Ο Μανόλο και οι παίκτες του, προς το ντέρμπι που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ

Ο Μανόλο και οι παίκτες του, προς το ντέρμπι που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την κομβική μάχη της Κυριακής ενώ έχει και… υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει Τρίτη και την Κυριακή, δηλαδή μόλις σε πέντε μερούλες, υπάρχει για την ΑΕΚ το «ματς της χρονιάς», που μάλιστα είναι ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο. Κι επειδή μέχρι τότε, μεσολαβεί η αλλαγή της χρονιάς, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι το ντέρμπι είναι πολύ πιο μακρινό, απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα! Έλα όμως που δεν είναι.

Ο Μανόλο Χιμένεθ και… μάγος να ήταν, δεν θα προλάβαινε να κάνει πολλά πράγματα μέχρι το ντέρμπι. Χωρίς να είμαι στα Σπάτα, αυτό που μαθαίνω, αλλά και που είδα από τις φωτογραφίες με τα πολλά χαμόγελα, είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε, ότι δηλαδή το κλίμα είναι πολύ καλό και πως η ομάδα θα πάει στο ντέρμπι της Κυριακής με ανεβασμένη ψυχολογία.

Από εκεί και πέρα, μεγάλη σημασία θα παίξουν για το ματς της Κυριακής, οι επιλογές του Μανόλο για την ενδεκάδα, που αφενός θα πρέπει να περιορίσει την επιθετικότητα του ΟΣΦΠ και αφετέρου να αυξήσει την επιθετικότητα της ΑΕΚ. Όπως έγραφα και για τον Καρέρα πριν από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, το ίδιο ισχύει τώρα και για τον Χιμένεθ.

Κανένας λόγος για φόβο, θέλει επιθετικότητα στο Φάληρο

Δεν πρέπει επ’ ουδενί και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, να φοβηθεί τον ΟΣΦΠ. Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ποιότητα από τη μέση και μπροστά και ο Ισπανός κόουτς, πρέπει να τη ρίξει στη… μάχη και μάλιστα από το ξεκίνημα.

Δεν θα πρέπει να περάσει η μπάλα στην κυριαρχία του ΟΣΦΠ, αλλά να αισθανθεί πίεση και να έχει πρώτιστα το μυαλό του, στο πως θα σταματήσει τους ποιοτικούς και επιθετικογενείς παίκτες της ΑΕΚ και όχι το πώς θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ούτως ή άλλως προβληματική «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Ο Χιμένεθ ως προπονητής της ΑΕΚ, έχει ζήσει στο Φάληρο, από την πιο μεγάλη και ένδοξη νίκη ως και την πιο ταπεινωτική ήττα. Με εκ διαμέτρου αντίθετες… ΑΕΚ, βέβαια, από όλες τις απόψεις. Τώρα, η κατάσταση είναι μεν δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις ανέλαβε μια ομάδα με μεγάλα προβλήματα στην ανασταλτική της λειτουργία, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, την οποία και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Μανόλο.

Το χορτάρι ευνοεί και τον Λιβάι και τον Λιβάγια και τον Καρίμ και…

Το χορτάρι στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, απ’ ότι ήταν στο ΟΑΚΑ στο προηγούμενο ντέρμπι, κι αυτό μπορεί να θεωρούν οι «ερυθρόλευκοι» πως θα βολέψει μόνον εκείνους, αλλά θα βολέψει και τον Λιβάι Γκαρσία και τον Λιβάγια και τον Καρίμ και τον Μάνταλο και τον Τάνκοβιτς και τον Ολιβέιρα.

Αρέσει, δεν αρέσει, η μοίρα τα έφερε έτσι τα πράγματα, που το νέο ξεκίνημα με τον Μανόλο στον πάγκο, συμπίπτει πάνω στην κρισιμότερη μάχη της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Ένα ντέρμπι που μπορεί να αλλάξει την ιστορία, αφού αργά το βράδυ της Κυριακής, σαφέστατα και θα είναι πολύ διαφορετικό το να είναι η διαφορά στους πέντε βαθμούς από την κορυφή, με το να είναι στους… έντεκα!

