Τα γκολ που δεν πρέπει να χάνονται και ο άνθρωπος-κλειδί Στίβεν Τσούμπερ

Τα γκολ που δεν πρέπει να χάνονται και ο άνθρωπος-κλειδί Στίβεν Τσούμπερ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αδυναμία που κοστίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο στην ΑΕΚ και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Τσούμπερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελεύθερη χώρα είναι και αυτή, ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει το μακρύ και το κοντό του, να ερμηνεύει καταστάσεις κατά το δοκούν και να επικοινωνεί μια εικόνα που απέχει παρασάγγες από την πραγματικότητα. Το γεγονός, βέβαια, ότι η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, δεν πρέπει να την απασχολεί επειδή κάποιοι αναιδείς προπαγανδιστές ισχυρίζονται ότι ο αντίπαλός της έπαιξε καλύτερα, όσο επειδή για ακόμα μία φορά, αν και εκείνη ήταν ξεκάθαρα ανώτερή του, δεν κατάφερε να νικήσει.

Παρόλο που η συγκεκριμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «γλυκιά ήττα», καθώς η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, δεν παύει ως αποτέλεσμα να είναι αρνητικό κι ενώ οι δυο τους θα συναντηθούν ξανά και για τελευταία φορά φέτος, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος στην έδρα του Ολυμπιακού.

Το ίδιο άλλωστε έχει συμβεί και στον αγώνα της regular season όταν η παρέα του λιμανιού επικράτησε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-1 κι ενώ στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να ηττάται με -τουλάχιστον- 2-0. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ, το γεγονός ότι ενώ έχει συντριπτικά περισσότερες και καθαρές ευκαιρίες από τον αντίπαλο της σε όλες τις μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος, μετρά μία νίκη μία ισοπαλία και δύο ήττες, τις οποίες δεδομένα θα έπρεπε να αποφύγει βάσει της εικόνας της.

Σε ένα ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι θα παίζουν το τελευταίο χαρτί τους για τον τίτλο και η ΑΕΚ τη δική της μεγάλη ζαριά για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, απαγορεύονται τόσες πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των playoffs και με την Ένωση να καλείται να δώσει τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι απέναντι στους άλλους διεκδικητές καθώς τα επόμενα παιχνίδια της με τον Άρη και το Βόλο θα διεξαχθούν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, τα λάθη δεν επιτρέπονται διότι δύσκολα συγχωρούνται.

Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η παρατεταμένη αστοχία σε εύκολες στιγμές για γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία είχε αρκετές τέτοιες μέσα στη σεζόν και ειδικά στα δύο παιχνίδια στην έδρα των Ερυθρολεύκων, όπου πράγματι απώλεσε συνολικά τουλάχιστον 5 κλασσικές ευκαιρίες. Τα είπαμε βέβαια αυτά και σε πρόσφατο σχετικό άρθρο. Το επισημαίνω ξανά διότι δεν είναι τόσο θέμα ικανότητας ή έλλειψης δουλειάς, ίσα ίσα που διαρκώς ο Αλμέιδα στοχεύει συχνά εκεί στις προπονήσεις. Καθαρό μυαλό, λιγότερη βιασύνη και καθόλου επιπολαιότητα στην εκτέλεση απαιτούνται.

Η παλικαριά του Τσούμπερ

Πάμε και στον Ελβετό. Έχει τεράστια σημασία για κάθε ποδοσφαιριστή να διαπιστώνει ότι όλα όσα ο προπονητής λέει, τα πρεσβεύει κιόλας! Ότι απηχούν την αλήθεια και πρόκειται για εύκολα λόγια στον αέρα. Είναι πάρα πολλές οι φορές που, κατά το παρελθόν, οι τεχνικοί της ΑΕΚ όπως ασφαλώς και άλλων συλλόγων, φωνάζουν είτε εντός των αποδυτηρίων, είτε επισημαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι πιστεύουν το ίδιο σε όλους τους παίκτες.

Στην πράξη, ωστόσο, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τον τρόπο για να το υποστηρίξουν. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει πείσει άπαντες ότι είναι πράγματι ενεργοί στη σκέψη του και στα σχέδια του, ακόμα κι αν δεν αγωνίζονται πολύ. Τους έχει εμφυσήσει τη φιλοσοφία του συνόλου και τους καθιστά πανέτοιμους για την παραμικρή ευκαιρία που μπορεί να τους δοθεί, ακόμα και όταν αυτοί έχουν πολύ σπουδαίο βιογραφικό, όπως εν προκειμένω ο Στίβεν Τσούμπερ.

Τα γκολ που δεν πρέπει να χάνονται και ο άνθρωπος-κλειδί Στίβεν Τσούμπερ

Ο Ελβετός επέστρεψε από τον τραυματισμό του σε εξαιρετική κατάσταση, έβαλε το νικητήριο γκολ στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο και στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, όμως γρήγορα τέθηκε ξανά σε μία κατάσταση την οποία πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να τη διαχειριστείς. Κάθισε στον πάγκο σε παιχνίδια στα οποία ενδεχομένως να εδικαιούτο περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όμως αυτό κάθε άλλο παρά τον κατέβαλλε. Απέναντι στον Άρη, αντιθέτως, ήταν και πάλι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ, καθώς με τα δικά του τέρματα, η ομάδα πήρε τη νίκη.

Πλέον Ελβετός θα έχει περισσότερο χρόνο στο αρχικό σχήμα, καθώς ο τραυματισμός του Αραούχο ίσως αποδειχθεί το διαβατήριο για να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα, στο ρόλο που ο Αργεντινός ξεχώρισε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Τσούμπερ απέδειξε κατά το τελευταίο δίμηνο ότι το λέει η καρδούλα του και ότι ξέρει να δέχεται τα πάντα εφόσον αυτά αποφασίζονται με δίκαια κριτήρια και αποσκοπούν στο καλό της ομάδας.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X