To δικαίωμα που έχουν κερδίσει στην ΑΕΚ, Βράνιες και Αραούχο!

To δικαίωμα που έχουν κερδίσει στην ΑΕΚ, Βράνιες και Αραούχο!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, καταγράφει κάποια ξεκάθαρα δεδομένα, με αφορμή το πρόσφατο ποστάρισμα του Όγκνιεν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μου πρόλαβε την ιδέα για αρθρογραφία περί Βράνιες, ο Τάσος Τσατάλης, με το πρωινό blog, αλλά μιας και το είχα σκεφτεί από χθες, ας μου επιτραπεί να καταγραφεί και να προστεθεί και η δική μου άποψη.

Αφορμή στάθηκε βέβαια το ποστάρισμα του Βόσνιου στόπερ στο instagram, που τον είχε σε φάση από αγώνα της ΑΕΚ και ανέγραφε «soon soon», αφήνοντας δηλαδή υπονοούμενο για άμεση επιστροφή του στην «Ένωση».

Και φυσικά, αμέσως έγινε πάλι θέμα, κυρίως στο διαδίκτυο. Δεν θεωρώ εξόχως σημαντικά θέματα, τις όποιες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εκτός βέβαια από ορισμένες εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως, πάντα αφορούν αναρτήσεις που γίνονται σπάνια και για συγκεκριμένο λόγο. Και ο Όγκνιεν, τις αναρτήσεις για την ΑΕΚ, τις έχει για… πρωινό, οπότε δεν μπορείς να δίνει πάντα βάση.

Για μένα, τα δεδομένα σε αυτή τη σχέση, είναι πάρα πολύ απλά και η άποψή μου, δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ. Ο Βράνιες είναι πραγματικά «δεμένος» συναισθηματικά με την ΑΕΚ και τον κόσμο της και κυρίως με τους οργανωμένους. Δεδομένο είναι επίσης ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα στην οποία γουστάρει να παίζει με όλη του την ψυχή. Δεν είναι δήθεν όλα αυτά, είναι πραγματικότητα.

Εξίσου πραγματικότητα βέβαια είναι ότι δεν είναι υπεράνω χρημάτων. Από τη στιγμή ειδικά που δεν πρόκειται για μικρές οικονομικές διαφορές, αλλά για μεγάλα ποσά, το να μην ήθελε για παράδειγμα να χάσει πολλά λεφτά το περασμένο καλοκαίρι από την Άντερλεχτ, δεν είναι κατακριτέο, ούτε σημαίνει κάτι σε σχέση με την αγάπη του προς την ΑΕΚ.

Στη… φωτιά μέχρι και το κεφάλι του!

Ο Βράνιες δικαίως επικρίθηκε για κάποια πειθαρχικά παραπτώματα και συμπεριφορές, αδίκως και υπερβολικά για κάποια άλλα γεγονότα, όπου απλώς ίσχυσε αυτό που λέμε… «καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι» συν την υπερβολή που χαρακτηρίζει πάντα, το περιβάλλον της ΑΕΚ.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα πραγματικότητα που επίσης δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ποια είναι αυτή; Ότι ο Βράνιες μαζί με τον Τσιγκρίνσκι, αλλά και τον Λαμπρόπουλο της πρωταθληματικής σεζόν, είναι οι καλύτεροι, πιο σταθεροί και πιο αξιόπιστοι κεντρικοί αμυντικοί που είδαμε στην ΑΕΚ, τα τελευταία χρόνια.

Ο Βράνιες μπορεί να έκανε τα… τερτίπια του, που ήταν απόρροια του χαρακτήρα του, εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά όποτε έμπαινε στο γήπεδο, έδινε και την ψυχή του για την ομάδα και έβαζε από τα πόδια μέχρι και το κεφάλι του στη… φωτιά.

Μην ξεχνάμε ότι η τριάδα που προανέφερα (Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος) ήταν η πρωταγωνιστική της σεζόν του πρωταθλήματος και της ιστορικής καταγραφής της καλύτερης άμυνας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με δώδεκα γκολ παθητικό. Αλλά και στη συνέχεια, παρά την αγωνιστική πτώση της ΑΕΚ, δεν νομίζω ότι υπήρξαν παράπονα για την προσφορά του Βόσνιου στόπερ στην ομάδα.

Η ατάκα του Μάσιμο τα… είπε όλα!

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, πως όταν ρώτησαν μέσα στη διάρκεια των περσινών play offs, τον Μάσιμο Καρέρα, αν θα ήθελε τον Βράνιες πίσω, απάντησε με την εξής ερώτηση: «Γίνεται να τον βάλετε σήμερα μέσα στο αεροπλάνο και να τον φέρετε για να παίξει απόψε»;

Σε αυτό λοιπόν, που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ερωτηματικά σε ότι αφορά αυτή τη σχέση, στον συγκεκριμένο χαρακτήρα και στο τι μπορεί να δώσει αγωνιστικά. Γνωστά όλα, και τα θετικά και τα αρνητικά. Τα… ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Θυμίζω απλά ότι στην πρωταθληματική σεζόν, υπήρχε μπόλικη τρέλα μέσα στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Όπως επίσης υπήρξαν και προβληματικές καταστάσεις, αλλά με την κατάλληλη διαχείριση και το οικογενειακό κλίμα, δόθηκε τέλος και δεν επηρέασαν την ομάδα.

Το κυρίαρχο ερώτημα…

Ως εκ τούτου, για μένα πάντα, το κυρίαρχο ερώτημα είναι το εξής. Μπορεί να σου προσφέρει ένας παίκτης και να αυξήσει τις πιθανότητες της ομάδας σου, για να πετύχει τους στόχους της; Αν είσαι σίγουρος για την απάντηση, προχωράς.

Η ΑΕΚ, αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως αν η αμυντική της λειτουργία, είναι αυτή με τις δεδομένα μεγαλύτερες αδυναμίες, έχει μια σχετικά καλή σύνθεση στο κέντρο της άμυνάς της. Αλλά, δεν έχει «δέσει» ακόμα.

Όμως, πάντα, αυτό που είναι ξεκάθαρο για μένα είναι το εξής. Αν μπορείς να φέρεις έναν καλό παίκτη που δεδομένα θα βοηθήσει, αλλά και που δεδομένα γουστάρει να παίζει στην ΑΕΚ, τον φέρνεις. Και σε αυτή την κατηγορία, κατά την ταπεινή μου άποψη, συγκαταλέγεται ο Βράνιες.

Όπως και ο Αραούχο, βεβαίως βεβαίως… Κι αυτό είναι κάτι, που το κέρδισαν αμφότεροι, με το πάθος τους και με την προσφορά τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Γι’ αυτό και δικαίως (πρέπει να) παραμένει ανοιχτή η πόρτα της ΑΕΚ και της «Αγια-Σοφιάς» και για τους δύο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X