Κοτσιώνης: «Θέλω να καθιερωθώ στην ΑΕΚ»

Κοτσιώνης: «Θέλω να καθιερωθώ στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της ΑΕΚ, ο Κωνσταντίνος Κοτσιώνης μιλάει στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πριν ένα χρόνο ακριβώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα χάντμπολ όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη.

Ένα χρόνο μετά όχι μόνο αγωνίστηκε ξανά στην Ευρώπη με την φανέλα της ΑΕΚ αλλά ήταν και ο πρώτος σκόρερ στο δεύτερο παιχνίδι με την Πρίστινα. Ο Κωνσταντίνος Κοτσιώνης αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της ΑΕΚ και του ελληνικού χάντμπολ και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Με τα οκτώ γκολ που σημείωσε στο δεύτερο ματς με τους Κοσοβάρους έδειξε πως αποτελεί το μέλλον του «Δικεφάλου». Ένα από τα παιδιά στα οποία η ΑΕΚ θέλει να επενδύσει και να «χτίσει» την επόμενη ημέρα μίλησε στο enwsi.gr για την μέχρι τώρα πορεία του στην ομάδα, τα όνειρα του, τις προπονήσεις με τους καταξιωμένους συμπαίκτες του και τόνισε πως είναι έτοιμος για να εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία.

Ο 19χρονος περιφερειακός πήρε βάπτισμα του πυρός πέρυσι στις 4 Φεβρουαρίου στον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Αερωπό με τον Δημήτρη Δημητρούλια όχι απλά να τον περιλαμβάνει στην αποστολή αλλά να τον ρίχνει στην «μάχη». Λίγες ημέρες αργότερα έκανε το ντεμπούτο του στο ευρωπαϊκό ματς με την Βογκόσκα και έγινε ο νεαρότερος αθλητής της ΑΕΚ που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η εξέλιξη του μέσα σε ένα χρόνο είναι μεγάλη, αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων και έχει όλες τις προδιαγραφές για να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του «κιτρινόμαυρου» τμήματος.

– Πέρυσι πραγματοποίησες το ντεμπούτο σου στην Ευρώπη με την ΑΕΚ, φέτος πρώτος σκόρερ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πως νιώθεις για αυτό;

Νιώθω πολύ όμορφα που μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπόρεσα και έβαλα τόσα γκολ συμβάλλοντας και εγώ στην  νίκη της ομάδας μας. Κατά την διάρκεια του αγώνα δεν μετράς πόσα γκολ βάζεις αλλά πως θα κάνεις το καλύτερο για να βοηθήσεις την ομάδα να κερδίσει και φυσικά να κάνουμε μέσα στο παιχνίδι αυτά που μας ζητάει ο προπονητής. Έτυχε να πάρω εγώ αυτές τις ευκαιρίες και χαίρομαι που πέτυχα αυτά τα τέρματα. Κάθε γκολ είναι ομαδική προσπάθεια.

-Το περίμενες πως όχι μόνο θα αγωνιστείς αλλά θα πετύχεις και τα περισσότερα γκολ;

Όχι δεν το περίμενα αλλά στη ροή του αγώνα όπως αμυνόμασταν ήταν κάτι που προέκυψε.  Όπως είπα δεν είχε τόσο σημασία ποιος θα βάλει τα γκολ. Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς όμως επέτρεπε για να μπουν πολλά γκολ.

-Παρά το νεαρό της ηλικίας σου στην ΑΕΚ δείχνουν να σε πιστεύουν πολύ. Αυτό σε γεμίζει άγχος ή σου δίνει κίνητρο;

Όχι. Δεν με γεμίζει άγχος. Μου δίνει κίνητρο να προσπαθήσω περισσότερο ώστε να δικαιώσω την εμπιστοσύνη των προπονητών και των συμπαικτών μου. Δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου σε αυτή την στιγμή να με καταβάλλει το άγχος. Θέλω να απολαύσω αυτή την εμπειρία και να μάθω, να εξελιχθώ μέσα από την πορεία μου στην ΑΕΚ και την συνεργασία με τόσο σημαντικούς ανθρώπους.

– Ποια είναι η συμβουλή που σου έχουν δώσει και την θυμάσαι πάντα;

Να κυνηγώ τα όνειρα μου όσες θυσίες και αν χρειαστεί να κάνω. Να είμαι ταπεινός και να απαντάω πάντα με την δουλειά μου.  Όλες οι συμβουλές, μικρές ή μεγάλες από τους προπονητές μου αλλά και τους συμπαίκτες μου είναι πολύτιμες για μένα. Ο κ. Αλβανός βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου αλλά και ο κ. Δημητρούλιας. Τους ευχαριστώ όλους.

-Ποιο είναι μέχρι τώρα το παιχνίδι που θυμάσαι πιο έντονα;

Οι καλύτερες στιγμές μου σε αγώνα ήταν με την Εθνική ομάδα όταν έβαλα bazerbeater και κερδίσαμε την Σερβία και η πρώτη μου ευρωπαϊκή συμμετοχή με την ΑΕΚ στον αγώνα με τη Βογκόσκα.

-Ποια είναι τα όνειρα και οι στόχοι σου;

Να έχω υγεία, να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να παίξω χάντμπολ σε όσο πιο υψηλό επίπεδο μπορώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ και έχω την τύχη να δουλεύω με αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου και θέλω να καθιερωθώ.  Έχω καλή σχέση με όλους και προσπαθώ να παίρνω στοιχεία από όλους.

-Πως αντιμετωπίζεις την αγωνιστική διακοπή;

Την αντιμετωπίζω με υπομονή. Είναι κάτι δύσκολο και πρωτόγνωρο. Όμως συνεχίζω να δουλεύω με την ομάδα μου και ευελπιστώ να τελειώσει αυτή η απραξία το συντομότερο δυνατό. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, ειδικά σε μια χρονιά που προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο αλλά προσπαθούμε να κρατάμε το ηθικό μας ψηλά και να μην αφήσουμε να μας επηρεάσει τουλάχιστον στην ψυχολογία μας.

 

Από τα Βριλήσσια στην ΑΕΚ

Ο Κωνσταντίνος Κοτσιώνης ξεκίνησε το χάντμπολ από τον σύλλογο της περιοχής του, στην οποία τον ΕΣΝ Βριλησσίων, σε ηλικία 9 ετών. Στην ομάδα παρέμεινε για 4 χρόνια και ακολούθησε ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ, στον οποίο έπαιξε για έναν χρόνο. Αργότερα, εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ, στην οποία βρίσκεται τα τελευταία 4  χρόνια αποτελώντας βασικό στέλεχος των μικρών τμημάτων και σταδιακά παίρνοντας περισσότερες ευκαιρίες και χρόνο στην ανδρική ομάδα. Ο Κοτσιώνης είναι γεννημένος στις 26 Οκτωβρίου 2002 και αγωνίζεται ως περιφερειακός.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X