Η ευκαιρία της άμυνας χάνεται...

Η ευκαιρία της άμυνας χάνεται...
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr την κατάσταση στην ΑΕΚ και τι βιώνει ο Μάσιμο Καρέρα σε ένα κρίσιμο «παράθυρο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εξ’ όσων γνωρίζω ο Μάσιμο Καρέρα και οι συνεργάτες του περίμεναν πως και πως την τωρινή διακοπή για πολλούς λόγους. Υπό κανονικές συνθήκες η ΑΕΚ θα έπαιζε την Κυριακή στο Χαριλάου και μετά θα είχε ρεπό. Άρα από… σήμερα θα άρχιζε προπονήσεις. Πολύ σημαντικές, πολύ κρίσιμες για το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, τώρα έχει χάσει 5 σερί προπονήσεις η Ενωση με κίνδυνο να χάσει και την σημερινή, ανάλογα τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ για κορωνοϊό. Τα 16 κρούσματα δεν είναι λίγα. Είναι πάρα πολλά. Και μετά το πρώτο του Μπακάκη έκανε… ζημιά ότι η ΑΕΚ είχε εκτός έδρας παιχνίδι και τα μέλη έμειναν πολλή ώρα μαζί σε ξενοδοχείο και στις πτήσεις. Ολα στραβά με λίγα λόγια.

Από εδώ και πέρα όμως τι γίνεται… Ο Καρέρα δεν βιώνει καλές ημέρες τώρα στην ΑΕΚ διότι δεν υπολογίζει σε πρώτη φάση σε 8 ποδοσφαιριστές. Πάλι καλά που έχει τις επιστροφές των Σιμόες, Σιμάνσκι, Αλμπάνη, Γαλανόπουλου και Λιβάια Γκαρσία για να μπορεί να τους ενσωματώσει ξανά κατά κάποιον τρόπο στην ομάδα μέσω των προπονήσεων. Διότι ομαλά δεν μπορεί να το πράξει, υπό αυτές τις συνθήκες.

Η άμυνα το μεγαλύτερο πρόβλημα

Η άμυνα της ΑΕΚ που ήθελε περισσότερο δουλειά και ρυθμό από όλες τις γραμμές είναι αποδεκατισμένη. Ο Νεντελτσεάρου που είναι σε όλα τα ματς βασικός από την ημέρα που ήρθε στην ΑΕΚ είναι στην Εθνική Ρουμανίας, ενώ οι Τσιγκρίνσκι-Σβάρνας-Χνιντ νοσούν από τον ιό. Άρα έμεινε μόνο ο 5ος στόπερ, ο Λάτσι, στα Σπάτα, ενώ Μπακάκης-Ινσούα-Βασιλαντωνόπουλος είναι επίσης θετικοί από τα άκρα της άμυνας. Ετσι δουλειά δεν… γίνεται.

Και η ΑΕΚ πρέπει άμεσα να βελτιωθεί στην αμυντική λειτουργία και αποτελεσματικότητα της, διότι είναι πολλές περισσότερες από όσες πρέπει (και με κακές συνθήκες) οι φάσεις που προσφέρονται στον αντίπαλο στην εστία του Τσιντώτα. Και όσα και να έχει βγάλει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, δεν φτάνει και σίγουρα δεν θα… φτάνει ποτέ.

Και δεν θα μπορεί να γίνει σίγουρα αυτή η κρίσιμη δουλειά στην άμυνα την πρώτη εβδομάδα της διακοπής στα Σπάτα, μιας και πρέπει να προκύψει αρνητικό τεστ μετά από 7 ημέρες για να ενταχθούν ξανά. Αν όχι. χάνεται και η δεύτερη εβδομάδα.

Ετσι, το μόνο που απομένει στην ΑΕΚ είναι από την επόμενη εβδομάδα και… αν, να γίνει στοχευμένη δουλειά στην άμυνα. Και όταν επιστρέψει και ο Νεντελτσεάρου, μέσα από τα παιχνίδια να βρεθούν οι στόπερ καλύτερα και να αντιληφθούν πως πρέπει να λειτουργούν σε συνθήκες σετ παιχνιδιού ή και στημένων.

Το… πλάνο για χαφ και επίθεση

Αρα θα πρέπει η στόχευση του Καρέρα πλέον, αν όλα κυλήσουν πρώτα ομαλά βεβαίως, είναι πως θα διαμορφώσει το νέο πλάνο για τον άξονα με όλες τις επιστροφές πια (θα απουσιάσει μόνο ο Σάκχοφ που είναι θετικός), ενώ και η επίθεση με τον Λιβάι Γκαρσία από την επόμενη εβδομάδα διαθέσιμο θα αλλάξει τρόπο σκέψης και ανάπτυξης καθώς επιστρέφει το βασικό δεξί εξτρέμ. Και επίσης πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Ιταλός πως θα διατηρήσει… ζεστό και σε καλό επίπεδο τον Λιβάια μέσα στο γήπεδο, ενώ παραμένει μεγάλο ερωτηματικό πότε και αν θα… ξυπνήσει ο Ολιβέιρα που παραμένει κεφάλαιο για το κλαμπ έχοντας και το μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Δεν είναι εύκολες οι τωρινές ημέρες για τον Καρέρα, σε ένα «παράθυρο» που κρίθηκε πολύτιμο εδώ και πολύ καιρό και τώρα κινδυνεύει να χαθεί. Πρωτίστως βεβαίως είναι η υγεία όλων, αλλά και η δουλειά στην ΑΕΚ είναι πολύ σημαντική. Και με όποιες απουσίες και προβλήματα η Ενωση πρέπει να φτάσει στο τέλος του 2020 ούσα είτε στην κορυφή στο πρωτάθλημα, είτε σε επαφή με αυτήν και να έχει παίξει τα… ρέστα της για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Η αδυναμία της ΑΕΚ στο χορτάρι

Διότι μπορεί ο Καρέρα να έχει εδώ και καιρό βάσιμες δικαιολογίες για τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ και την αδυναμία της να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο ακόμη και με μικρότερες ομάδες, αλλά το αποτέλεσμα κρίνει άπαντες. Και με αυτά «τρέφεται» μέχρι στιγμής η ΑΕΚ και ο Ιταλός. Ομως για να μπορέσει η ομάδα να τα παίρνει βάση της ποιότητας της, πρέπει να καταφέρει κάποια στιγμή είτε να είναι πλήρης, είτε να βγάλει όλα τα καλά αγωνιστικά στοιχεία της στο χορτάρι. Διόλου εύκολα όπως τα βλέπω…

Ας είναι καλά όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη της ΑΕΚ που νοσούν από τον ιό και άπαντες παγκοσμίως που βιώνουν τον αόρατο εφιάλτη, να το ξεπεράσουν δίχως προβλήματα και να σταματήσει εδώ η διασπορά τηρώντας τα μέτρα, για να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα παρακάτω…

ΥΓ: Στο τελευταίο video ανέλυσα πως η μεγαλύτερη ανάγκη της ΑΕΚ αυτή την χρονική στιγμή λόγω της διακοπής, ήταν να αποκτήσει ταυτότητα στο γήπεδο. Αυτό θα την έκανε να διαφέρει στην επιστροφή. Με τόσα προβλήματα μοιάζει δύσκολο πλέον. Ομως σύντομα θα επανέλθουμε στα αγωνιστικά, αφού τώρα μετρά η υγεία όλων στο κλαμπ και όχι πως θα μπει η μπάλα… γκολ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X