ΑΕΚ: Ο Λοτζέσκι πετάει... φωτιές με 62% στα τρίποντα!

Ετσι... νικάνε τα «γερόντια»: Η ΑΕΚ ξέσκισε (66-62) Περιστέρι και διαιτησία
Photo Credits: INTIME

Η εκκίνηση του Ματ Λοτζέσκι με την ΑΕΚ μοιάζει αθόρυβη μεν, αλλά είναι άκρως ουσιαστική και αποδοτική.

Το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την ΑΕΚ με σκοπό να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα κια να βγει μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Ο Ματ Λοτζέσκι άλλωστε διακρίνεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα, αλλά και για την ικανότητά του να δίνει λύσεις όταν η μπάλα είναι «βαριά».

Αυτά τα δύο στοιχεία άλλωστε τον ανέδειξαν σε έναν από τους πιο αξιόπιστους σκόρερ των ευρωπαϊκών παρκέ τα τελευταία χρόνια, τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όσο και με αυτή του Παναθηναϊκού.

Τώρα ο «Λότζο« βρίσκεται στην ΑΕΚ και δείχνει πως παρά το γεγονός πως βαδίζει στα 36 του η τέχνη του σκοραρίσματος δεν μπορεί να ξεχαστεί σε καμία στιγμή. Η εμφάνισή του στο Περιστέρι, όπου στα τελευταία λεπτά πέτυχε 4/4 τρίποντα και σταμάτησε στους 17 πόντους, οδηγώντας την Βασίλισσα σε σημαντική επικράτηση, είναι η πιο τρανή απόδειξη.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μια ακόμα εξήγηση της σταθερότητάς του στο επιθετικό κομμάτι. Κάτι που έχει φανεί από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του με την ΑΕΚ. Τόσο στο Final 8 του BCL, όσο και στο πρωτάθλημα, αλλά και την πρεμιέρα του νέου BCL.

Οι αριθμοί αποτελούν χαρακτηριστική απόδειξη. Στα πρώτα του παιχνίδια με την ΑΕΚ ο «Λότζο» σουτάρει με 64,7% στα δίποντα (11/17), 62,5% στα τρίποντα (15/24), ενώ και στις βολές είνα άκρως αξιόπιστος με 75%, αν και έχει σουτάρει μόλις 8 βολές. Κι όλα αυτά έχοντας παίξει μόλις 17,9 λεπτά κατά μέσο όρο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, ο έμπειρος σουτέρ από το Ουισκόνσιν μετράει 10,4 πόντους κατά μέσο όρο στη σεζόν, ενώ το ranking του φτάνει στις 24 μονάδες, δείγμα του πόσο πολύτιμος και σημαντικός είναι για την φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ.

Συνοψίζοντας, η παρουσία του Λοτζέσκι στην ΑΕΚ είναι εξόχως σημαντική. Πάνω στο παρκέ αποτελεί έναν ακόμα σταθερό πυλώνα στο επιθετικό κομμάτι, μαζί με τον Κιθ Λάνγκφορντ, με το παιχνίδι στο Περιστέρι να είναι η απόδειξη πως μόλις βρίσκει ρυθμό είναι σε θέση να «εκτελέσει» κάθε άμυνα.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X