Κανείς πάνω από την ΑΕΚ, αλλά ΑΕΚ χωρίς κανέναν δεν γίνεται

Κανείς πάνω από την ΑΕΚ, αλλά ΑΕΚ χωρίς κανέναν δεν γίνεται
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης προσπαθεί να ξεχωρίσει το μείζον και αυτό που καίει τώρα (και πάντα) την ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ορισμένες φορές μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν και που κάνει η ΑΕΚ, το κεφάλι αρχίζει να βράζει περισσότερο και από χύτρα ταχύτητος. Πάμε λοιπόν να τα πάρουμε λίγο με την σειρά. Ξεκινώ με τον Παπασταθόπουλο. Αν δεν κάνω κάποιο συγκλονιστικό λάθος, είναι ο μοναδικός από τους Έλληνες παίκτες που από την ΑΕΚ και μετά από μια ιδιαίτερη σχέση έφυγαν για το εξωτερικό και είχε δηλώσει δημοσίως πως αν επέστρεφε στην Ελλάδα θα το έκανε μόνο για την ΑΕΚ. Είναι ο μοναδικός, μαζί με τον Κατσουράνη, που τελικά δεν επέστρεψε στην ΑΕΚ. Μόνο που ο Κατσουράνης επιμένει σταθερά πως ήταν η ΑΕΚ που ποτέ δεν τον ζήτησε, όταν αποφάσισε να επιστρέψει.

Επομένως ο Σωκράτης είναι μάλλον ο μοναδικός. Και δικαίωμα του να μην θέλει όντως να δεθεί με την ΑΕΚ, αλλά να είναι ένας επαγγελματίας που πηγαίνει όπου τον στέλνει η… επαγγελματική του συνείδηση. Υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να γίνει κανένας θόρυβος και κανένα δράμα, ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή που δεν δέχεται πλέον να έχει την ΑΕΚ ούτε στο βιογραφικό του. Επιτρέψτε μου όμως να σημειώσω, πως οι χειρισμοί της ΑΕΚ ήταν αυτοί που έβαλαν τις βάσεις για να δημιουργηθεί αυτό το δράμα. Διότι όταν με επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζεις πως η μεταγραφή κεντρικού αμυντικού δεν ήταν στον σχεδιασμό σου, αλλά έκανες πρόταση στον Παπασταθόπουλο επειδή είναι ο… Παπασταθόπουλος, τότε αυτομάτως τον καθιστάς κάτι ιδιαίτερο για την ΑΕΚ. Που όμως φυσικά και δεν είναι.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα, η ΑΕΚ χρειαζόταν και παρα-χρειαζόταν να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό και μάλιστα υψηλής κλάσης και ποιότητας. Επομένως αυτό που έπρεπε να κάνει, ήταν να ψάξει για έναν τέτοιον στην αγορά και μεταξύ άλλων καλών κεντρικών αμυντικών, να κοιτάξει και την περίπτωση του Παπασταθόπουλου. Εννοείται πως ο κόσμος της ΑΕΚ δεν είχε καμία κάψα να δει κανέναν Σωκράτη ξανά με τα κιτρινόμαυρα. Πολύ απλά διότι ήταν ένας παίκτης που δεν είχε κανένα δέσιμο με τον κόσμο, στα 2,5 χρόνια που έπαιξε στην ΑΕK.  Αυτό που έχει κάψα όμως και πολύ σωστά την έχει, είναι να δει έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό. Πάμε παρακάτω.

Ο Λιβάγια είναι από τις ποδοσφαιρικές μου αδυναμίες. Θα χρησιμοποιούσα την φράση που συνήθιζε να λέει ο φίλος μου ο Σοφρώνης, αλλά δεν… γράφεται. Αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε, αυτά τα «φεύγω από την ΑΕΚ γιατί ψάχνω νέες προκλήσεις και όχι για το οικονομικό», είναι τρίχες κατσαρές. Διότι αν πραγματικά ήταν έτσι, τότε όταν πριν από οκτώ μήνες πήρε στα χέρια του την πρόταση της ΑΕΚ για ανανέωση του συμβολαίου, θα έλεγε «σας ευχαριστώ πολύ, αλλά αισθάνομαι πως ο κύκλος μου στην ομάδα έχει κλείσει και θέλω να φύγω». Ακριβώς δηλαδή, όπως είχε κάνει ο μάγκας σ’ όλα του και κύριος με «κάπα» κεφαλαίο, Γιόχανσον.

