Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: «Lockdown... ακορντεόν μέχρι τον Μάρτιο»

Αθήνα: Μια πόλη-φάντασμα λόγω κορωνοϊού -Αδειοι δρόμοι, μάσκες παντού (ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα lockdown «ακορντεόν» δηλαδή τρεις εβδομάδες κλειστά – δύο εβδομάδες ανοικτά, προτείνει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, δήλωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Μπορούμε να ανοίξουμε αν φτάσουμε τα 800 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως στο τέλος του μήνα, αν θέλουμε να ξανακλείσουμε μετά από 15 ημέρες. Αν θελήσουμε να ανοίξουμε για να μείνουμε ανοικτά για ένα μεγαλύτερο διάστημα, πάνω από δύο εβδομάδες, θα πρέπει να ακολουθήσουμε ακόμα δύο εβδομάδες καραντίνας, μέχρι να φτάσουμε περίπου τα 500 κρούσματα ημερησίως» είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι το σύστημα lockdown “ακορντεόν” είναι το πιο ασφαλές, καθώς επιτρέπει να κρατήσουμε τις ΜΕΘ σε λογικά νούμερα και είναι εφικτό να λειτουργήσει η οικονομία» είπε στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ερωτηθείς για πόσο καιρό εκτιμά ότι θα διαρκέσει αυτό το σύστημα, ο καθηγητής εκτιμά ότι πρέπει να πάμε στη λογική «τρεις εβδομάδες κλειστά – δύο εβδομάδες ανοικτά» μέχρι τον Μάρτιο, όταν και οι διαφορετικές καλύτερες καιρικές συνθήκες θα δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Στο ερώτημα ανοικτά ή κλειστά σχολεία, ο καθηγητής τονίζει ότι εφόσον τα κρούσματα παραμένουν στα επίπεδα των 600 – 1.200 ημερησίως, τα σχολεία μπορούν να παραμένουν ανοικτά αλλά η τηλεργασία από την άλλη θα πρέπει να συνεχιστεί σε υψηλά επίπεδα.

πηγή Reader

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X