ομάδα του. Αν επέλεγε γωνίες, η ΑΕΚ θα είχε σκοράρει και από αυτόν, πέραν από το γκολ του Λιβάι Γκαρσία με το καθαρό πέναλτι. Και εκεί που η ΑΕΚ έδειχνε να κολλά ο Ματίας Αλμέιδα επενέβη. Νωρίς, στη μία ώρα αγώνα, για τα δεδομένα του. Και αυτό είναι θετικό. Έβαλε Τσούμπερ-Μάνταλο-Πινέδα. Εδώ άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα και η ΑΕΚ επιθετικά είχε άλλη ενέργεια. Η φάση του Τσούμπερ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κουέστα βγήκε από την επιμονή Μάνταλου-Πινέδα και το τρομερό σουτ του Ελβετού.

Και φτάσαμε μετά το 80’ εκεί που ο Τσούμπερ έδειξε κλάση και παρότι με πλάτη στην εστία, έκανε προσποίηση, απέφυγε εντός περιοχής δύο αντιπάλους, σούταρε μπροστά από τον Φαμπιάνο έναν κεραυνό και έστειλε την μπάλα στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού και στα δίχτυα, εκεί που δεν μπορούσε να φτάσει το χέρι του Κουέστα. Εκεί τελείωσε το ματς. Ο Τσούμπερ της μεγάλης επένδυσης και με το συμβόλαιο και με όσα πληρώθηκαν το καλοκαίρι στην Αϊντραχτ, κάνει την απόσβεση του μετά την επέμβαση που του… έλυσε τα πόδια.

Kαι στο τέλος πάλι από κόντρα που έβαλε ο ορεξάτος και άκρως απελευθερωμένος Μάνταλος, πήρε την μπάλα ο Τσούμπερ και την έστειλε εκεί που ο Κουέστα πάλι δεν μπορούσε.

Τρεις απειλές Τσούμπερ στον Κουέστα, 2/3 μέσα.

Ό,τι πληρώνεις, τέτοιο πάγκο έχεις

Μιλώντας για τον Τσούμπερ του 2023, ο Ελβετός μετράει συνολικά πέντε γκολ καθώς είχε σκοράρει και στην ήττα με 1-3 από τον Ολυμπιακό μπαίνοντας ως αλλαγή, αποκτώντας έναν νέο ρόλο υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα είτε ως αντι-Αραούχο πίσω από τον επιθετικό είτε στην κορυφή της επίθεσης. Γκολ χρυσάφι στη Νίκαια στις καθυστερήσεις και 0-1. Γκολ χρυσάφι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και 0-1. Κάθε γκολ και βαθμοί. Εννέα στο σακούλι μέχρι στιγμής. Και με τον ΟΣΦΠ θα μπορούσε να έχουμε μία τεράστια ανατροπή αν ο Μουκουντί στο 85’ έβαζε γκολ την κεφαλιά μόνος του.

Αφού η ΑΕΚ δεν βρήκε λύσεις στο ματς για τα μεσοαμυντικά προβλήματα της, μεσοεπιθετικά το έκανε ο Τσούμπερ. Μία σημαντική μονάδα που αλλάζει τα δεδομένα από τον πάγκο. Πχ χθες όπως ο Ελβετός, όπως ο Μάνταλος, όπως ο Πινέδα, όπως ο Φερνάντες. Άλλες φορές, διαφορετικά ονόματα. Οπως ο Αμραμπατ, ο Ελίασον, ο Φαν Βέερτ κλπ…

Ο πάγκος της ΑΕΚ είναι σαν… 11άδα και καλύτερος. Ότι πληρώνεις, τέτοιο πάγκο έχεις. Ξεκάθαρα φέτος. Και η ΑΕΚ παίρνει πράγματα πολλά από τον πάγκο της φέτος. Οχι από τύχη, αλλά μέσα από το σχέδιο του κόουτς. Ότι και να κάνει στο τέλος η ΑΕΚ, αυτό είναι προίκα.

Για το ματς της Μεγάλης Τετάρτης στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ χρειάζεται πολύ το δίδυμο Μήτογλου-Μουκουντί πίσω, θέλει τον Πινέδα από την αρχή, όπως και τον Τσούμπερ. Θέλει ποιότητα και προσωπικότητα για να μην χύσει την καρδάρα με το γάλα. Άλλο ματς, άλλα δεδομένα, άλλη διαχείριση. Η ΑΕΚ πάει για την πρόκριση και τέλος, με κάθε τρόπο.

ΥΓ: Καλό ταξίδι σε έναν ΚΥΡΙΟ. Έναν άνθρωπο που αποτελούσε την πιο ευγενική φυσιογνωμία που έχω γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Ωραίος άνθρωπος, ωραίος Πολίτης, ωραίος ΑΕΚτζής. Έκανε ένα γιο να καμαρώνει για χρόνια, και έναν εγγονό παλικάρι. Σταύρο είμαστε δίπλα σου.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X