Τσιτσιπάς: Στον τελικό με ανατροπή! (VIDEO)

Τσιτσιπάς: Τα γεγονότα-σταθμοί που τον έφεραν ως εδώ! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-1 σετ τον Μουζέτι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε νωχελικά τον ημιτελικό του τουρνουά της Λυών αλλά τελείωσε τον αγώνα κάνοντας επίδειξη δύναμης. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-0) του 19χρονου ταλαντούχου Ιταλού Λορέντσο Μουζέτι (νο.88 στην κατάταξη), ο οποίος άντεξε για… ενάμιση σετ. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς, νο. 5 στον κόσμο, έκανε φανταστικό παιχνίδι και κυριάρχησε στο κορτ παίρνοντας το εισιτήριο πανηγυρικά για ακόμη έναν τελικό. Ο 22χρονος άσος θα αναμετρηθεί με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Αγγλου Κάμερον Νόρι (νο. 49) και του Ρώσου Κάρεν Χατσάνοφ (νο. 26).


Ο Τσιτσιπάς θα συμμετάσχει στον 16ο τελικό καριέρας και θα κυνηγήσει τον έβδομο τίτλο του μετά τους θριάμβους στο ATP Finals, σε ένα Masters (φέτος στο Μόντε Κάρλο) και σε τέσσερα 250άρια. Αν μη τι άλλο είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου παραμονές του Roland Garros.

Ο Μουζέτι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον Τσιτσιπά στο πρώτο σετ. Ο 19χρονος Ιταλός κατόρθωσε να κάνει μπρέικ στον Ελληνα πρωταθλητή στο πέμπτο γκέιμ (2-3) κι αφού διατήρησε το σερβίς του, βρήκε απαντήσεις και πήρε το σετ με 6-4 έπειτα από 38 λεπτά. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς παίζοντας πια με την πλάτη στον τοίχο, έβγαλε αντίδραση κι έκανε το μπρέικ για το 1-3. Ο Μουζέτι απάντησε με δικό του μπρέικ για το 3-4 αλλά στο αμέσως επόμενο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έσπασε ξανά το σερβίς του αντιπάλου του προτού κλείσει το σετ στο 6-3 έπειτα από 40 λεπτά.

Κι αφού έμεινε… όρθιος στα δύσκολα ο Τσιτσιπάς, στη συνέχεια ήταν αχτύπητος. Εκανε τρία σερί μπρέικ στο τρίτο σετ, το οποίο καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες έπειτα από μόλις 24 λεπτά με τον άκρως εντυπωσιακό 6-0.

Πηγή: Εθνος

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X