Όχι, η ΑΕΚ δεν αδίκησε τον Γιακουμάκη!

Όχι, η ΑΕΚ δεν αδίκησε τον Γιακουμάκη!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το πρόσωπο των ημερών...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρία γκολ στην ΑΕΚ (ένα για το πρωτάθλημα και δύο για το κύπελλο) σε 48 συμμετοχές, αν και το ένα από τα τρία κάνει για… εκατό γκολ μαζί! Εννέα συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Φένλο, εννέα γκολ! Συν ένα στην Εθνική, στην πρώτη του συμμετοχή ίσον δέκα στα δέκα! Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό!

Κι αν μη τι άλλο, επίσης, μοιραίες οι συγκρίσεις, αλλά και το ερώτημα στα χείλη όλων και δη των «Ενωσιτών»… Μα πως ο Γιακουμάκης; Κι εκεί που έβλεπες «καταιγίδα» σχολίων, σύμφωνα με τα οποία ο Γιώργος Γιακουμάκης δεν έκανε για την ΑΕΚ και ανυπομονησία για το πότε… επιτέλους θα έφευγε, τώρα βλέπεις (ίσως και από τους ίδιους) ότι η ΑΕΚ τον αδίκησε και έπρεπε να τον στηρίξει!

Το ιστορικό γκολ, που λειτούργησε… ανάποδα στην ψυχολογία του

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Πρώτα απ’ όλα, η ΑΕΚ και τον στήριξε τον Γιώργο και του έδωσε τις ευκαιρίες που ήθελε. Κι αν τις εκμεταλλευόταν, προφανέστατα θα πανηγύριζε και η ΑΕΚ και ο εκάστοτε προπονητής της και θα του έδινε κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες…

Το έγραφα από τότε. Πολύ πριν πάει στην Ολλανδία. Ο Γιακουμάκης είναι καλός επιθετικός, αλλά είχε μεγάλο ψυχολογικό βάρος στην ΑΕΚ. Το ιστορικό γκολ του στο ματς με τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο, που τον κατέστησε στις συνειδήσεις των απανταχού ΑΕΚτζήδων ως «σύγχρονο Τάκη Καραγκιοζόπουλο», δεν το εκμεταλλεύτηκε, πρώτα ο ίδιος.

Και αντί για να τον απαλλάξει από το άγχος, αφού χάρη σε αυτό το γκολ, είχε μπει στις καρδιές των οπαδών της ΑΕΚ και είχε γίνει σύνθημα στα χείλη τους, το στρες του κάθε φορά που φόραγε την κιτρινόμαυρη φανέλα, γινόταν ολοένα και πιο δυσβάσταχτο.

Ολλανδικό με ελληνικό σα να λέμε… η μέρα με τη νύχτα!

Το ολλανδικό πρωτάθλημα, ούτως ή άλλως, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ελληνικό. Ελληνικό πρωτάθλημα σημαίνει άμυνα και ολλανδικό σημαίνει επίθεση. Ο πρωτοπόρος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ΟΣΦΠ, έχει 14 γκολ σε 6 ματς και ο πρωτοπόρος Άγιαξ με δύο παιχνίδια περισσότερα, έχει 32 γκολ.

Η τελευταία ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος, που είναι η Φορτούνα Σιτάρντ, δεν έχει κάνει ακόμα… σεφτέ στις νίκες και έχει 3 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, αλλά έχοντας τη χειρότερη επίθεση, έχει πετύχει 11 γκολ, ενώ ο Άρης που είναι 2ος στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ, έχει πετύχει 9 γκολ!

Η Φένλο του Γιώργου Γιακουμάκη, που είναι στη μέση της βαθμολογίας, έχει πετύχει 13 γκολ κι έχει δεχτεί 26, εκ των οποίων τα 13 (!) σε ένα παιχνίδι, από τον Άγιαξ! Αν η ΑΕΚ είχε πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα, τον όποιο… Γιακουμάκη, αλλά είχε δεχτεί σε ένα παιχνίδι 13 γκολ (!), η Νέα Φιλαδέλφεια θα είχε… μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο, οι παίκτες της θα ήταν την επόμενη μέρα στο Κουρασάο κι εμείς θα γράψαμε… ζώδια στον Αστρολόγο, στην καλύτερη περίπτωση!

Στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ο Νίκος Μαχλάς σκόραρε 60 φορές σε 92 ματς με την Φίτεσε και άλλες 38 φορές σε 74 παιχνίδια με τη φανέλα του Άγιαξ. Και πριν από τα παιχνίδια της Φίτεσε, χόρευαν όλοι συρτάκι για πάρτη του! Ο Γιάννης Αναστασίου πέτυχε 48 γκολ σε 114 ματς με την Ρόντα και 7 γκολ σε 22 ματς με τον Άγιαξ.

Ο Γιώργος Σαμαράς έφτιαξε την καριέρα του στο ολλανδικό πρωτάθλημα, με 25 γκολ σε 88 συμμετοχές με την Χέρενφεν, από την οποία πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι και εν συνεχεία για την Σέλτικ!

Φυσικά και ήξεραν στην Φένλο…

Μην κάνουμε λοιπόν, δεδομένα ανόμοιες συγκρίσεις. Δεν ήξεραν στην Φένλο, τα πολύ… φτωχά στατιστικά του Γιώργου Γιακουμάκη στην ΑΕΚ; Φυσικά και τα ήξεραν. Διαβάστε τι είπε ο ίδιος για τον προπονητή του στην Φένλο.

«Ο προπονητής μου είπε μόλις υπέγραψα πως αν δεν βάλω είκοσι γκολ, θα είναι αποτυχία! Μόλις μου το είπε, αισθάνθηκα καλά ψυχολογικά. Με εμπιστεύτηκαν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή, γιατί όταν εμπιστευτείς έναν ποδοσφαιριστή κι έχει να σου δώσει δέκα πράγματα, θα στα δώσει. Ειδάλλως ο ποδοσφαιριστής θα δώσει μόνο τα πέντε, γιατί παλεύει με τον εαυτό του, παλεύει με τα κύματα να επιπλεύσει».

Ο Γιώργος Γιακουμάκης ξέρει πολύ καλά την αλήθεια, όσο κι αν μπορεί να έχει μείνει με κάποια παράπονα για κάποιον προπονητή του στην ΑΕΚ. Και την είπε. Στην ΑΕΚ πάλευε με τον εαυτό του, πάλευε με τα κύματα για να επιπλεύσει. Ήταν ξεκάθαρα ψυχολογικό το θέμα και δεν χρειάζεται να το κουράζουμε, ούτε να κατηγορούμε την ΑΕΚ που και τον εμπιστεύτηκε και τον στήριξε και του έδωσε τις ευκαιρίες. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή…

Ναι, η ΑΕΚ έχει αδικήσει δικά της παιδιά, επειδή δεν τα πίστεψε όσο θα έπρεπε. Κι αυτό συνέβη και μέσα στην προηγούμενη διετία. Αλλά, ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο Γιώργος, που έτσι κι αλλιώς θα είναι πάντα «παιδί της ΑΕΚ» και για πάντα στις καρδιές όλων των «Ενωσιτών», δεν συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X