Αξιωματούχος του EMA επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με θρομβώσεις

Γερμανία: Αναστολή του εμβολίου AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ετών (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Επικεφαλής εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Μάρκο Καβαλέρι, σε συνέντευξή του σήμερα Τρίτη στην Ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, δήλωσε για πρώτη φορά επίσημα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca κατά του Covid-19 και των θρόμβων του αίματος.

Χαρακτηριστικά είπε: «Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο». Επίσης, προανήγγειλε ότι η σχέση αυτή θα επιβεβαιωθεί εντός των επόμενων ωρών από τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι σε σύνολο 9,2 εκατ. δόσεων του εμβολίου πανευρωπαϊκά, έχουν καταγράφει μόνο 44 περιπτώσεις του συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας.

Η Πρόεδρος προέτρεψε τον κόσμο να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία την είδηση αυτή, καθώς δεν είναι ακόμα βέβαια και εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 55 ετών, αν και έχουν παρουσιαστεί και περιστατικά που αφορούν όλες τις ηλικίες. Με σκοπό την εξάλειψη του δισταγμού προς το εμβόλιο, μάλιστα, τόνισε: «Πρέπει να σκεφτούμε τα νούμερα, σήμερα είναι 73 οι νεκροί και να σταθμίσουμε τον άμεσο κίνδυνο σε σχέση με τον πιθανό και πολύ μακρινό κίνδυνο».

Σημείωσε, επίσης, ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές έχουν συγγράψει ήδη οδηγίες για την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση αυτού του σπάνιου συνδρόμου κάτι που μπορεί να γίνει προς το παρόν σε ένα εξειδικευμένο ιατρείο στην Αθήνα.

πηγή emea

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X