Έτσι κάνει όποιος πραγματικά αισθάνεται πως έχει κλείσει ο κύκλος του σε κάποια ομάδα και θέλει να φύγει για να ζήσει άλλες εμπειρίες και προκλήσεις. Αντιθέτως όταν κάποιος παίκτης μπαίνει στην διαδικασία να βάλει τον μάνατζερ του σε συνεχείς διαπραγματεύσεις και βάζει στο τραπέζι μπόνους μεταγραφής, κάτι παραπάνω από εδώ και κάτι παραπάνω από εκεί, ο λόγος που τελικά φεύγει είναι τα λεφτά και μόνο αυτά. Εννοείται δικαίωμα του, αλλά τα υπόλοιπα λόγια είναι κούφια. Επιτρέψτε μου βεβαίως να σημειώσω, πως την βάση για να γίνει όλο αυτό, πάλι η ΑΕΚ την έβαλε με τους χειρισμούς που έκανε.

Δεν θα είχαμε φτάσει να λέει στις 26 Γενάρη ο Λιβάγια πως θέλει να φύγει για να βρει άλλες προκλήσεις, αν η ΑΕΚ δεν είχε λειτουργήσει με προχειρότητα και λογική «πάμε και βλέπουμε», όταν του κατέθεσε την πρόταση το περασμένο καλοκαίρι. Πολύ καλά έκανε η ΑΕΚ και ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Λιβάγια. Αλλά επειδή είσαι η ΑΕΚ και δεν κρέμεσαι από κανέναν, του κάνεις του ποδοσφαιριστή την πρόταση εγκαίρως μέσα στο καλοκαίρι και του δίνεις μια διορία για να σου απαντήσει. Αν απαντήσει θετικά έχει πολύ καλώς, αν απαντήσει αρνητικά, λειτουργείς σωστά ως κλαμπ και ως τεχνικός διευθυντής και βρίσκεις μια ομάδα για να τον παραχωρήσεις. Και έτσι κλείνεις όμορφα και καλά το θέμα και βάζεις χρήματα στο ταμείο, από έναν παίκτη για τον οποίο μάλιστα έχεις ξοδέψει συνολικά κοντά στα 4 εκατομμύρια.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ούτε ότι φεύγει ο Λιβάγια, ούτε ότι ο Παπασταθόπουλος πήγε στον Ολυμπιακό. Το ζήτημα είναι οι λάθος χειρισμοί που έχει κάνει η ΑΕΚ και στις δυο περιπτώσεις. Όπως και σε πολλές άλλες. Και φυσικά είναι δεδομένο πως κανείς, ούτε προπονητές, ούτε παίκτες, ούτε κανείς, δεν μπαίνει πάνω από την ομάδα. Έχω γράψει πολλές φορές, πως όποιος έστω και κατ’ ελάχιστο αισθανθεί ή λειτουργήσει βάζοντας τον εαυτό του πάνω από την ΑΕΚ, πρέπει να πηγαίνει στο καλό και να μην μας γράφει. Ουδείς ανεξαιρέτως πάνω από την ΑΕΚ. Από την άλλη μεριά όμως, δεν γίνεται να υπάρξει και η ΑΕΚ χωρίς… κανέναν. Τι εννοώ;

Ο Λιβάγια είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Ότι άποψη και να έχει ο καθένας για το τι έκανε ή τι δεν έκανε, η πραγματικότητα είναι πως διαθέτει ποιότητα. Αφού λοιπόν φεύγει, η ΑΕΚ πρέπει να προσθέσει την ποιότητα που χάνει. Το ίδιο ισχύει και για τον Παπασταθόπουλο. Αδιάφορο είναι αν πήγε στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό ή στον Σαρωνικό Αίγινας. Το μείζον για την ΑΕΚ είναι πως πρέπει να βάλει έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό. Δεν ενδιαφέρει κανέναν επί της ουσίας ούτε ποιος φεύγει, ούτε ποιος δεν έρχεται. Καίει και τσουρουφλίζει του πάντες, να έχει η ΑΕΚ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, στις θέσεις που πραγματικά τους έχει ανάγκη. Αναρωτιέμαι πως αισθάνθηκαν όλοι αυτοί που τρέχουν τον σχεδιασμό της ομάδας, όταν άκουσαν τον Γαλανόπουλο να λέει μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ πως «τέτοιο εξτρέμ σαν τον Λιβάι δεν είχε τόσο χρόνια η ομάδα». Και φυσικά είναι μεγάλη αλήθεια.

Θα μου πείτε τώρα πως κάθε συζήτηση δεν έχει νόημα, όταν η ΑΕΚ έχει χίλια ζόρια για να πετύχει τον μοναδικό στόχο που είχε βάλει για την μεταγραφκή περίοδο του Γενάρη και ήταν το δεξί μπακ. Και αυτά τα χίλια ζόρια, όχι μ’ έναν παίκτη που παίζει στην Α’ Γαλλίας όπως ο Λαλά, αλλά μ’ έναν παίκτη που παίζει στην Α’ Ρωσίας όπως ο Νταντσένκο. Βεβαίως τι είναι και τι δεν είναι ο Ουκρανός μπακ, θα το δούμε στο γήπεδο. Αν έρθει. Αλλά θα είναι τεράστιο λάθος να κλείσει η ΑΕΚ την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη μόνο με δεξί μπακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X