Γιατί πολύ απλά, σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ, μπορείς να μιλάς για πρωτάθλημα με ρεαλιστικές πιθανότητες και να πιστέψει ξανά σε αυτόν τον μεγάλο στόχο, όλη η ομάδα, ενώ στην άλλη περίπτωση, δεν θα μπορείς να μιλάς για τίτλο και να σε παίρνουν στα σοβαρά. Υπάρχει και η μέση περίπτωση της ισοπαλίας, που και πάλι θα συνεχίσει να κρατά τη διαφορά σε υψηλό επίπεδο και που θα την καθιστά πολύ δύσκολα, αναστρέψιμη. Το σημαντικό ωστόσο αυτή τη στιγμή, είναι να πιστέψει όλος ο «οργανισμός» της ΑΕΚ, ότι μπορεί να κερδίσει τον ΟΣΦΠ την Κυριακή στο Φάληρο. Γιατί, πραγματικά το μπορεί.

Υ.Γ.: Το έγραψα στην «ΩΡΑ» της Δευτέρας, αλλά θέλω να το επαναλάβω και εδώ. Τώρα θα δείξουν κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ αν έφταιγε ο Καρέρα ή αν απλά ορισμένοι είναι… λίγοι ή κάποιοι άλλοι, δεν μπορούν πια. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να την… σκαπούλαραν αυτή τη φορά και το μάρμαρο να το πλήρωσαν, μόνο ο Καρέρα και ο Ίβιτς, αλλά τώρα που δεν υπάρχει πλέον ο Ιταλός προπονητής ώστε «να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο», καλούνται να δείξουν ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Υ.Γ.2.:  Ο Χιμένεθ είναι ο προπονητής που έχει παρουσιάσει στην ΑΕΚ, την καλύτερη αμυντική επίδοση, όχι απλά της ιστορίας της, αλλά της ιστορίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Κι αναφέρομαι φυσικά στα 12 γκολ παθητικό της σεζόν 2017-2018, που ήταν άλλωστε και το «κλειδί» για τον τίτλο. Με την αμυντική πεντάδα της ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν να είναι η εξής: Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Τζανετόπουλος. Ε λοιπόν, αυτός ο προπονητής, επιστρέφει στην ΑΕΚ, στη στιγμή που παρουσιάζει μία από τις χειρότερες άμυνες της ιστορίας της και οπωσδήποτε τη χειρότερη των τελευταίων ετών. Από εκεί που όλοι οι αντίπαλοι, πριν από τρία χρόνια, μάτωναν, όχι για να σκοράρουν, αλλά για να πατήσουν στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή, έχουμε σήμερα μια εικόνα αμυντικής λειτουργίας, που είναι η… χαρά κάθε αντιπάλου. Κι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε τι βαθμό μπορεί να βελτιώσει ο Μανόλο αυτή την εικόνα. Αλλά και σε αυτόν τον τομέα, το μεγάλο βάρος πέφτει στους ποδοσφαιριστές. Για να δείξουν, θα το τονίσω ξανά, αν έφταιγε ο Καρέρα ή αν αυτοί είναι… λίγοι ή κάποιοι απλά δεν μπορούν πια.

Υ.Γ.3.: Κάποια στιγμή, θα ερχόταν η ήττα στο μπάσκετ και θα έσπαγε το σερί. Το Λαύριο είχε εκ προοιμίου πολλές πιθανότητες για να σπάσει το αήττητο, γιατί είναι αθλητική ομάδα και τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό. Από τη στιγμή κιόλας που η ΑΕΚ είχε πάλι δύο κομβικές απουσίες, του Σλότερ και του Λοτζέσκι, συν ότι έφερε έναν παίκτη, δηλαδή τον Κίνγκσλεϊ, στον οποίον φαίνεται ότι δεν μπορεί ακόμα να υπολογίζει ο Παπαθεοδώρου, καθιστούσε το ματσάκι πολύ επικίνδυνο για γκέλα. Η ΑΕΚ στο Λαύριο πέτυχε 70 πόντους, εκ των οποίων τους 50 , τους πέτυχαν μόνο δύο παίκτες! Τριάντα ο Μορέιρα και είκοσι ο Λάνγκφορντ. Αυτό φανερώνει πόσο κομβική ήταν η απουσία του Λοτζέσκι, αλλά και ότι υπάρχει κενό στη θέση του κόμπο γκαρντ, του πλέι μέικερ δηλαδή, που και θα δημιουργεί και θα σκοράρει. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι εφικτό να γίνει, αλλά εκτιμώ ότι είναι μονόδρομος να γίνει μια τέτοια κίνηση ενίσχυσης, για να πετύχει η ΑΕΚ τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει και ιδιαίτερα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X